30 January, 2011

Dia, kawan baru ...

Assalamualaikum ...!!

tadi dalam pukul 8.30 pm aku dgn ayoyo ke solaris dutamas ... ayoyo nk bagi cd yg group dia buat pasal HAYAD tu ... aku ade buat n3 pasal HAYAD ni ... nah baca kat sini ...

masa keluar tu hujan pulak ... tapi xde la lebat bagai kan ... hujan2 manja gitu ... so geraklah kami ke dutamas ... jalan agak lancar ... mungkin sbb malam minggu sama kot kan ... ok dah sampai aku terlajak pulak ... ish ish ish ... kena cari jln utk buat u-turn ... dah u-turn semua, sampai la kami kat tmpt yg dijanjikan ...

dan x sampai 10 minit org yg dinanti2 pon sampai ... rafiq dan cik dayah bakar ... rafiq ni adelah salah seorang ahli HAYAD ... yang sorang lagi, fadhli x dtg mungkin sbb ada keje lain ... dan cik dayah bakar ni adelah komposer untuk lagu2 HAYAD ... dan beliau jugak merupakan adik kepada rafiq ni ... eh nnt la aku buat n3 khas pasal HAYAD ni ok ...

ekceli aku dah kenal cik dayah bakar sebelum ni ... tapi x penah berjumpa ... selalu sapa kat fesbuk atau pon twitter je ... ni kira first time la jumpa dgn dia face to face ... dia adelah seorg yg comel ... friendly walaupon baru je jumpa dan kenal ... **dayah, akak bukan nak bodek ok ... ini adelah kenyataan ** ... hehehehe .. so betul la apa yg ayoyo citer kt aku pasal cik dayah bakar ni ...

cik dayah bakar yg suka senyum ...

with baby dan aweks ... heheheh ...

walaupon aku pakai heel tapi tetap x cukup tinggi ..

cuma skang ni aku tunggu nk dengar dia nyanyi je ... sbb ayoyo kata dia nyanyi pon suara sedap ... so cik adik manis, bila nk nyanyi utk kakakmu ini ... heheheheh ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

29 January, 2011

cerita aku dihari sabtu ...

Assalamualaikum ...!!!

siang tadi aku pegi service kete ... kat mana lagi kalau bukan kat perodua service kt pj tu ... dekat dengan ofis lama aku dulu, singer ... mmg x penah pegi tempat lain pon ... aku sampai dlm pukul 12.20 tghari la ... sekali sampai je mak aiii ... banyak nau kete yg beratur tunggu turn ... so dengan pasrahnya aku pon beratur jugak la ... dah ko lambat lin, tunggu je la ... aku mmg redha je ...

kat dlm tu aku tgk ada uncle & auntie cina, ade kapel muda cina jugak, ada satu family cina jugak, pakcik melayu, brader melayu dan uncle india ... wah sungguh satu malaysia kan ... heheheh ... masuk je macam biasa nampak je khairul ... dia pon mcm biasa la sapa aku 'ha mas, bak cni buku awak, pegi duduk dulu' ... aku pon mengikut arahan dengan baik nye bagi je la buku service tu kat dia dan usha2 tmpt duduk ... eh ada satu tempat, cantik boleh duduk situ ...

ok dah duduk bagai, aku pon menanti la bila la si comel aku tu nk dikerjakan dek budak2 perodua ni ... tapi aku sedar diri sbb aku dtg lambat so kena la tunggu 2-3 jam lagi ... sambil2 tu tgk la tv yg diorg sediakan tu ... discovery channel ... huhuhu bosan ... pastu aku selak la metro ... baca la apa yg patut dibaca ... oooo artis tu mcm tu ... ooo pelakon ni ke ... ha dah mcm minah kepoh dah aku baca paper tu ....

makin lama makin berkurang la org kat dlm tu ... eh aku baru perasan ada buah limau kat atas meja tu ... heheheh ... xde la aku amik makan walaupon mmg disediakan utk customer derang kan ... auntie cina tu amik la makan ... bosan gamaknya kan x tau nak buat hape kat ctu ... yg bagusnya pasangan uncle dgn auntie ni yg aku tgk la, uncle ni siap buatkan air utk auntie ... sape x sayang bini ooiii ...

dah tu pakcik melayu tu pulak pegi duduk kat meja yg ada nasi lemak ... ko jangan tak tau, diorg sediakan nasi lemak utk customer jugak ... kelas kan ... nasi lemak ok .. hahahha .... seb baik xde tosei ke roti naan ke, konfem aku join skali ... hahahah ... dia makan nasi lemak yg ada ... sebelum ni jarang la aku tgk org yg dtg tu makan nasi lemak yg diorg sediakan ... tapi hari ni nasi lemak laku sangat ... dari 20 lebeh kurang tinggal 5 kau ...

ok dah2 la citer pasal makan bagai tu ... dah lama tunggu tgk jam eh eh dah pukul 2 lebeh ... aku toleh ke comel aku tu .... eh dah xde la ... pusing belakang tgk ooo dah dibawak masuk ke operation room ... bagus2 ... maksudnya dah x lama la tu ... pastu aku tgk diorg angkat comel ... nk check apa yg patut la tu ... ok la tu ... janji aku boleh balik kg dengan aman dan damai lagi tenang ... wahh boleh gitu ...


pastu aku sambung tgk tv lagi ... pakcik melayu tu tukar channel ... tgk sukan pulak ... masa tu game badminton ... beregu malaysia lawan dengan beregu korea ... weeettt weettt boleh tahan juga rupa salah sorang pemain korea tu ... heheheh ... gatai no ... hahhahah ... dan sudah nya korea menang ... hampeh ...

sedap2 tgk tv tu, si khairul dtg dgn muka yg aku boleh agak ... nape pulak dengan comel aku ni ... hadoi la ... dan seperti yg aku agak mmg dia bawak berita yg kurang sedap, kurang lemak dan kurang berkrim di sukai ramai ... oomaigod ... termenung kejap la aku tadi ... kesian comel aku tu ... xpe2 .. kita balik berubat kat kedah ye ... dah setel semua bayar dan balik ... kepala dah terasa sakit ...

aku perlukan rehat yg secukupnya utk drive esok pagi ... huhuhuh ... maka aku kena tdo awal ... awal la sangat kan lin ... ko tgk jam skang ni pukul brapa ... baik2 aku tdo sekarang .... titik ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!!

27 January, 2011

tenung lama lama baru ingat ...

