30 November, 2010

anak panda sangat comel ...

salam satu malaysia ...!!!

anak panda ... korang penah tak tgk video panda bersama anak beliau ... x penah tgk ..??? ni tgk nih ..




ha dah tgk kan ... kesian kan mak panda terkejut pandaaa gitu ... nak ckp terkejut berok kang marah makpanda tu ... ekceli aku nak citer pasal aku la yg seakan2 anak panda tu ... hahahah ... biar aku gelak puas2 dulu ... ok2 dah puas dah ...

ahad lepas, aku ke OU dengan adik aku, ayoyo dan jugak bertemankan osmet2 yg best tu ... sapa lagi kalau bukan cik arda, cik teha soon to be puan teha(tahun depan kan teha) dan jugak cik yana ... cik yuk xde sbb gi kursus kt pangkor ( kan yuk kan ) dan cik kakak aku jugak xde sbb kat KT lagi ... bila nak balik aku pon x pasti ... jgn x balik langsung sudah ... hohoooh..

tujuan ke sana ada lah utk merepair hp adik aku tu ... pegi awal tu dia suh dtg balik dlm pukul 5 .. oklah .. sbb dia kata nak suh org dia check dlu masalah software ke hp ke ... then pukul 4.30 pegi lagi skali ... nak kena ambik no lagi skali ... so tggu lagi la kitorang kat tmpt menunggu tu ... masa dok tgh tggu tu aku dah terbersin2 dah ... tapi xde la hebat sangat kan ... bersin2 manja gitu ... masa tu, ayoyo kat sebelah aku, teha dan 3 lagi customer kat depan aku, arda and yana kat depan teha ... tetiba rasa mcm nak bersin yg sgt dasyat ... sekali AAACHHHHOOOMMMM ... semua yg kat depan pandang aku skali dgn 3 customer tu .. erkkk EXCUSE ME ... heheheh ... salah sorang yang pandang tu adelah telah terkejut dengan dasyat nya sbb aku perasan dia mcm terlompat sikit ... hahahhah ... ampun amoii ampun ...

tu la dia cerita anak panda versi aku nyer .... sampai skang ni kalau teringat pasal ni aku akan tergelak sorang2 ... gelak ok bukan senyum simpul ke simpul kasih ke ... gelak yg boleh membawa kepada perbuatan tergolek2 ... hahahahahaahhahhahah .... ok2 dah2 la tu linda ooiiiii .... org pandang tu ... maluuuu .... huhuhuhuhuh


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

lagi-lagi demam ... haiiisshhhh ...

salam satu malaysia ...!!!

semalam aku demam ... demam lagi lin ... haishh tahun ni mmg tahun aku sakit ... sepanjang tahun aku x berapa sehat sangat ... ok2 balik pada citer semalam ... aku bangun awal sbb nak pegi antar adik aku, ayoyo balik hostel ... pukul 5.30 tu dah rasa mcm goyang ckit .. kepala pon dah berdenyut jugak ... tapi aku gagahkan jugak siap2 semua ... pastu on the way tu pon bawak kete pon rasa mcm dah diawang-awangan ....

ok dah drop ayu kat hostel tu, aku pon balik ... nak gi keje plak ... mcm x sempat je nk kejar bas pukul 7 tu ... tapi xpe aku cuba jgk smpai balik kat pantai dlm sebelum pukul 7 .. masa on the way balik tu sakit kepala tetiba datang balik ... hadoiiii ... mmg x boleh nak tahan dah masa tu ... mcm mana nak keje kalau mcm ni sakit kepala ni .... so aku x pegi keje ... balik tu aku tdo sampai kul 10 ... then bangun je aku siap2 gi klinik ...

aku ke mediveron .... malas nak tgk muka doktor yg selalu aku tgk tu ... masa sampai kat mediveron tu, mak aii ramai nya org kat dlm tu ... huhuh ... sakit kepala aku makin menjadi2 lak ... lepas lebih kurang sejam jgk la baru sampai turn aku jmpa doktor ... ya doktor kesayangan adik aku ...heheheh ... masa masuk tu baru aku perasan ada 2 lagi org kat dlm bilik doktor tu ... tgh take note or catit something ... aku agak diorg ni mungkin doktor pelatih ... huhuh kalau dah menimba ilmu dengan doktor angkat ayu ni, mmg diorg akan jadi doktor terbaik dari ladang lah ... konfem ... sbb doktor angkat ayu ni sangat friendly ... kdg2 tu benda yg xde kene-mengena pon dia akan tanya ...

