28 December, 2011

Youtube: sangat menyentuh ..

Assalamualaikum ...!!!!

ok yg ni pon aku suka ... thanks to Wardina sbb post kat Fb dia ... aku kalau bab2 kawan2 ni mmg laju je la aku tgk ... serius aku nangis bila tgk ... sangat tersentuh ... dan dan tu jugak teringat kat bff aku ... aku sayang hang ... jom layan video ni ... tahniah utk yg buat video ni .. TERBAIKKKK..!!!! layan ... share dari youtube ....




ok dah la tu ... amik tisu tu ... lap2 apa yang patut ... hehehheh ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Youtube: awesome ..

Assalamualaikum ...!!!!

skang ni agak kebizian ... tapi aku nak share jugak2 video ni ... sedap lagu ni ... sedap lirik dia ... cer hayati ... awesome jugak gabungan ni ... selalu2 la duet sama2 ye ... jom layan ... hasil share dari youtube ...



best kan lagu ni ... ok kalau ada lagi aku share lagi ye ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!!!

22 December, 2011

Makan budokkk ...!!!!!

Assalamualaikum ...!!!!

korang penah makan katak ..?? errkkk saja je nak tanya .. mana la tau kan ... tersesat dlm hutan ... darurat ke kan .. katak pon dah nampak sedap @.@ *loya tekak* ... semalam osmet aku makan katak ... err ... betul x tipu ni ... dia makan yg kaler hijau ... dia mmg suka kaler hijau ... err aku pon ... aku rasa sikit je la ... tak sedap sangat ... huhuhuh ... kan yuk kan ... nak tgk rupa katak tu ... ni ha kat bawah ni ... tapi dia adelah comel walaupon x sedap sangat ... hehehehh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hehehe jangan marah ye ... saja nak share katak comel ni ..


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

21 December, 2011

Share: Pensil & Pemadam

Assalamualaikum ...!!!!

aku nak share sesuatu yg agak mendalam maksudnya ... sharing is caring kan ... jom baca ...

PENSEL : Saya minta maaf.
PEMADAM : Untuk apa?Awak tak buat salah pun dengan saya.
PENSEL : Saya minta maaf disebabkan saya,awak cedera.Setiap kali saya buat silap,awak pasti berada disitu untuk membetulkan kesilapan saya.Tapi setiap kali awak memadamkan kesilapan saya,awak kehilangan sebahagiaan dari diri awak,awak menjadi semakin kecil.
PEMADAM : Takpe,saya langsung tidak kisah tentangnya kerana... saya dibuat untuk membetulkan kesilapan yang awak dah buat.Walaupun suatu hari nanti saya tahu bahawa saya pasti akan hilang,saya bangga dengan kerja saya ni.Jadi jangan la risau sebab saya benci tengok awak bersedih...


PENGAJARAN: 'Ingatlah, ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai pemadam diatas dan kita sebagai pensel. Mereka sentiasa berada disisi kita, membetulkan segala kesilapan yang kita lakukan. Kadang-kadang mereka terluka, akan menjadi kecil (tua) dan akhirnya hilang (meninggal dunia). Jagalah ibubapa anda dan balaslah jasa mereka dengan kebaikan'.


thanks to kawan lama yang share kat wall fb dia ... thanks nizat (Rosnizar) ... semoga kita tak akan pernah lupa pada orang tua kita ... dan sentiasa balas budi baik yg telah diorg hulurkan pada kita ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Cantik!

Assalamualaikum ...!!!

cantik kan ... nak share gambar ni je ...
selamat hari rabu!!


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!!!

Luahan hati seorang engineer ... hehehe

Assalamualaikum ...!!!

tajuk macam serius kan ... tapi xde la serius ape pon ... just nak share dgn korang gambar2 ni ... hehehehe ... jom tgk apa yg dimaksudkan dgn tajuk n3 tu ....


hasil kerja cik engineer kat opis aku ni ...
mesti tgh pening cari job kan Dayah kan ... heheheh ...



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

19 December, 2011

yang ditunggu2 ...

Assalamualaikum ...!!!!

dah lama tunggu lagu baru ni ... nasib x tumbuh janggut je ... heheheh jangan marah ye HAYAD ... tapi video ni adelah preview utk semua lagu baru ... ehem ehem ... bila nak dapat dgr full song ni guys ..?? xpe jom enjoy dgn lagu2 ni ... my fav ..??? semesti nya yg last skali ... separuh dariku ... tapi janji pon layan jugak ... eh i layan semua la ... *tetiba kau feeling i you pulak kan lin* ... ok layan ...




insyaallah aku akan apdet lagi kalau ada news pasal HAYAD ni in future ...

ok guys, good luck !!! can't wait for your album ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

18 December, 2011

lama ...