Assalamualaikum ... !!!!!

dua hari lepas aku terserempak dengan fikie kat surau tgkt 18 ... dah lama x terserempak macam tu ... kan kie kan ... heheheeh ... dah tu cerita sakan la kami berdua ... mengimbas kembali zaman skolah and asrama ... zaman kami berempat ... aku masih mencari gambar2 kami berempat ... mcm penah jumpa tapi x ingat kat mana ...

siap bercerita pasal senior lagi .. pasal abg rashid si ketua pengawas sekolah dan asrama yg hensem dan menjadi kegilaan student lain ... ceh aku pon tersyok jugak kat dia dulu ... dah la hensem, pi skolah naik motor besaq lak tu ... haiishhh jatuh tangga aku dgn dia ... hahahha ... pasal abg bakri yg dah x tau dia kat mana la ni .. pasal malek ... dia ni aku x reti nk panggil abang .. padahal dia sama tua dgn kakak angkat aku kak dayah ... x bley la nak panggil abg kat dia ... dan nama gelaran dia adelah pistol .... kan fikie kan .. eh ke org lain tuu ... tapi rasanya betul la tu nama panggilan dia ...

pastu bercerita pasal orang2 lain plak ... mardu ... kak haida ... kak ros ... nana @ puteri suriana ... kak fazmey yg aku x berapa nk ingat ... dan ramai lagi la ... yang boleh membuatkan kami bercerita pasal zaman sekolah ni adelah kerana salah sorang kawan kami ni buat status kat fikie .... lawak jugak la ... mardu mardu ... nama mardu ni unik sikit kan ... marduwati ... ni la dia status yg dia buat ...


dan aku masih tersenyum bila baca status mardu ni ... heheheheh

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

26 January, 2011

sekolah ohh sekolah ...

Assalamualaikum ... !!!!!

tadi tgh2 dok buat keje aku terpandang (alasan nk tgk fb la tu) la status kawan kt fb ... cik dayah bakar ... hehehe baca je status dia aku senyum ... ni korang baca ...

pastu baca komen2 yg diberi ... aku pon tetiba teringat zaman sekolah dulu ... betul la kan ... kalau dulu ada pendidikan jasmani atau pon sukan, mesti pakai baju sukan siap2 kat dalam kan ... jimat masa pon ye jugak ... terus je ko bukak baju kurung sekolah tu ... dah ada baju lain ... ni pemalas pon ye jugak la ... heheheh ... eh aku slalu buat la masa sekolah dulu ... kawan2 lain pon sama jugak ... especially kalau pagi/petang ada PJK kan ... betul tak kawan2 ... heheheh ... petang sebab aku sekolah petang masa form 1 and 2 ...

oh teringat kenangan di sekolah menengah kebangsaan pendang ... dan jugak sekolah kebangsaan sungai tiang ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

stress datang lagi ...

Assalamualaikum ... !!!!

tahap stress agak tinggi ... so aku perlukan cuti untuk meredakan stress ni ... cuti yg aku maksudkan bukan la balik kampung ... yes next week dah nk balik kampung ... tapi aku masih nak pegi bercuti ... lari dari semua yg aku hadap selama ni ... stress ... stress ... dan stress lagi ... hadoi ...

cik arda, cik jijah, cik yuk, cik ayoyo ... bila nk pegi bercuti ni ... cik yana dgn cik teha mesti x dapat ikut sbb bz dgn persiapan hari besar kan ... tapi kalau nak ikot lagi bagus ... jom jom jom bercutiiiiiiiiiiiiiiiiii ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku stress ... titik.

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ... !!!!

25 January, 2011

Sungai Tiang, tunggu kamiiiiii ...!!!

Assalamualaikum ... !!!!!

minggu depan aku akan mula bercuti ... seminggu jugak la cuti tu ... 31hb tu aku apply AL ... the rest is cuti free ... heheheh ekceli cuti sbb TM ni agak prihatin la dengan staff dia ... eh bodek ye ... hahaha sikit2 apa salah nya ... untung2 dapat cuti lagi ...

hari selasa bersamaan dengan 1hb Feb adelah hari wilayah ... dan memandangkan tahun ni aku keje kat KL so aku pon dapat la cuti ... 2hb pulak TM replace kan cuti new year ari tu ... manakala 3hb dan 4hb adelah cuti utk semua sempena dengan Tahun Baru Cina ...

aku akan balik ke kampung pada hari rabu mungkin ... kalau dapat balik lagi awal lagi bagus la kan ... ye la .. nk kena tunggu kakak aku dari terengganu tu ... adik aku cik ayu dah konfem dia cuti sama dgn aku .... mggu ni last kelas dia ... cantik la kan ... lagi cantik kalau kakak dapat cuti jugak ... heheheeh ...

kalau dah nama pon cuti and balik kampung, mungkin belog aku ni pon akan bercuti jugak ... ye la dok kampung kalau line bb ok boleh la aku hapdet kan ... hehehehe ... kalau tidak next week la jawab nya ... dan yg menambahkan excited nya aku nk balik kg ni adelah kakak sulong aku pon balik jugak dgn hero2 dan jugak adik pompuan aku lagi sorang, hanis ... weh bertambah meriah kan rumah tu nnt ...

dan akan lagi meriah kalau abang aku pon balik dengan family dia ... boleh dikatakan perhimpunan cucu2 tok & wan ... mesti kecoh si kecik bertiga tu kalau dapat main sama2 ... ok nnt aku akan hapdet pasal si kecik bertiga tu ... titik .


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

Dia ...

Assalamualaikum ... !!!

aku just nak kongsi lagu Fauziah Latif ni dgn korang ...

Dia
----------
Dia insan pertama yang bertahta
Dia insan pertama yang ku cinta
Dia pernah membuat ku bahagia
Dia yang mengajarku
Tentang erti rindu

Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi sehingga kini tak berganti
Hilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi

Tiada ku duga
Permulaan yang jernih
Menjadi keruh dengan tiba-tiba
Bisa rintangan antaraku dan dia
Cinta terlarang oleh orang tua

Kini terkilan sungguh rasa hati
Dia tak pernah lagi ku temui
Dia ku abadikan dalam jiwa
Terima kasih atas segalanya

sumber :
encik google yg baik hati


oklah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

24 January, 2011

cerita mood di pagi isnin ...

Assalamualaikum ... !!!!!

macam biasa aku keluar pukul 6.45am ... jalan ke tempat tunggu bas ... dengan konfiden boleh dapat bas pukul 6.50 am ... sampai kt tmpt bas org ramai jgk ... so hati aku kuat mengatakan yg bas x dtg lagi ... ok hati ni macam ala2 happy gitu ... dah tebiat mungkin aku ni ... ye la jarang aku happy hari isnin ... di ulangi hari isnin ye ... dah mood rasa happy so ok la kan ...

tunggu punya tunggu eh dah kol 7.10 am la ... mood happy dah beransur meninggalkan aku ... dan mood hangin sikit2 datang dekat aku ... ok fine ... dah tu ade la kakak india sorang ni dtg tanya aku ... 'dah lama ke tunggu?' ... aku angguk je sambil senyum ... ye aku masih boleh senyum lagi saat hangin menghampiri diriku ini ... dan utk kesekian kalinya aku lambat lagi ke ofis sbb bas yg diharapkan dtg 6.50 am akhirnya menunjukkan diri pada pukul 7.25 am ...

kalau korang la kan ... agak2 hangin tak ... panas membara dah ni ... dah xde lagi budi bahasa budaya kita kat aku ... aku naik je bayar tambang terus aku pegi duduk ... no terima kasih lagi dah dekat driver tu ... pandang dia pon aku tak nak masa tu ...