ok dah habis beramah mesra dengan doktor semua ... ambik ubat dan balik ... yes lepas makan ubat je, aku terus pengsan sampai la petang ... bangun lin bangun ... dh petang ... ok aku dah bangun ... bangun je aku masak nasi dgn sadin ... sbb nak makan ubat kan .. benda lain xde lagi nak masak ... x kn aku nak makan megi kan ... ok dah makan semua nasi tu, makan la ubat pulak ... ye dan lepas makan ubat aku pengsan lagi skali sampai la pagi ni ...

alhamdulillah bangun pagi ni dah rasa lebih sihat dari semalam ... cuma kadang2 je rasa mcm diawang-awangan ... tapi ok lagi ... so aku pegi keje la ari ni ... lagipun doktor bagi mc sehari je ... cuma batuk and selsema je x hilang lagi ... sakit kepala dah x berapa dah ...sikit2 je ade ...hmmm oklah kot citer pasal aku demam ni ....


till then ...

see ya when i see ya ...!!!

28 November, 2010

bila makanan adalah free ...

salam satu malaysia ...!!!

makan .... makan ... makan ... macam mana la badan ko x naik dengan semangat nye lin ... ye ye aku sedar diri ok ... tenkiu ...ni bukan nak citer pasal aku kuat makan ke ape ... tapi adelah makanan free yang aku dapat ... hehehe ... alhamdulillah ... rezeki jangan ditolak kan ... lagipon bukan la selalu pon aku nak dapat makan free nih ...

makanan free yg pertama adelah pada ari khamis lepas ... dari En.MRS ... bos aku la ... ekceli dia pon dapat lunch set tu dari staff dia jgk ... tapi memandangkan dia nak keluar tghari tu, maka dia pon tanya la sapa yg x keluar lunch ... semua pon jawab nak keluar ... aku dengan muka x bersalah nye cakap la aku x keluar ... aku ingatkan dia nk suruh aku buat ape ... ye la bunyik macam sangatt lah penting ok ... then dia dtg bagi sebungkus lunch set utk aku ... erkkk serba salah plak aku ... ekceli tghari tu aku mmg nak turun ke cafe ... nak menapau bagai la kononnya ... sekali dapat pulak makanan free ... alhamdulillah ... tenkiu encik Bos ...

ok makanan free yg kedua pulak adelah pada hari yg berikut nya yaitu hari jumaat ... staff tingkat 10 north wing telah membuat makan2 pada tghari tu ... lor.. xde pulak diorang bgtau awal2 ... at least boleh la aku bawak apa2 kan ... buah ke ... pencuci mulut ke ... segan pulak nak join diorg makan ... ye la xde sumbangkan apa2 skali dpat makan ... tapi dah org ajak ... rezeki jgn ditolak ok ... heheheh ... makanan mmg sedap tapi pedaaassss ... huhuhu ... kalau adik aku yg makan mesti dia suka .. maklum la si ayoyo ni hantu pedass ...

ha tu la citernye pasal makan ni ... ni sempat la aku snap sekeping gambar ni ...

nampak tak nape aku ckp pedassss sangat ... tu ade masak lomak yg zaaasss pedasss ...
pastu ade sambal daging yg jugak pedas ... tp mmg maveles la ... hahahaha


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

terima kasih cik ...

salam satu malaysia ...!!!

di suatu ptg yg agak redup (err redup kott) ....

ayoyo : hello kak, tau dak tambang KTM ke kangar..??
aku : err x tau .. awat ..??
ayoyo : Linda tanya ...
aku : cari la kat internet ...
ayoyo : x jumpa pon ...
aku : ok2 kak try cari, apa2 nnt kak bgtau k ...
ayoyo : ok.. bye ..


seketika kemudian selepas give up cari kat website dia ... aku pon kol ...

KTMB HQ : Ibu pejabat KTMB, boleh saya bantu..
Aku : Hello, saya nak tanya pasal tambang kat mana ekk ..??
KTMB HQ : Cik boleh telefon no ni 03-22671200 ...
Aku : ok terima kasih ..
KTMB HQ : Sama-sama ..

dail plak no yg di bagi ...