Assalamualaikum ...!!!

aku just nak share je gambar2 ni ...

tag nama ni dapat masa aku gi course 2 hari kat JW Mariott bulan lepas...
erkk nama abah tu salah sikit ... sepatut nya ABDUL bukan ABD je ...



kaki ni kepunyaan aku .. perasan tak kaki aku tu bengkak ... mesti korang x perasan kan sbb aku mmg 'comel' kan ... heheheh ... tapi serius sakit masa ni ... x boleh nak bengkok ke dalam ... sbb kaki ni jugak la terpaksa kensel date dgn hero kicik tu ... huhuhuh ...


ni pulak tiket monorail masa nak pegi course tu ... aku x suka la naik monorail ni ... menakutkan ... secary mary ok ... mmg asyik mengucap je aku selagi x turun dari tren monorail tu ...
pasni ni mmg elakkan la naik monorail ni ... @.@



ni breakfast aku masa nak pegi course tu ... dgn cik arda sbb aku tumpang dia sampai monorail ... sbb awal lagi so kami lepak breakfast dulu kat kedai area station bas pekeliling tu ...
ok la roti canai banjir dia ... air pon ok la ...


ni kat rumah ... selalu mcm ni la ... kadang2 4 biji laptop terpasang ...
siap boleh comment fb sebelah2 je pon ... hehehehe ...



ni la cik arda ... pagi nak pegi course tu ...
breakfast dgn dia sebelum ke JW Marriott ...



heheheh masa ni dok giler nk tgk BM ... semua video dia nk tgk ...
gara2 cik ayoyo la ni ...bagi link video BM yg sangat comel ... heheheehhe ...



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

sabtu dan aku

Assalamualaikum ...!!!

nak citer pasal semalam yaitu hari sabtu bersamaan dengan 17 Disember 2011 ... semalam macam biasa la keje kan ... fokus utama aku semalam ade lah memilih gambar utk diari & kalendar 2012 ... mcm nak muntah ok dok tgk2 gambar2 mesin & paip2 tu ... @.@ ... ok sambil2 tu berfb la kan *harus la kan* ... saja nak post status ni ...


ikan terubuk tu bos bagi kat semua staff ... diorg baru balik dari swak ... so tu la ole2 dari sana .. *TQ BOS* ... ok back to story nih ... bila baca je auntie nyer comment aku rasa cam sedey lak .. kesian lak kat auntie ... so aku ckp la ade rezeki dia nak makan ... minta alamat semua dgn dia .. so petang nya aku nak hantar kat dia la ...

habis je keje dalam pukul 1, terus shoot ke Ampang Puteri ... cik adik aku yg sorang ni, Ika admitted sbb suspect denggi *semoga cepat sembuh IKA* ... so pegi la sana ... aku drive so xde la masalah ... mmg aku nak drive semalam sbb nak ke ampang puteri tu la ... selalu kakak yg hantar kalau hari sabtu ni ... dah tgk ika semua, maka aku shoot ke cyber pulak ...

cik adik aku yg sorang lagi tu, cik ayoyo nak balik ... banyak baju kotor yg nak basuh .. x larat nak guna tangan katanye ... ok maka ke cyber la kita ... dah ambik dia bawak balik Pantai Dlm ...

petang nya dlm pukul 5.30 aku dgn arda, yana & ayu skali ke setiawangsa ... nak gi hantar ikan terubuk masin ke rumah auntie la kan ... dah janji kan ... arda excited nak jumpa auntie ... aku pon sama ... ye la selalu baca hasil tulisan dia kat blog je kan ... kalau ada rezeki dapat la jumpa peej & noy skali ... maka pengembaraan ke setiawangsa pon bermula ...

alhamdulillah x sesat nak ke sana sbb aku mmg dah tau jalan nak ke sana ... lagipon dulu kan penah stay kat kawasan sana ... AU3 .. tapi umah auntie ni xde la kat kawasan AU ni ... dia kat Taman Setiawangsa ... ok berdasarkan Encik GoogleMap, rmh auntie belakang masjid besar tu ... ok masjid mmg tau ... dah jumpa jalan yg berdekatan masuk la kan ... cari dan cari dan cari ... eh sampai jalan setiawangsa 5A je yg ada ...

takpe2 jalan kedepan dan tanya org ... ok yg ni mmg aku rasa kelakar ... ada yang kata kat atas bukit ... ada yang kata x penah tau pon ada jalan setiawangsa 6 ni ... ada yg pakcik ni pulak, baru je arda tanya terus dia jawab: ha kat depan lagi *sambil jalan terus* adehhhh pakcik ooiii ... dah mmg kami masuk semua lorong kot ... lorong yg depan2 je x masuk ... 1,2 & 3 x masuk ...

ok lah panjang sangat dah kot ... nak dipendekkan citer, sesat sampai masuk ke jalan setiawangsa 8, arda dah kol kawan dia minta tolong ... aku pulak suka hati nak masuk jalan yg one way .. kan dah kena lampu kelip2 org bagi ... heheheheh sorry la ye kak .. saya x perasan ...

dah nak keluar ke jalan besar tu aku bawak slow sangat sbb tggu direction kawan arda ... sekali tgk side mirror dah ada kete kt belakang ... agak menggelabah aku keluar ke jalan besar dan masuk ke simpang jalan setiawangsa 3 ... fuh nasib baik x de kete dtg dari depan ...