dah sampai ofis tgk cik ob pon dah ade kat tmpt dia ... tgk jam kat dinding ... 08.05am ... slalu 7.45am aku dah ada kat ofis ni ... onkan pc dan buat la apa2 yg patut ... ok setel semua ... aku coolkan diri dengan minum nescafe sejuk buatan sendiri ... heheheh ... xde ais pon tapi aku bancuh guna air sejuk ... heheheheh ... dan mula la aku buat keje ... hangin kan bas x habis lagi bawak hangin ke module aku yg x jalan2 lagi ... ubah sana ... tukar sini ... tambah situ ... x jalan jugak ... error je keje kau kan ...

pastu buat lagi ... aku tambah plak kat sinun ... try run lagi skali ... eh eh berjaya ..!!! yeay ... terus mood hangin marathon meninggalkan aku dan di paskan mood tersebut pada happy ... ye mood happy plak mai kat aku ... mood happy ni mmg aku suka ... suka sangat ... hahahaha ...alhamdulillah keje aku dah siap ... eh tu untuk semenanjung je lin oii ... ok2 ... skang nak setelkan sabah pulak ... mood happy jgn nak lari2 lagi dari aku .... titik ..!!


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

Dulu ... kini & selamanya KRU ...!!!!

Assalamualaikum ... !!!!!

KRU ... sapa yg x kenal dengan adik beradik KRU ni ... Norman, Yusri dan Edry Abdul Halim ... eh kita berkongsi nama abah yg sama la ... ok aku ngaku ni abang2 aku ... sila lempang 13781 kali ... ekceli aku minat KRU ni dah lama dah pon ... sejak aku di sekolah menengah lagi ... masa form 2 la ... dah lebeh 15 tahun rasanya ... dan orang yg bertanggungjawab kenalkan aku dgn kumpulan adik beradik ni adelah Lyza dan fikie ... heheheh ... ye diorang la yg buatkan aku dengan Lynn jatuh tangga dengan KRU ni ... ko jgn x tau Lynn siap boleh hafal lagi lagu2 diorang masa tu ...

ada satu masa tu, kami bergaduh ... aku pon x pasti sbb apa tapi ade kene mengena dengan janji ... masa tu aku x ingat aku rapat dengan sape ... tapi yg pasti aku rapat dengan salah sorg dari mereka bertiga ... mcm kelakar pon ada jugak bila ingat balik ... salah sorang dari diorg bagi lagu janji tinggal janji kat aku sbb aku lupa yg aku ada berjanji dengan diorang ... kuat kan impak KRU ni ... sampai boleh bagi lagu lagi bila rasa x puas hati ... ye bila ingatkan balik kisah2 kami berempat, aku akan tersenyum ... ya aku sangat rindu saat kami berempat dulu ... study sama2 ... berkonsert sama2 kat belakang ostel ... lagu x yah cakap la ... xkan ada lagu lain selain lagu KRU ...

antara yg akan kami nyanyi adelah Dua, Malam Kita, Fanatik, Ohhlaa laa ... dan banyak lagi ... heheeh ... kelakar kan ... Lyn, Liza & Fikie, ingat lagi tak masa ni ...?? kita sama2 ambik gambar di kawasan sekolah ... kat taman ... kat surau dimana kepala aku mmg lentok sakan dengan tangan angkat tanda rock (ala2 rap la) ... rindu aku pada kenangan kita tu semua ... dan yg paling kelakar semua gambar yg diambil adelah dengan berbaju kurung dan bertudung ... hahahahah ... boleh bayangkan tak ... eh aku nk cari balik gambar2 tu ... kalau ada aku akan kongsikan dengan korang kat cni ...

dan sampai sekarang pon aku masih suka dengan lagu2 kumpulan adik beradik yg berjaya ni ... tahniah KRU ... dan lagu terbaru diorang Ganas aku dah dengar kat radio .. best jugak lagu tu ... antara lagu yg paling aku suka adelah Dua, Emilia dan Malam Kita ... mmg terbaik dari ladang laa...

aku minat KRU jugak sbb diorang berjaya dalam setiap bidang yg diceburi ... yang paling tabik spring adelah diorang bukan saja berjaya dlm nyanyian, tapi dalam pelajaran ... ye diorang semua berpelajaran tinggi .. yg tu mmg aku respek sama diorang ... dalam bidang perniagaan jugak diorang x ketinggalan ... kalau dulu aku selalu je lalu kat setiawangsa tu nk tgk studio diorang ... tapi skang ni dah berpindah ke Cyberjaya .... eh nnt aku nk pi cari sbb x penah sampai lagi kat tmpt baru tu ...

itu la kisah aku dan KRU ... heheeh tetiba je kisah aku dan KRU kan .. aku tgh tggu filem terbaru diorang Merong Mahawangsa ... harap2 filem ni x menghampakan aku ... aku dah tgk magika ... so aku nk tgk yg ni pulak ... Karak filem seram ... aku mungkin akan fikir 13781 kali sbb Khurafat buat aku takut nk tgk citer seram lagi ... tapi mungkin aku akan tgk Karak jugak ... insyaallah ... heheheeheh


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

kisah aku disini ...

Assalamualaikum ...!!!

Dua hari xde n3 baru kan ... aku xde idea nak coret pasal ape kat cni ... selalu aku dah draft awal2 ... ni malas sangat aku pon x tau nape ... huhuhuh ... tgk status kat fb hari ni ... tajuk topik hotfm pagi ni adelah pasal blog@blogging ... heheheh ... mcm menarik kan ... kadang2 aku tertanya jugak macam mana aku boleh berjinak2 dengan dunia blog ni ...

aku mulakan blog aku ni pada 27 Jun 2006 ... tajuk n3 pertama adalah It's the beginning ... heheheh konon2 sangat sesuai la sbb baru mula berblogging kan ... dan aku kekalkan nama blog aku dari dulu sampai sekarang ... The Journey Begin Here ... dan akunyer quote adelah 'I love to loved, i hate to be hated' ... tapi sekarang aku dah x guna lagi ... mcm yg korang boleh nampak skang aku guna yg sangat simple ... sampai jumpa lagi ...

blog aku awalnya aku speaking london ... heheheh ... konon2 nak improve english aku la ... lama2 eh dah balik mesia aku ... hahahahha ... pada awal blogging ni aku tulis pasal aku, kawan2 dan family ... sampai sekarang pon aku masih tulis benda yg sama ... cuma bezanya adelah dulu aku seorang student dan sekarang aku seorang pekerja (yg suka curi tulang sbb nk buat n3 blog) ... hehehehe ... ye aku jugak slalu hapdet benda yg aku rasa nak hapdet ...

antaranya kalau aku pegi makan or tgk wayang .. harus la aku canang kan pada blog aku ni ... hahahha ... biar semua org tau ... bajet ramai la yg baca blog ko ni kan lin .. perasan ... kalau ada buat reunion dgn kawan2 pon aku akan buat n3 dan letakkan gambar ... ini cara aku untuk kongsi dgn korang pasal life aku dengan kawan .... mcm tu jugak dengan family ... ye aku slalu jugak berkongsi pasal family aku ...

itu la aku dan jugak dunia blog aku ... sekejap je kan ... dari tahun 2006 sampai la skang ni ... dan aku mula aktif buat n3 balik tahun lepas ... insyaallah kalau ada lagi yg boleh dikongsi akan aku post di sini ... dan harap kisah atau apa jua yg aku paparkan kat cni xde menyinggung perasaan sesapa ... ampun ye kalau ade ... aku hanya lah manusia biasa ... ceehhhh ... hehehehehe ....


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

21 January, 2011

bersendiri lagi ...

Assalamualaikum ...!!!!

tajuk bajet sedih je kan ... hehehehe ... tapi tu la kenyataan yg terpaksa dilalui weekend ni ... semua org balik kg ... aku je yg dok kat pantai dalam ni ... ayu lak banyak keje nak kena siapkan ... esaimen la .. discussion la ... dan macam2 lagi la ... so aku x mo la kacau dia ...

kakak pulak minggu lepas kan dah balik so minggu ni mmg x balik la dia ... yana dgn teha dah balik hari rabu lagi ... diorg cuti arini ... arda balik temerloh ... umah nenek dia ... yuk plak follow arda ... huhuh maka aku keseorangan ... haishhh ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

mata semakin kerabunan .. aiishhh ...

Assalamualaikum ...!!!

indah sungguh pagi jumaat ni ... eh bukan aku nk citer pasal hari ni ... aku nk citer pasal mata aku yg semakin rabun ... dan aku rasa makin teruk rabun aku ... rabu lepas aku bawak ayu pegi klinik kan ... masa kat klinik tu la aku perasan yg mata aku makin rabun ...

masa tgh dok tunggu giliran ayu tu, aku pon merajinkan diri la baca kat papan kenyataan yg ada kat dinding klinik tu ... mcm2 la ... pasal baby la ... sakit jantung la .. kempen itu kempen ini ... dan banyak lagi ... pastu saja la nk test mata kan .. sampai kat satu poster tu, aku bukak cermin mata aku ni ... aku baca sambil kerutkan dahi ... eh mcm ni punya iklan pon ada ke ... ini yg aku baca 'Lindungi dunia batinmu bantu basmi kanser pada rahim' ... pastu aku pakai balik cermin mata tu ... hehehhe ... seb baik la ku bukan manusia yg suka baca kuat2 ... kalau tidak seminggu aku x kuar rumah sbb malu ... ayat yg sebenarnya adelah 'Lindungi duniamu, bantu basmi kanser pangkal rahim' ... apa la yg ko boleh baca batinmu dan pada rahim tu linn ... hahahahah ...

itu la ... mata aku makin rabun ni .. padahal poster tu dok depan mata aku je pon ... titik ..

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

20 January, 2011

Panggilan & suara itu ... indahh ...

Assalamualaikum ... !!!!!

tghari semalam aku dapat satu panggilan ... oh suara dia sangat sedap ... eh eh sapa tu ..?? aku kurang dengar la nama yg dia sebut ... tapi berkenaan dengan masa depan aku jugak ... eh bukan la calon suami walaupon suara sangat la indah ... owahhh ... gatai noo ... hehehehe

dia kol sbb nk tanya aku berminat ke tak .. la kan aku kata bukan sbb nk kawen dgn aku la ... heheheh lagi nk menggatalkan lin ... pasal masa depan aku la ... insyaallah aku akan hapdet apa yg akan terjadi selepas ni ... hahahaah kasi suspen sikit ...

pst pst : tapi serius suara orang itu sangat sedap ... mendayu2 ditiup angin .. haishhh ... titik ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

kerana dia kami tergoda ...

Assalamualaikum ...!!!

tgahri tadi dlm pukul 12.30 aku pegi hantar ayu balik ke ostel beliau ... dia kena balik jugak sbb esok ada presentation dan kelas ... hmmm kesian plak aku tgk adik aku tu ... dah x ceria sbb demam ... dia ni jenis yg susah nak demam ... skali kena je demam tu mmg teruk la ...

masa hantar dia tu, aku tgk kedai makan western yg kat bawah ostel dia tu bukak ... aku mmg dari awal lagi dah plan nak beli roasted chicken kat ctu ... ni semua gara2 tergoda dengan n3 yg si ayu buat la ni ... konon nye n3 pasal diet .. korang baca la kat sini ... cik arda pon pesan nk jugak roasted chicken tu ... ya dia jugak sudah tergoda dengan n3 ayu tu ....

ni la rupa nya roasted chicken ... ada coleslow dan jugak mashed potatoes .... dan harga adelah RM6 shj ... mmg berbaloi2 la ... aku makan benti 2-3 kali jugak la ... sbbb ayam dia besar and banyak ... x rugi kalau beli ...

ok lah dulu ..

sampai jumpa lagi ... !!!!!

19 January, 2011

semua orang pon berubah kan ...

Assalamualaikum ...!!!

aku nk kongsi lirik lagu ni ... layan ok ... aku suka lirik dia ...

Everybody's Changing - Keane

You say you wander your own land
But when I think about it
I don't see how you can

You're aching, you're breaking
And I can see the pain in your eyes
Says everybody's changing
And I don't know why

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same

You're gone from here
Soon you will disappear
Fading into beautiful light
'Cause everybody's changing
And I don't feel right

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same

Oh
Everybody's changing
And I don't feel the same

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

25 Perkara yg korang x tau pasal anak pak halim ni ...

assalamualaikum ... !!!!!

eh dah lama x kena tag ni ... ni aku kena tag dari cik arda ... aku modified tajuk dia sbb cik arda pon modified jgk ... jadik terpanjang pulak tajuk n3 kali ni ... ok2 jom kita tgk ...


1. family aku slalu panggil nama aku tanpa L .. inda ... ye ye ... kak inda @ inda ... dan aku pon terikut2 jugak ...

2. aku minat KRU dari sekolah menengah sampai sekarang ... eh aku mmg nak buat n3 pasal minat aku pada KRU ni ... tunggguuuuuuuuuuuuuu ye ...

3. kalau tdo aku suka bantal disekeliling aku .. kakak aku slalu bising sbb dia dapat 1 @ 2 bantal tapi aku dapat 4-5 bantal ... hehehehe

4. kadang2 aku suka pikir bende yg bukan2 ... contohnya kalau aku tengah sidai kain tiba2 hati aku ckp kalau la aku jatuh kat bawah tu mcm mana ekk ... huhuhu scary ok ...

5. aku jarang sentap, tapi skali aku sentap mmg makan hari la jugak ... so jgn la bagi aku sentap ok ...

6. dulu masa aku sekolah menengah sampai la habis diploma, mama aku selalu panggil aku adik ... ye dan ini telah membuatkan adik2 aku jeles ... sbb aku ada 4 lagi adik kat bawah tapi aku yg dipanggil adik ... ni semua gara2 duduk satu hostel dgn kakak aku yg sulung, kak ina ..

7. cinta pertama aku adelah masa aku form 3 nak naik form 4 ... kesan dia sampai sekarang ... korang mesti ckp eleh tu semua cinta monyet la ... pada aku tak ... titik ...