dah masuk ke jalan tu aku benti kat tepi ... kawan arda cakap dah betul dah jalan yg kami masuk tu ... eh eh kebetulan pulak kan ...so aku kedepan sikit .... yeay ... dah eksaited sbb nampak jalan setiawangsa 7 .. siap pegi masuk jalan tu lagi .. hohohh salah jalan la lin oiii .... ok kuar balik dan ke jalan sebelah ... akhirnya ... jumpa jugak la dgn jalan yg dicari2 tu ...

maka cari la pulak rumahnya ... yes dah nampak pon rumah auntie ... 6.45 pm kitorang sampai ... duduk2 borak2 kejap dgn auntie & uncle ... kusyuk uncle tgk badminton ... hehehehe ... so pukul 7pm je minta diri .... ye la dah maghrib x kan nak duduk lagi kat rumah orang kan ... tak dapat jumpa peej & noy sbb diorg keluar ... xpe la ... jmpa kat facebook & twitter & blog je la kan ... hehehe ...

keluar dari rumah auntie, shoot balik ke Pantai Dlm ... nak ke pasar malam ... huhuhu dah sangat lama aku x pi pasar malam ni ... beli la apa yg patut *makanan la kan* ... pastu balik umah hantar arda & yana ... lepas tu shoot ke cyber lagi skali ... apa lagi hantar cik adik tu la ... ingatkan dia nak tdo umah malam tu ... balik basuh baju je pon ... hohohoh ...

dah balik dari cyber tu, rasa mcm nak pengsan ... setengah hari aku habis kat jalan je ... malam nya pulak dlm pukul 10 lebeh la aku dah pengsan ... selamat malam la kan ... sampai la ke pagi ni ... hehehheh ... tu la citer aku semalam ...

rasa senang hati dan happy sbb dpt buat org lain happy ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

16 December, 2011

Novel: Awak Suka Saya Tak?

Assalamualaikum ...!!!

suka suka suka ... hahahaha ... novel paling terbaru utk direview ... jom baca sinopsis dia dulu ...

* * * * * * * * * * * * * *

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan. Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan. Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah… " Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…" Hilman Yong. " Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." Damien Yong. " Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." Intan Zulaikha.

* * * * * * * * * * * * * *
sape dah baca ..??? sila angkat tangan ... amboi2 ramai yg dah baca ke ... hmm korang suka sape ..?? hilman ke damien ..??? aku suka hilmien ... hahahah boleh macam tu ... ekceli hilman dan damien ada kekuatan & kelemahan masing2 ... pasti ramai yg sukakan hilman yg begitu sopan dan menjaga tingkah laku ... dan pasti yg suka pada damien yg romantik dan suka menggoda tu ... hehehhe sbb tu la aku suka hilmien ... gabungan kedua2 mereka ... dan intan ni mmg ego kan ... adoiii ... dah xde depan mata baru la nak menyesal ... ok apa kata yg x beli lagi tu pegi la beli ... dah beli baca dan bagi la markah ye .. utk novel ASST ni aku bagi 4.8 bintang .. ada .8 yg x boleh tahan tu ... nak bagi 5 x boleh ... nnt jadi perfect sangat la pulak ... kann ... thank you to Melur Jelita ... cantik nama tu ... heheheheh ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

14 December, 2011

aku suka makan ikan ... tapi ....!!!!

Assalamualaikum ...!!!

sape yg x suka ... nak2 kalau ikan patin ... ya allah nikmat nya ... tapi semenjak dua menjak ni jadi kurang nak makan ikan sebab tgk bukti yg ditunjukkan ... dan jugak dari apa yg aku tgk sendiri la ...

gambar: GooGle

dulu sebelum join FF, aku selalu (selalu la sangat) jogging kat Taman Jaya je ... kat ctu kan ada tasik ... kalau sabtu @ ahad ramai la org .. ada yg joging nyer, dating nyer, riadah nyer dan ada jugak yg memancing nye kat ctu ...

pelik ke memancing ... ?? xde la pelik kalau ko pancing kat tempat yg betulnya ... ni kat tasik tu bukan la bersih ... siap ada sampah masyarakat (sukahati aku je kan) ... sampah sana sini ... mana dengan ikan yg dah arwah lagi ... cuba bayangkan ... ish ish ish ... tapi ramai je yg dok syok mancing kat ctu ... kalau mancing utk hobi x pe la jugak kan ... ni dah macam kan ko nak meniaga je gaya ko mancing tu ...

sampai kan penuh guni beras tu ... ish ish ish ish ... confirm nak meniaga kan ... huhuhuhu ... dan kawan aku penah bgtau ikan kat ctu mmg makan sampah2 yg ada tu la ... ish ish ish ... sadis betol ... nama ikan yg kat tasik tu aku x ingat lak ...

2 bulan lepas cik adik manis tu pulak post kat blog dia pasal ikan dan anak luar nikah beliau .. pastu cik arda plak post n3 pagi tadi ... menguatkan lagi utk aku x makan ikan .. adooiii ... nak baca n3 cik adik berdua tu boleh la baca kat sini : cik arda & cik ayoyo

pasni aku jadi vegetarian (kakak org pertama yg akan gelakkan aku!) .. sekian .

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!

12 December, 2011

Novel: Yes Boss!