8. aku penah bawak lori abah ... perasaan mula2 sangat cuak sbb lori besar dari kete yg aku penah bawak ... dan masa tu aku masih dlm proses blajar kete ... ko bayangkan tetiba abah bentikan lori and suruh aku bawak ... tapi skali ko dah bawak.. eh best pulak ok ... sbb berat dan x goyang lebih mcm kete ... heheheh ...

9. aku cuma boleh terima kucing2 yang ada kat rumah aku di sungai tiang ... kucing2 yg xde pertalian darah dengan aku harap maaf ... korang akan dilayan seperti alien ...

10. kebanyakkan lelaki yg aku kenal rapat ade nama kimi @ fahmi ... antaranya adik aku hakimi(eh dia budak lagi kan .. belasah la), arwah hasmi, asrul hikmy@kimy, khairul fahmi (bukan goalie tu ye), fahmi asyraf ... ok titik ... sila jgn tanya apa2 ...

11. masuk tahun ni dah 10 tahun aku hidup merantau ... 2000 - 2004 kl ... 2004 - 2008 melaka ... 2008 sampai sekarang balik ke kl ... agak2 aku nak balik dok kedah ke tak ... keje kt sana ke ..? aku pon x tau ... mungkin ya mungkin tidak ...

12. masa sekolah sampai aku diploma dulu aku x boleh simpan rambut panjang2 ... sbb aku akan sakit kepala tahap cipan ... so rambut x boleh lebih dari bahu ...

13. keje aku sekarang adelah keje yg ke-3 sepanjang aku bekerja dari tahun 2008 .... singer (feb 2008 - march 2010) ... datawiz (march 2010 - september 2010) ... TM (oktober 2010 - sampai sekarang la) ...

14. aku takut tdo sorang2 ... skang ni aku slalu kena tinggal ... kakak aku slalu je outstation ... terpaksa la tdo sorang2 jugak ...

15. aku anak yg tengah ... semua aku ada ... aku ada kakak, abang, adik lelaki dan adik perempuan ... untung kan ... hehehehe ...

16. lagu korea yang paling aku suka adelah dari cerita BoF ... lagu sedey tu ... i'll be waiting for you .. tajuk dia adelah Starlight Tears ... eh aku tgh dgr la skang ni ... heheheh ...

17. dah penah bekerja dengan semua bos ... satu malaysia .. bos cina dan india masa kat singer .. bos india kat datawiz dan sekarang ni bos aku adelah melayu ... sungguh satu malaysia kan ...

18. aku suka makan roti canai yg dipanggil roti banjir ... kasi banjir ok ... nak cicah2 ni aku kurang minat ...

19. dulu aku x suka orang panggil nama aku Linda ... sbb kalau tgk tv or baca buku cerita mesti nama watak jahat adelah Linda ... ok fine sila panggil aku mas ... tapi skang ni aku dah x kisah dah ... dah memang tu nama ko kan lin ... terima la kenyataan ...

20. tabiat buruk yg aku selalu buat kat ofis ni adelah melambatkan solat zohor ... ni kes malas nak naik tgkt 18 2-3 kali la ni ... aku akan naik lagi 15 minit nak masuk asar ... ish ish ish ... x baik la mcm tu ... ok2 pasni aku x buat dah ... sila berubah ye lin ... baik2 ...

21. aku boleh layan movie sorang2 kat cinema .... siap boleh buat marathon ok ... ni kira time stress tahap cipan jugak la ... kalau tidak mmg xde la aku buat semua tu ...

22. kereta idaman adelah suzuki grand vitara ... bila la agak nya aku boleh pakai ekk .. buat masa ni kena berterima kasih dengan cik comel viva dulu ... arigatogozaimas ...

23. sangat jahat aku masa sekolah menengah ... masa form 2 ... org x kasi aku study kat sekolah malam2 tapi aku dengan bff aku masa tu pegi jugak ... Lyn, Liza & fikie, ingat lagi kita kena halau balik ostel sbb study kat sekolah ... aku akan tersenyum kalau ingat balik kenangan di hostel dulu ...

24. aku fobia dan geli dengan cicak sbb ade pengalaman cicak nak beramah mesra dengan aku ... masa tu sekolah rendah ... tdo kat rumah xde katil ... atas toto je ... tgh syok2 tdo tu tetiba rasa benda sejuk merayap kat badan aku ... ye dia masuk dlm baju aku ... nampak sangat kegatalan cicak durjana tersebut ... dan sejak dari tu aku fobia dan menyampah dengan spesis tersebut ... dan aku selalu bunuh cicak dengan lastik buatan sendiri .. puas hati aku ...

25. masih mencari seseorang ... ok titik ...

adoi cik arda ooiii ... penat ok nak menaip semua ni ... tapi cik arda punya pasal aku buat jugak ... ni aku nak tag org lain lak ... cik Ayoyo & kak ah, sila la buat tag ni kalau x bz ye ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

bersiar dipagi hari ... aku suka ..

Assalamualaikum ... !!!!!

10.45 am ... ye ari ni aku masuk ofis lambat ckit dari selalu ... kalau selalu aku sampai ofis dalam 7.45 am ... hari ni jadi lambat sbb aku ada misi yg perlu diselesaikan ... kisahnya mcm ni ... pagi tadi dlm pukul 4.45 am aku dapat mesej dari adik aku, ayoyo ... begini bunyik mesej nya 'Kak, bleh x kak mai bwk ayu p klinik sat g? Ayu xtahan dah ni,sakit sgt2 nie..' masa aku baca mesej ni aku mcm mamai2 lagi ... aku angguk sorang2 ... eh terlelap pulak aku ... sampai la aku terjaga balik dlm 5.30 am ... pastu aku ambik balik hp and baca balik mesej tadi ... laaa sakit rupanya adik aku ni ... mlm tadi ade la aku tgk kat fesbuk dgn twitter dia yg dia x sihat ... and aku ada pesan kalau sakit sgt msg @ kol aku akan pegi ambik dia ... aku pon siap2 la mcm nak pegi ofis semua kan ... dah keluar maka perjalanan pertama adalah ke cyberjaya ..

dah sampai cyber, aku bawak dia balik ke pantai dalam sbb dia mmg nk balik dia kata ... esok baru hantar dia balik ostel ... dah sampai pantai dlm slm pukul 8.40 aku terus bawak dia ke klinik 1 Malaysia kat kerinchi tu ... sila ambil perhatian ye tuan2 dan puan2 ... klinik hanya akan dibuka pada pukul 10 am ... hoisshhh lambat tu ... aku nk kena pegi ofis lak pastu ... x nak tunggu lama2 aku bawak dia ke klinik doktor yg sangat ramah yg penah aku citer dulu ... ye klinik mediveron yg ade dekat2 area ctu jugak ...

dah sampai daftar semua maka duduk la kami menunggu dgn sabar ... aku dah mengantuk sbb lama sangat tunggu .... tapi sbb dah tau mcm mana doktor zuraimi ni keje so sabar je la ... dia kan mmg peramah ... ok dah setel semua bayar semua, aku bawak dia balik umah la kan ... bagi dia rest kat ctu ... dan aku pon melangkah utk ke destinasi seterusnya ... mana lagi kalau bukan ofis kan ... ya bangunan TM, aku daataaannggggg ...!!!


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

18 January, 2011

Status pertama ... wahhh tu je ...

Assalamualaikum ... !!!!!


tetiba feeling nak buat n3 ni ... n3 pasal first status aku kat fesbuk ... dengan gigihnya aku cari balik status firsttt skali yg aku buat ... cari punya cari punya cari ... last2 jumpa jugak ... ni la dia ... hasil dari usaha aku dok klik kat older post ... heheheh ....



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

seb baik aku x cantik ... hahahahah

assalamualaikum ... !!!!!

criminal minds ...

salah satu citer feberet aku ... ye ye malam tadi aku tgk berteman kan yana yg mengadap laptop ... fesbuk la apa lagi ... minggu ni citer dia agak sedih la utk unsub yg dicari tu ... dia adelah seorang perempuan yg diberi kejutan elektrik oleh ayah dia sendiri ... ayah dia doktor sakit jiwa ... perempuan ni masa umo 10 tahun mak dia meninggal ... dan sejak dari tu dia jadi murung dan x bercakap dengan org ... ayah dia risau ... so ayah dia bg dia kejutan elektrik dan letak dia kat hospital yg dia bina tu ...

pompuan ni dia suka kan doll ... dia ada 3 doll ... tapi ayah dia ambik doll2 tu semua dan bagi pada budak pompuan lain ... ayah dia ni dlm pada masa yg sama rape dia jugak masa dia kecik ... dan budak2 yg lain senasib dengan dia ... ini la yg dinamakan haruan makan anak ye kawan2 ... kesian ok kat pompuan ni ... disebab kan ayah dia bagi doll dia kat org lain, dia mula culik perempuan yg badan kecik molek dan cantik utk dia gantikan doll dia tu (org mcm aku konfem selamat hahaha)... dia jahitkan baju utk diaorg sama macam mana doll dia pakai ... tapi yg kesiannya ada je org yg diculik tu tak tahan dengan ubat yg dia bagi and mati ...

kenalkan kawan2 bf baru aku ... heheheh

kesian aku tgk masa reid (aku suka dia nih) masuk dan pujuk dia ... kena cakap elok2 dengan dia baru dia dengar ckp ... i love u lah reid ... hehehehe ... dan aku suka bila reid bantai marahkan ayah pompuan tu ... mmg sangat best ok ... bertambah2 la i love u reid ... up lagi dan lagi dan lagi ... hahahaha ... bengong dah aku ni ...

dan akhirnya diorang berjaya selamatkan 3 mangsa terakhir tetapi 3 mangsa sebelum tu memang x dapat diselamatkan ... mcm tu la kisah nya ... eh lupa plak ... masa dok tgh tgk tu asal iklan je aku pejam mata sbb dah ngantok sangat ... pastu aku pesan kat yana kalau dah mula kejutkan aku ... heheheh ... thanks yana ..!!!!


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

susah nya ... kan kan kan ...

assalamualaikum ... !!!!!

sorry seems to be the hardest word ...

ye aku setuju sangat2 ... susah kan kalau kita nak ucapkan kata maaf ... banyak jugak la kejadian baru2 ni yg mana perkataan maaf digunakan ... antaranya ..

kejadian pertama :
osmet aku menunggu kawan yg nk tumpang tdo kt rumah ... dh bgtau awal2 yg osmet aku ni ade kelas esok pagi2 yg x berapa nk buta tu, tapi dia nk tumpang jugak ... xpe lah ... tunggu punya tunggu x sampai2 ... dah masuk jam 12 tgh malam ok ... dan sudahnya xde pon ... kesian osmet aku tu ... dah la kelas pagi2 ... esok nya tghari baru la kwn osmet aku msg minta maaf ... tgahri ok ... osmet aku bengang, aku pon bengang, semua org pon bengang ... eh maaf ko dah x laku ok ... senang je kan ckp maaf ....

kejadian kedua :
kejadian dlm bas masa ... biasa la kan ... kalau dah beramai2 nak balik kan ... dah berimpit2 mcm nasi impit jugak la ... aroma bukan utk terapi lagi dah ... dah nk muntah semua ada ... aku berdiri ... ye mcm biasa la kan ... sampai kat satu tempat tu org nak turun ... ramai jgk la nk turun ... sekali ada sorang lelaki ni ... dah la x ckap tumpang lalu ke excuse me ke dihentam nye kaki sorang makcik ni ... mengadoi jugak la makcik ni ... semua org pandang ... mamat tadi pon pandang tapi terus blah turun ... xde pankreas betul la nak say sorry ke hapa kan ... mahal sungguh maaf tu ye ... ish ish ish ...

kejadian ketiga :
kt ofis ... aku ke kedai kat -1 .. maksud level bawah skali yg ada kedai ... masuk la aku kat kedai tu ... masa tu ramai jugak la yg beratur nak bayar ... aku pon dah dapat yg nk dibeli terus la gi beratur ... tetiba je ada sorang kakak ni dtg je terus ke kaunter ... eh eh eh dia x nampak ke org lain tgh beratur ... dia nk bayar jugak ... dan dia kata dia nak cepat ... ko bayangkan org yg beratur ada la dlm 5-6 orang ... org lain dah mcm bising2 dah ... dia dengan selamba cakap "tolak ansur la sikit, i nk cepat ni" ... eh dia plak nak marah ... pastu dah org depan skali tu bagi je la dia bayar ... x nak gaduh2 ... nnt lagi lama jadinya ... dah tu x de pulak dia reti nak cakap terima kasih ke maaf ke kan ... mmg kurang ajaran org mcm tu ...

susah kan nak minta maaf ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

eh eh ramai nya yg x sihat ...

Assalamualaikum ...!!!

pagi ni masuk je fesbuk tgk status kawan2 aku ramai yg x sehat .. ada yang demam, selsema, batuk2 dan sakit perut ... ish ish ish ...kesian kawan2 aku ... antara yg x sihat tu kak ah @ Farihah (schoolmate-smkpendang), hairi(mmu), yana (osmet) dan jugak ob (opismate)..

kawan2 sekalian,

semoga korang semua cepat sembuh yek ..
rajin2 la makan ubat ...