Assalamualaikum ...!!!!

review ... review ... dan review lagi ... jom baca sinopsis yg aku amik dari cover belakang novel ... rajin tak ..??? hahaahaha .. dah tetiba pulak aku nak menaip sendiri kan ... selalu pemalas ... copy paste je dari google kan ... baca2 ...

* * * * * * * * * * * * * *
Aryana... dia tak pernah terfikir yang dia akan menjadi pembantu peribadi kepada lelaki yg menjengkelkan, berlagak bagus dan poyo (tapi boleh tahan kacak jugaklah). Tugas hakiki seorang pembantu peribadi tidaklah susah mana pun, tapi nasib dia yang mendapat bos seperti Ilham Irfan: selalu buat dia pening kepala. Setiap langkah bos... kena turut. Setiap rentak bos... kena ikut. Semua kena yes, boss!
Dan dia pun sama sekali tak pernah menyangka yang hatinya akan terpaut pada lelaki itu dan seterusnya membuatkan dia sering terluka.


Ilham... dia perlukan Aryana untuk tolong cover line bila dia tiada di pejabat dan tolong pastikan setiap temu janji dia dengan semua 'teman tapi mesranya' itu tidak bertindih di antara satu sama lain. Sebabnya? Dia selalu lupa dengan girlfriend yang mana satu dia patut keluar. Kerja-kerja pejabat yang lain, Aryana yang bijak itu sudah tahu apa yang patut dia buat. Seronoknya hidup bila ada pembantu naif seperti Aryana yang tak pernah membantah. Cakaplah apa sahaja, Aryana pasti akan mengatakan: "Yes, boss!"

Dan bila Aryana tiada, hidup dia jadi tak keruan. Saat tersedar yang dia perlukan Aryana lebih daripada seorang bos yang memerlukan seorang pembantu peribadi, ada pula halangan yang menanti. Ah! Masakan dia perlu mengalah kepada tauke kolam ikan keli tu!
* * * * * * * * * * * * * *

lagi satu karya Areila Sahimi ... aku dah mula suka dgn karya2 AS ni ... hmmm nak mula kat mana ehh ... aku suka la watak Aryana ni ... dan ada masa menyampah dengan Ilham ... amboi, mentang2 dia bos, suka suki je nak suruh Aryana buat benda yg x masuk job scope ... tapi Aryana ni pandai ... ikutkan je .. last2 Ilham pulak yg x boleh kalau PA@secretary dia xde ... suka2 ... eh apa kata korang beli dan baca ... recommended ok ... selamat membaca ye ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!!!

10 December, 2011

Yeay ... dah lama x makan ...

Assalamualaikum ...!!!!

heheeheh nak makan je keje ko kan ... nak kuarkan peluh pemalas kan ... ni nak berterima kasih pada mak jemah aku yang sorang ni ... huhuhu terharu ... ekceli dia ada bagitau nak buat bubur asyura ... sekali sebekas dia bawakkan utk aku ... thanks ye mak jemah ku ...

mak jemah terkejut ... aku kan memang suka candid2 gambar ni ... hehehehe ...

walaupon first timer (bak kata johan RL) tapi rasa tu mmg dah ok ... aku suka ... x manis sangat ...

ini la rupa nyer bubur asyura hasil mak jemah (ina) ... hehehehe


bawak balik ke rumah ... bagi org2 kat rumah rasa pulak ... kakak aku mmg suka kalau bubur yg mcm ni ... pastu yuk tgk pelik sbb dia kata bubur kat kelantan lain sikit ... ada daging dan lain2 ... ok lagi yg tu ... bila teha pulak yg tengok and rasa, dia kata lain dari yg johor nya ... katanye kalau bubur asyura kat johor tu buat dengan beras/nasi, ada daging dan lain2 la ... hmmmm kalau mcm tu dah bubur nasi kot ... heheheeh ... mungkin lain negeri lain cara penyediaan nya kan ...

ok dah la kan ... once again THANK YOU MAK JEMAHHH!!!!! ..

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!!

Novel: Baju Pengantin Mak Andam

Assalamualaikum ...!!!!

jom review novel ni pulak ... mcm biasa la baca sinopsis yg aku google ni ... malas nak menaip dari belakang novel tu, maka copy paste sangat membantu ... hahahaha ... dasar pemalas ...

* * * * * * * * * * * ***

Aleeya dan Zain berjumpa di majlis perkahwinan pelanggan Kak Ana. Mereka asalnya bukannya sebulu. Namun kalau Zain dah menghulurkan salam perkenalan, Aleeya pun tak adalah nak jual mahal sangat. Jalan Ajerlah. Sebab Aleeya bukan jenis orang yang sombong tak bertempat.

Aleeya dan Zain bermula sekadar kawan biasa, kemudian mereka mula masuk fasa teman tapi mesra. Zain kata sayang. Zain kata cinta. Tapi Aleeya blur tak tahu nak kata apa sebab dia tak tahu apa yang dia rasa. Yang dia tahu dia fobia untuk jatuh cinta sebab takut kene tinggal, dia takut kecewa macam pernah dia lalui sebelum ini. Dia jadi sangat keliru.

Tiba-tiba badai datang melanda. Dari teman tapi mesra jadi musuh yang langsung tak boleh tengok muka. Jauh di mata, perlukah jauh di hati juga? Namun ribut taufan itu, rindu tetap bertandang di hati, sayang sudah sedia bertenggek di jiwa. Kenapa dibina tembok ego di antara dua hati ini jika bahagia itu sudah berada di depan mata?


Lalu siapakah yang harus mengambil inisiatif untuk menyelamatkan hubungan ini? Biar simpul dileraikan, biar kusut yang dilembutkan, biar yang serabut dirapikan, Biar jadi wangi macam sediakala. Aleeya? Zain? Kak Ana? Rozy? Azizul?

* * * * * * * * * * * ***

ok ... untuk novel ni aku bagi 4.5 bintang ... aku suka jalan cerita novel ni ... memang x de la lain sangat dari citer yg lain2 tu ... tapi penulis pandai susun ayat ... heheheeh ... watak Aleeya aku suka ... Zain pon sama ... cuma rasa mcm nak tampar je si Zain ni ... selalu kan novel ke, drama ke filem ke, kalau ade scene/situasi nampak dari jauh mula la pikir yg bukan2 ... bawak2 la berbincang ... kalau aku jadi si Aleeya pon aku hangin dengan Zain bila dia ckp yg bukan ... si Azizul pon hampeh ... dah sah2 ada bini lagi nak kacau org lain ... padahl dia yg tinggalkan org tu ... sengal si Azizul ni ... aku suka friendship yg ada pada Aleeya & Zain sebelum masing2 suka sama suka tu ... sweet sangat ... walaupun cakap kau aku tapi masih boleh diterima ...

ok lah ... kang banyak aku merepek .. marah pulak org yg x beli lagi novel ni .. so sape yg x de lagi, sila la dapatkan kat kedai buku berhampiran (promo sikit) ... harga berpatutan ... thanks to penulis, Areila Sahimi ... sila tulis novel2 yg best2 lagi ye ... tggu aku review Yes Boss! lepas ni ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

07 December, 2011

Koleksi bulan 12 ..

Assalamualaikum ...!!!!

lagi koleksi baru ... dah habis nnt aku buat review jugak ye ... review gaya aku la kan .. hehheheh ... ni beli semalam kat Kinokuniya ... dgn Ina ... bosan dok opis so ajak ina ke KLCC ... cari novel ... makcik tu ape lagi suka la kalau bab2 novel ni ... yang kat bawah skali tu pulak ina yg tolong belikan kat KL Sentral ... sbb nya kawan aku, Bidayah kata best citer ni ... thanks Bid ... ok dah x sabar minta Ina tolong carikan ... ada !!! yes ... nnt aku buat review ye ...


dari penulis yang sama ... baca sinopsis yg buatkan aku beli dua2 ni ...


thanks Bid sbb rekomen novel ni ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

06 December, 2011

Youtube: Ost Ombak Rindu ..

Assalamualaikum ...!!!!

lagu ni mmg best ... aku suka ... ina suka ... budak2 rumah pon suka .. rata2 org lain pon suka dgn lagu ni .. jom layan ... aku amik/share dari youtube je ...



so..??? mcm mana ..?? best kan .. ha kan aku dah cakap ... ada siap berlinangan air mata bila hayati lirik lagu ni ... syahdu syahdan ok ... sbb aku pon sama jugak ... sedey lirik dia ni ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!!

tinggi nye dia ...

Assalamualaikum ...!!

jumaat lepas macam biasa balik keje turun kat pasar seni ... amik bas kat ctu ... otw turun tu aku perasan yg masa tu tgh hujan ... dan aku perasan jugak yg air kat dlm longkang/sungai sebelah lrt tu dah makin tinggi ... korang x caya ke ..??? sampai hilang dah tebing longkang/sungai tu .. scary pon ye jugak ...

ni cer tgk gambar yg aku amik ni ... ye la kan skang ni musim hujan je ...

betul kan ... tinggi sangat ... sikit lagi nak naik ke jalan kan ... huhuhuh ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

kami @ OR ...

Assalamualaikum ....!!!!

sabtu lepas kan aku pegi tgk Ombak Rindu ... pegi dgn ina ... midvalley je pon ... aku just nak post gambar je pon utk n3 ni ... heheheh ... xde la banyak 2-3 keping je ... dan gambar kami je ... hahahahah ... nak jugak update kan ... ha hambik gambar2 ni ...

ok senget .. eh termasuk pulak org lain dlm ni .. hohohoho ...


ooohhh saya adelah lapar - ina ..


muka happy dapat tgk Ombak Rindu .. hahahahahahhaha


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

05 December, 2011

Novel: Akhirnya aku Kahwin!

Assalamualaikum ...!!!

selamat ptg ... wah selamat ptg bagai ... heheeheh ... cuba untuk ceriakan diri sendiri sebenarnya ... jom tgk review utk novel ni pulak ... tajuk dia dah macam kelakar je kan ... heheheheh ... bunyi mcm desperado pon ade jugak kan ... tapi bila baca mmg best la ... jom tgk sinopsis dia dulu ... layannn .....!!!!!