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

cerita air milo dan sekut ... hahahah

Assalamualaikum ...!!!

aku berada dalam keadaan agak ceria pagi ni ... heheheh ... dok teringat citer kelakar mlm tadi ... heheheh ... yana o0o yana ... mlm tadi macam biasa la duduk kat hall tu tgk tv dengan yuk, yana and arda ... aku dgn arda kt depan tv, yana dgn yuk kat meja makan tgh buat air ... pastu aku dengar la perbualan diantara cik Y berdua ...

yuk : mu buat air masuk susu dulu ke ..??
yana : ya la ... pastu baru masuk milo ..

tetiba aku nyampuk .

aku : eh yana buat ayaq mcm mana .. masuk apa dulu ... ?? (terserlah kekepochian aku kan)
yana : masuk ayaq pastu susu pastu baru masuk milo ...
aku : eh org masuk milo dulu baru masuk susu la yana ...

time ni kami dah gelak2 sekali dengan yana sama ... masing2 ada cara nak buat air ... x kisah la kan asalkan boleh minum ...

pastu ada lagi yg buatkan kami riuh kat hall tu ...

yana : ni roti kaklinda punya ka ? (sambil tunjuk pada bekas yg berisi biskut lemak manis 4 segi tawaq)
linda : makan ja la

tetiba yuk menyampuk lak ....

yuk : roti ke yana ..??? biskut la ...
aku : xpa kaklinda phm maksud yana tu ... org kedah mmg panggil biskut tu roti ...
yuk : hehehe cikgu x ajar ehh kt skolah (sambil gelak2) ... kalau yuk panggil sekut (sila baca versi kelantan)

pastu kami semua bantai gelak lagi ... memang meriah sungguh malam tadi ... heheheh .. yana , yana ... yuk, yuk ... arda cuma jadi pemerhati dan tukang gelak je ... hehehehe

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ... !!!!

17 January, 2011

seiring dan sejalan ...

assalamualaikum ... !!!!!

seiring dan sejalan .. seindah bunga di taman ...

eh termenyanyi pulak ... heheheh ... hari ni aku buat keje dan dalam pada masa yg sama beremail dengan marya ... eh keje jalan seiring dengan email tu tau ... heheheh ... apa yg kitorang ceritakan ... adalah hal2 hati dan perasaan ... pastu mengimbau kenangan masa kat melaka ...

bercerita pasal camping ... masa dekat melaka dulu aku dengan marya serumah, secourse, seOutrecs dan mcm2 se lagi la ... sekepala pon ya jugak ... cuma bezanya dia sekeping aku berkeping2 .... hahahaha .... masa join Outrecs dulu, dengan marya la aku gi register ... gunung pertama kami naik kat cameron highland ... bukan satu tapi dua gunung sekali tapau ... tapau kau ... kau ade tapau ...

dengan marya jugak mengexplore tempat2 makan kat melaka dimalam hari ... kalau tgh2 study tetiba dia ckp lapar ... roger2 gang yg lain ajak gi drive thru ... ye spot faberet marya sbb dia dapat makan mcFlurry ... dia mmg suka ... lagi2 kalau oreo nye ... eh aku x suka oreo sangat ...

dengan marya jugak kami sama2 masuk silat cekak .. aku x habis pon blajar ... tapi marya sampai dapat jadi penolong jurulatih ... hebat kan marya ... x padan dengan sekeping je badan tu ... tapi kuat ok ... aku plak yg x brapa nk kuat ... heheheh ... dengan marya jugak la aku sampai ke klia pertama kalinya ... sebab pegi jemput mak marya balik dari mekah ...

kalau ikutkan banyak lagi kenangan2 lama aku dengan marya di melaka ... dan aku akan ingat sampai bila2 ... insyaallah ....


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

motibasikan diri sendiri ...

Assalamualaikum ...!!!

aku perlukan motivasi utk keje ... ya dan aku dah jumpa .... cukup utk buat aku bersemangat ... hehehehe ... jom keje2 ... bukan main2 keje arr ..


eh eh ... aku penah letak gambar ni tak sebelum ni ... tapi x pe ... aku nk letak jugak .. yeah dah semangat nak keje ni ... pasni aku wat wallpaper kt pc aku lak ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

bicara pada diri sendiri ...

assalamualaikum ... !!!!!

pagi ni aku termenung panjang ... memikirkan masa depan yg aku sendiri x pasti ... bila tgk status seorg teman di fesbuk ... aku jugak tertanya2 sama seperti dia ... dimana aku 5 tahun akan datang ... apa yg akan terjadi pada aku dalam tempoh tersebut ... semua bermain kat kepala aku ... antara persoalan yg sering aku tanya pada diri aku

  • keje aku masih macam sekarang ke ...
  • masih sebagai programmer sahaja ..??
  • akan ada pasangan hidup kah aku ...??
  • sebuah keluarga yg mampu buat aku rasa bahagia ..??
  • masih kuat dan sihat kah aku pada masa itu ...?

dan aku akan terus tertanya² dan bertanya lagi ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

16 January, 2011

kawan di alam maya ...

Assalamualaikum ...!!!

2 hari lepas aku masuk ke tempat yg dah lama aku tak masuk ... virtualfriends ... last aku masuk adelah lebeh kurang 2-3 tahun lepas ... lama kan aku x masuk ctu ... kat vf ni korang boleh dapat kenalan baru ... dia ni kira lebeh kurang mcm fb la jugak ... aku selalu kalau masuk cni sbb nak baca novel yg dihantar oleh member2 yg lain ...

ni adelah main page vf ...

aku selalu masuk kat story ... ade novel dan jugak cerpen kat ctu ...

discussion pon kadang2 aku join jugak ... x pon aku baca je apa yg ditulis oleh member ...

ada jugak interest group yg korang boleh join ... aku join banyak jugak la ..


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

saya janji x buat lagi ... ok ...

Assalamualaikum ...!!!

wah dah pandai nk baoikot aku ehh ... ala bukan nye lama pon aku x masuk kat tempat ko ... kecoh je kan ... aku lebih selesa dengan tempat lagi satu ... sbb tu aku jarang2 masuk kat tempat ko ... ok2 lepas ni aku akan masuk sama banyak dengan aku masuk tempat lagi satu tu ...

hahahaha apa yg aku merepek ni ... tadi aku nk log in twitter ... eh apa log in id aku ekk ... try and error je la ... eh password pon x ingat ... try and error lagi ... mmg error la kalau dah kombinasi user id dgn password x betul kan ... ok try yg satu lagi lak ... eh betul la ... ok2 lepas ni aku akan rajin2 masuk twitter jugak .. baru x lupa kan ...

tempat lagi satu tu ape ..?? la tempat lagi satu tu mesti la mukabuku ... heheheh ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

kau ingat ko diva main campak2 ...

Assalamualaikum ...!!!!

mlm tadi aku tdo sangat lambat ... lagi tepat kalau aku katakan yg aku tdo pagi tadi ... lebeh kurang pukul 5 pagi ... hahahah ... aku layan citer korea yg aku copy dari niza ... tq niza ... aku layan 2 citer sambil2 bermuka buku ... citer yg aku layan adelah 200 Pounds Beauty dan jugak Seducing Mr Perfect ... dua2 citer ni menarik ... ade kelakar dan jugak sedih ...

then sambil2 tu aku tgk2 la mukabuku ...kot2 ada berita terkini ... adik aku post kat wall aku ...

aku pon check la belog .:: sTEaDy.siMPle.stYlo ::. tajuk n3 dia ha'ala..meroyan ke ape?? ... ok lepas baca je n3 dia tu ... wah wah wah aku plak yang hangin satu badan ... cantik sangat la kan buat perangai campak2 barang orang ... salah adik aku ke kalau sales girl tu salah bagi kat ko kasut yg adik aku minta ... yg ko feeling diva apesal ... bagus sangat la ... buat la perangai selalu macam period hari2 ... konfem boifren ko angkat kaki ... sengal punya minah ... eh korang baca la sendiri ape yg ayoyo tulis ... ni baca je kat cni ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ... !!!!

hari minggu makin bosan ...

Assalamualaikum ....

asal hari sabtu je mesti ko x hapdet belog ni kan ... ahad je baru nak terhegeh2 hapdet ... hahaha aku marah diri sendiri ... titik ...

semalam macam biasa la ... kakak kan balik ... so pagi xde la aku kuar gi memana ... layan muvi dengan yuk n arda ... citer ngankung ... heheheh boleh tahan jugak la lawak dan serem dia ... heheheh ... yuk macam biasa terkejut sampai aku pon ikut skali .. yuk..yuk..

dah habis tgk ngankung, aku layan tgk kartun lak .... how to train your dragon ... aku suka citer ni ... korang kalau x tgk lagi, bawak2 la cari cd ke, donlot ke ... x rugi tgk citer ni ... heheheh ... aku layan citer ni dengan arda je sbb yuk dah masuk ke alam siti dah ... eh dia pon siti jugak kan ... hahahaha ...

petang nye macam biasa pegi subang airport ... hantar kakak ... yuk dgn arda ikut skali sbb balik tu nk singgah ke pasar malam ... wahhh dah dua minggu x pegi pasar malam ni ... hmm ... sampai pasar malam perrgghhh org dah sangat ramai ... ye la dah ko sampai pon dah nak maghribkan ... selalu pegi awal ckit dari biasa ... dlm pukul 6 dah ada kat pasar malam ... so time tu mmg org x ramai sangat la kan ...

jalan2 tgk2 ... hmmm nk makan apa pon x tau la ... tapi yg penting bukan nasi la sbb aku dah makan nasi tghari ... masak sbb kakak tetiba je rasa mcm x larat sangat ... so aku masak utk dia makan la ... kesian lak ... x kan nk suruh dia makan megi kot ... kang bertambah sakit plak kakak aku tu kan ... baiknya adik kakak kan ... waaahhhhahaha ...

itu la cerita hari sabtu yg x best pon kan ... aku tau ... aku pon rasa bosan jugak ...

ok lah dulu ....

sampai jumpa lagi ...!!!!

14 January, 2011

Terbaik dari ladang ...!!!

Assalamualaikum ..!!!

tadi aku masuk fesbuk ... nampak status sorang kawan aku ... mcm ni la lebih kurang bunyik dia "Jom makan nasi lemak ..." dan tetiba je aku teringat kenangan nasi lemak di melaka .. mesti la zaman belajar kat MMU dulu ... kat sana ada satu kedai nasi lemak ni ... perrghhh nasi lemak dia mmg sedap la ... dan kedai tu digelar sebagai Nasi Lemak Mak Janda (NLMJ) ... eh bukan nasi lemak micheal jackson ye puan2 ...

wahai adik2 sekalian, ingat lagi ke korang dengan nasi lemak mak janda ni ... haishhh terliur pulak ingat nasi lemak tu ... aku dengan osmet2 dan kawan2 lain selalu jugak la pi makan kat NLMJ tu ... dan boleh kata budak2 MMU mmg suka la lepak skt ctu ... selalu kitorang pegi petang lepas kelas ...

pastu teringat plak aku pada sorang pakcik ni ... dia dtg kt bawah blok tmpt aku duduk tu ... dia jual nasi lemak yg dah bungkus siap ... dia bawak dengan basikal je ... mula2 aku mcm pelik jugak la nape semua org pandang dia senyum2 ... eh eh korang ni x baik la mcm tu ... jgn la gelakkan dia ... x kan sebab dia jual nasi lemak dengan basikal kita nk pandang rendah pada dia kan ... dah lepas tu aku pon lalu la kat pakcik tu ... lepas aku tgk kt pakcik tu aku pon senyum ... opppsssss ...

korang tau sbb apa ... eh rasa mcm penah citer je pasal ni .. ade ke aku buat n3 pasal ni ... ha sambung balik ... korang tau tak kenapa aku pon join skali tersenyum pandang pakcik tu ... hehehehe ... oh la pakcik weiii ... pakcik jual nasi lemak ke nasi lemah ... ye dia tulis kat kertas yg digantung tu NASI LEMAH ... ha kan korang pon tersenyum jugak kan ... aku dah agak dah ... esok nya pakcik dah x dtg lagi ... pakcik pakcik ... hheheehh

ok lah dulu ....

sampai jumpa lagi ...!!!!

Hari jumaat sangat indah ...

Assalamualaikum ...!!

wah lambat nyer aku hapdet pondok-pondok ye ari ni ... lambat bersebab xpe la kan ... dan sebab tu pon bukan nye sbb main2 ke ape kan ... tapi sebab keje ... pagi ni kakak antar gi keje ... oh bahagia nya hidup kalau hari2 ade drebar mcm ni ... xde la menapak sangat dari stesen lrt tu ke ofis ... dasar pemalas ko ni lin ...

sampai ofis awal la ... 7.35 am ... xde org lagi ... tapi aku terserempak dengan bos kat bawah ... eh dia pon dah sampai ... lagi awal la dari aku ... tapi dia x masuk ofis terus ... mungkin dia pegi minum dulu kot sbb selalu pukul 8 baru dia masuk ... tadi pon sama jgk ...

dah tu ari ni aura nak buat keje tetiba datang macam best je ... buat keje sambil tersenyum ... ko dah buang tebiat ke apa lin ... heheheh ... dah jalan keje aku yg sarawak nye ... oppsss sori menyimpang pasal keje pulak ... ok2 dah tu ... tgh2 buat keje hp aku bekelip2 ... maksudnya ade kol la tu sbb aku terbalik kan dia ... aku angkat ... ooo orang dari maybank ... ye mmg aku tgh tggu pon org dari maybank ni kol aku ... pasal asb dengan maybank ...

dah habis dia terang semua ...aku pon senang dengan cara che kamarudin ni ... terang sampai aku paham ... nasib baik dia x nampak aku teranggguk2 ... heheheh ... ok dah setel semua dengan encik maybank tu, aku sambung buat keje lagi ... pn mai dtg tgk ... alhamdulillah dah boleh proceed buat sabah dgn semenanjung ... eh termasuk pasal keje lagi ... dah dah ...

haaaaa ... tu je aku hapdet buat masa sekarang ni ... nak makan ... lapaaaarr ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

13 January, 2011

mood aku adelah ...

Assalamualaikum ...!!!

mood pagi tadi : sentap !!!
gara² bas lambat


mood sebelum meeting : dup dap dup dap ...!!!
ntah la padahal selalu je meeting ..


mood lepas meeting : xde pankreas ...!!!
xde feeling ..


mood sekarang : terhappy pulak ...!!!

**aku happy skang ni sbb ari ni kakak aku balik ... bukan dari KT ye kawan2 tapi dari Temerloh ... ye projek baru adelah dgn hospital kt Temerloh pulak ... kesian kakak aku ... tapi aku tetap happy ... cik Ayoyo, x mau balik ka ..??? **

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me