* * * * * * * * * * * * * *


Didi gadis ‘comel’ yang periang. Dia tidak pernah kisah dengan pandangan orang lain yang sering memperlekehkannya. Baginya, dia tidak peduli semua itu asalkan tidak menyusahkan orang. Sebagai seorang insan, dia punya keinginan untuk mencinta dan dicintai. Dia tidak pernah jemu menanti cinta sejati walau hatinya sering diperma...inkan. Kemunculan Syafizi, menghuru-harakan hidupnya. Kata-kata ibarat bom nuklear yang keluar daripada mulut lelaki itu menyebabkan darjah kebenciannya pada Syafizi di tahap takat didih. Sesuka hati saja memanggilnya ‘Debab’. Berhadapan dengan lelaki itu, dia tidak mahu kalah. Setiap ayat nuklear lelaki itu dibalas dengan ayat ala bom atom. Pesan orang tua, jangan terlalu membenci. Bimbang nanti benci bertukar menjadi sayang. Ya ke? Takkanlah Syafizi yang selalu cari pasal suka padanya. Mustahil! Daripada dia melayan lelaki mulut nuklear itu, lebih baik berchatting dengan Terhangat^Di^Pasaran. Walaupun mereka saling mengutuk, jejaka itu sudi berkongsi suka duka dengannya. Mungkin jodohnya dengan rakan chattingnya itu. Siapa tahu?
* * * * * * * * * * * * * *

kalau korang yg dah penah baca pasal Didi ni mesti korang akan kagum dengan dia kan ... aku kagum dgn dia ... penulis cuba utk tonjolkan kelebihan Didi dengan sikap dia yg baik hati, periang dan yakin pada diri sendiri walau pon dia 'comel' macam aku (terasa nak muntah pon ada gak) ... parents dia pon mmg best ... mula2 baca aku, aku ingatkan sudahnya dia dengan orang tu ... tapi last2 dia dgn org lagi satu ... tapi ok la sbb dia pon happy ... walaupon dia 'comel' tapi dia selalu tunjukkan sikap dia yg perfect pada mata aku utk tutup kelemahan dia ... syafizi ..?? ok mulut macam longkang dia ni ... hahahaha ... mula2 aku mmg x suka ... suka abang dia je ... last2 ok suka la ... ok lah korang baca je la novel ni sendiri ye ... aku boleh jamin citer ni best ... thanks to HERNIA DIANA utk buku kedua dia yg aku baca ni ... berjaya buat aku gelak2 dgn buku ni ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Filem : Ombak Rindu ...

Assalamualaikum ...!!!

sekarang ni rata2 dok citer pasal citer ni kan ... ade yg beria nak pegi tgk ...mau tak kalau dah hero idaman malaya yg belakon kan ... ok eksaited nak tgk AA berlakon sbg Hariz ... ekceli aku dah baca novel ni lama sangat dah ... sampai dah nak hancur dah novel tu ... dan aku dah baca kesemua (Ombak Rindu, Rindu Cintaku, Cinta Tiada Akhirnya) novel ni ... dan kesimpulanya OR yg paling best ...

gambar: Google


sabtu lepas aku pon x lepas kan peluang nk tgk jugak filem ni ... promosi berjaya la menarik ramai utk menonton ... siap ada yg letak status kat Fb nangis teresak2 ... dan pesan suh bawak tisu banyak2 ... ok paham ... jgnkan tisu, aku bawak sapu tangan terus ... hahahahah ... sbb baca buku je aku dah teresak2 ... kalau kat layar mesti la sama kan ...

x yah la citer filem tu mcm mana kan ... apa yg aku boleh kata kan kat sini, aku paham maksud yg cuba disampaikan oleh penulis novel OR ni, Fauziah Ashaari yg mana dia x berpuas hati dengan filem ni ... ye aku pon x puas hati jugak ... banyak yg xde ... tapi aku paham sbb tayangan cuma lebih kurang 2 jam ... dan mmg x boleh nak masukkan semua dalam filem ni ...

cuma aku mcm x puas hati sangat bab berita hiburan tu ... x boleh ke buat bagi nampak macam real dlm tv ... dah macam dlm movie je ... korang paham tak maksud aku ... part Mila baru balik ke Malaysia ... kan ada wartawan yg tanya dia ... cer korang tgk kat tv yg dia tyang kan berita tu ... x nampak macam berita langsung kan ...

yang lain2 ok lah ... pada aku watak Izzah sesuai la pada Maya Karin tu ... dia bawak dengan bagus ... aku suka ... mungkin ada yg x suka sbb x suka pada Maya Karin ... tapi tu semua pendapat aku la ... lain orang lain minatnya kan ...

so kalau tanya aku berapa bintang yg aku bagi utk filem ni, aku kasi 3/5 ... so no heart feeling ye peminat2 OR ... aku pon peminat OR jugak ... aku cuma luahkan apa yg aku rasa ... kalau yg belum tengok lagi tu, baik korang tgk sendiri ... jangan judge berdasarkan komen yg aku buat ni ... lain org lain pendapatnya ... mungkin korang akan rasa lain dari yg aku rasa ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

Novel: Usai ... Aku Terima Nikahnya

Assalamualaikum ...!!!

ok ni novel yg seterusnya yg dah aku baca ... novel ni pon not bad jugak .. jom baca sinopsis dulu ...

* * * * * * * * * * * * * *


Puteri Nur Aina, tidak pernah mengharapkan kehidupan indah di atas pernikahan terpaksanya dengan Iskandar Hafiz. Baginya perkahwinan ini adalah penyelamat kepada dirinya yang derita dan dikongkong oleh keluarga angkatnya. Takdir telah menentukan mereka suami isteri telah jatuh cinta dan melalui fasa bahagia alam rumah tangga. Namun, episod gembira cinta mereka tidak disenangi oleh beberapa pihak yang menyebabkan Iskandar Hafiz amat tertekan. Lalu keputusan yang diambilnya secara tidak sengaja telah menyebabkan Puteri Nur Aina sedih lagi terluka. Dalam masa yang sama muncul sahabat baik Iskandar Hafiz, Megat Khalif yang telah jatuh cinta pada Puteri Nur Aina pada pandangan pertama lagi, dan sanggup berkorban apa sahaja demi melihat 'puterinya' tersenyum bahagia semula. Dia tidak berputus asa menunggu sehingga Puteri Nur Aina dapat melupakan Iskandar Hafiz dan menerimanya dengan sepenuh hati. Malangnya, apabila Puteri Nur Aina mula menerimanya, Iskandar Hafiz kembali menagih kasih.... Puteri :"Hadirmu bagaikan seorang wira, menyelamatkan aku dari lembah sengsara, yang mengajar apa itu rasa cinta dan erti perasaan. Namun, yang seorang lagi cukup sempurna, setia mengubati lukaku, sentiasa ada saat aku memerlukan. Tanpamu aku lelah..." Abang Is : "Kau bukannya yang pertama di hati, namun kaulah perempuan pertama aku nikahi, sehingga lidahku menjadi kelu untuk menyebut nama yang lain, menjadikan hanya dirimu perempuan terakhirku..." Khalif; " Rasa cinta padamu tidak pernah pudar, walaupun nyawa bercerai dengan badan. Apa yang kuinginkan, hanyalah kebahagiaan dirimu, Puteriku...." Apakah kesudahan kemelut kisah cinta mereka? Temui jawapan akhirnya dalam Usai.... Aku Terima Nikahnya
* * * * * * * * * * * * * *
ok macam yg aku state kt atas tadi, citer ni not bad tapi ade la jugak part yg aku skip bila aku rasa bosan (maaf ye ni apa yg aku rasa) ... apa yg aku rasa ...???

marah, geram, bengang dengan watak2 yg ada dalam novel ni terutamanya mak si hero ni ... oooiii asal ko nampak je puteri ko nak meroyan kan ... nak histeria bagai ... si Is ni pon sama ... nama je belajar tinggi2 tapi x guna otak bila nak pikir ... kalau dah x nak pada pompuan tu cakap dgn tegas, ni tak masih keliru ... last2 tinggalkan puteri macam tu je ... pastu nak cemburu bila khalif dgn puteri ... rasa nak lempang2 si Is ni ... sedih pon ada bila puteri x habis kena amukan mak Is yg bongok tu ...

ha kau ... itu yg aku rasa bila baca novel ni ... heheheheh ... tahniah la pada penulis, UMIE NADZIMAH sbb berjaya buat aku baca sampai habis ... heheheheh


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

04 December, 2011

janji kena tunai walaupon terpaksa ....

Assalamualaikum ...!!!!

minggu lepas kan bday kakak ... so lepas dah amik gambaq tu cik adik kita ni bersungguh suh aku upload kat fesbuk ... baekkk setel upload semua maka dia suruh aku tukaq profile pic aku dgn kakak besaq sbb dia dah tukaq ... maka hasil nya adelah ini ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


ni cik ayu ... dia kata tadahal mer nak letak gambaq yg huduh2 ni ...


ni pulak aku ... dah cari yg paling huduh ... ni je yg ada ...
hahhahah ayu x puas hati sbb x nampak huduh sangat ... hahahhaaha



ni yg ayu suruh kakak besaq letak ... dia buat profile pic kat fb sat ja ...
pastu dia dah tukaq dah ... huhuhuhuhu ...



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

Selamat Bday, UNCLE...!!!

Assalamualaikum ...!!!!

lagi skali ucap selamat hari jadi ... tapi kali ni utk manusia la pulak kan ... hahahahaha jangan marah ekk uncle ... nnt cepat tua ... walaupon u mmg dah tua ... hehehehehe ...

Happy Birthday, Uncle ...
hope u will find Ms. R A.S.A.P .. hahahaha ...
have a blast one today ... yeay ..!!!



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ..!!!

Happy birthday Anak ...!!!

Assalamualaikum ...!!!!

hari ni genap satu tahun ANAK hidup ... anak sape tu ... meh cni aku cerita .. abah aku kan ada lembu ... dia ada la bela 2-3 ekor lembu .. dah salah sekornya adelah ANAK ... kalau anak buah aku si Aiman tu dia akan panggil dgn gaya dia sendiri ... ANAK ANAK ANAK ... kalau dia yg sebut, mmg comel je bunyik...

nak dijadikan cerita, ari ni adik aku, hanis buat kek utk ANAK ... OMG ... ko buat kek utk anak lembu tu, Hanis ... korang ade ... hahahahha ... aku pun terkejut jugak bila kakak bagitau tadi ... pastu dia siap hantar gambar ... tapi gambar ANAK makan kek xde pulak ... cuma ada gambar diorg dgn ANAK je ...

jom layan gambar yg Hanis hantar tu ... aku amik dari henpon kakak besaq ... heheheheh ...

adik aku yg ni semua dia nak peluk ... kalau bagi buaya sekor pon dipeluk nya ...
sayang sunggoh dia dgn lembu2 ni ...



aiman dan anak ... suka jugak si kecik ni dengan anak ... ANAK ANAK ANAK ...!!!!


abah dan ANAK ... korang nampak tak apa yg abah pegang ... tu la kek yg hanis buat ... x clear sangat kan ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Youtube: sedap suara dia ni ...

Assalamualaikum ...!!!

suara sape yg sedap ..?? ha ni semua sbb maddi jane yg comel tu la ... aku dengar semua lagu yg dia nyanyi dan aku akan cari video dgn penyanyi asal lagu tu ... maka aku jumpa yg ni ... woahhh mmg sedap la lagu ni ... maksudnya dua2 nyanyi pon aku suka ... jom layan ... video dari youtube ....



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!!

Novel : Akulah Cinderella

Assalamualaikum ...!!!

hari tu aku ada ckp nak buat review pasal novel kan ... tapi xde la review yg semangat bagai kan ... cukup la sekadar apa yg aku rasa bila baca kan ... ok jom mula dgn yg ni ... tq cik yuk bg pinjam novel dia sebelum aku beli yg ni ...hehehehhhehe ...


* * * * * * * * * * *


Nur Aisyah, gadis manis bertukar imej tomboi untuk mengelakkan diri daripada dibuli oleh orang kampung. Dia yang dipanggil Syah terpaksa berhenti sekolah dan bekerja untuk menyara lima orang adik-adiknya selepas kematian ibu bapanya. Pada malam semasa pulang bekerja, dia telah bertembung dengan kereta Shafiq yang membawa kepada pergaduhan besar di antara mereka. Semenjak itu, Syah mengisytiharkan perang ke atas Shafiq. Secara kebetulan juga Syah telah menyelamatkan nyawa Datin Zulaikha, seorang wanita kaya yang baik hati dan juga ibu kepada Shafiq. Kesengsaraan hidup Syah telah menyentuh hati Datin Zulaikha dan cuba untuk membalas budi baik gadis itu dengan mengambil Syah dan adik-adiknya sebagai anak angkatnya tanpa pengetahuan lelaki itu. Bagaimanakah reaksi Shafiq?

“Apa ni? Nak cari gaduh ke?”

“Apa dia? Aku buat apa?”

“Kau luku kepala aku tu kenapa?”

Bolehkah mereka berdamai? Bolehkah Shafiq menerima Syah dan adik-adiknya? Adakah Syah akan selamanya menjadi tomboi dan bersikap dingin dengan Shafiq?

* * * * * * * * * * *

ok ... aku dah baca buku ni dan pada aku citer ni mmg best .. lain sikit dari novel2 yg aku ada ... aku suka watak Syah yg suka lebihkan adik2 dari dia sendiri ... aku nak jugak mak angkat macam mak si Shafiq ni ... hahahahahha ada tak sesapa yg nak anak angkat ... overall citer ni best ... kalau dari 5 bintang aku bagi 4 la ... yg kurang satu tu sbb citer ni sekejap sangat ... baca macam x puas ... tgk la buku tu pon macam nipis je kan ... anyway tahniah la pada penulis, Nozi Danisya ... sila tulis buku2 yg best lagi nnt ye ... hehehehehe


ok lah dulu ....

sampai jumpa lagi ..!!!

03 December, 2011

Youtube: budak comel nyanyi ...

Assalamualaikum ... !!!!

2-3 hari lepas teha ada bgtau pasal video budak pompuan nyanyi lagu artis2 popular .. dia bgtau lagi yg hubby dia la yg suka tgk .. sedap katanye ... budak tu pon comel ... so aku pon apa lagi ... cari la kat you tube ... memang sangat comel ... nak nak pulak dia ni nyanyi sambil senyum ... serius comel ... hehehehh ... suara pon boleh tahan ... ni aku share dgn korang lagu ni ... amik dari youtube ... cer korang tgk & dengar ... comel kan ...



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ....!!!

01 December, 2011

akhir ...

Assalamualaikum ...!!!!

wah dah bulan terakhir ye kita ... rasa macam baru lagi 2011 ... dah sampai ke penghujung ye .. azam tahun ni macam mana ye ... ntah la ... yang pasti azam aku yg satu tu x akan menjadi .. biar la aku sorg ja yg tau ...

ok lah apa2 pon semoga kita semua akan mengisi bulan terakhir utk tahun ni dgn aktiviti ataupun apa2 je la yg berfaedah ... dan sudah semestinya bulan 12 ni bulan utk orang kawen kan .. so selamat pengantin baru untuk sape aje yg kawen bulan 12 ni ...


ok lah dulu ..

sampai jumpa lagi ...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me