Call Center : KTM Call Center ... boleh saya bantu.?
AKu : Hello saya nak tanya tambang ke perlis, berapa ya ..??
Call Center : dari mana ke mana cik ..??
Aku : dari KL sentral ke perlis ...
Call Center : ok kita ada dari kl sentral ke arau ye cik ...
Aku : owh ok2 arau ..
Call Center : utk 1st class RM107, utk 2nd clas RM54, utk economy RM23
dan utk 2nd class tmpt duduk RM42 ...

Aku : (sambil ulang2 balik apa yg dia ckp) Ok terima kasih..
Call Center : Sama-sama cik.


pastu aku kol ayoyo balik, and bgtau harga2 yg aku dapat itu ... sekian ...hehehehe


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

27 November, 2010

Gelagat diorang ... laaayaaannn ....

salam satu malaysia ...!!!

korang nak tgk gelagat anak2 buah aku tak ... jom la tgk ...

aiman dengan botol air dia ...


abelong dengan ateh ... bila dia bangun dia marah ateh dia peluk dia ...
heheheh sape yg peluk sape nih ...


ayu je kan yg ni ... ni la amsyar ...
dipakaikan tudung oleh sape aku x pasti ... mama dia atau tok dia ..


amsyar dgn pakndak ... yg ni pantang nampak kamera ...


yang ni dia x jalan lagi ... tapi berusaha utk berjalan ... chaiyookkk ....



ni pulak video selepas amsyar dapat kaki ... lajuuuuu ok ..



ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

aktiviti dia ... amboooiiiii ....

salam satu malaysia ...!!!

tadi saja2 la aku dok check gambaq dlm hp aku ... tetiba aku jumpa gambaq ni ... hmmm bila masa pulak dia tangkap gambaq ni ... aku pon x pasti ... tapi dia mmg akan tinggalkan jejak dia dlm hp aku and hp kakak2 dia yg lain ...

|
|
|
|
V


ini la adik aku muhammad hakimi ...
masa bila ntah la dia amik gmbq ni ... huhuhu



ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

26 November, 2010

serius takuuuuuttttttttt ... ok x buat dah pasni ..

salam satu malaysia ...!!!

eh ape ko merepek kat ko nye tajuk n3 ni lin ... ha meh sini nak story mory ... pagi tadi aku dpat email ni .. bila dah baca jadi serem la pulak ... sbb serem ..?? dah aku selalu kot buat apa yg di tulis dlm artikel ni ... ok2 aku janji x akan buat lagi mcm tu ... ish ish ish ... berdiri tegak ok bulu roma aku ... jom jom baca artikel ni ... untuk renungan dan peringatan kita bersama ... aku dapat artikel ni pon melalui email dari kakak aku ... tq kakak ..

Mandi malam boleh mengakibatkan Lumpuh...!!!

UMAR membetulkan kedudukan bantal isterinya, Asnah di Bukit Lintang, Melaka semalam.

MELAKA - Amalan mandi malam boleh menyebabkan lumpuh!

Mungkin ramai yang tidak mempercayainya dan menganggap ia hanya mitos.

Namun bagi Umar Abdul Rahman, 62, amalan mandi malam dipercayai telah menyebabkan isterinya, Asnah Yaman, 60, lumpuh seluruh badan sejak empat bulan lalu.

Menurutnya, isteri beliau mula mengamalkan mandi malam iaitu antara pukul 8 dan 9 malam setiap hari sejak enam tahun lalu.

'Saya pernah menasihatkan isteri agar tidak mandi malam kerana pernah terdengar petua orang tua bahawa mandi malam tidak elok untuk kesihatan,' katanya ketika ditemui di rumahnya di Bukit Lintang di sini semalam.

Umar memberitahu, nasihatnya itu tidak diendahkan oleh isterinya itu dan beliau (isteri) terus mengamalkan mandi malam setiap hari.

'Kira-kira empat bulan lepas, secara tiba-tiba isteri saya mengadu badannya rasa lemah dan hanya berbaring di katil saja.

'Namun setelah dua hari, keadaan isteri saya masih tidak berubah lalu saya membawanya ke hospital dan disahkan lumpuh,' kata pesara tentera itu.

Beliau memberitahu, setelah isterinya lumpuh, beliau semakin yakin bahawa petua itu memang ada kebenarannya dan amalan mandi malam memang boleh mengundang pelbagai penyakit.

Ujarnya, selain boleh menyebabkan lumpuh, beliau juga percaya amalan mandi malam boleh menyebabkan seseorang itu tidak subur.

'Kepada yang suka mandi malam, saya nasihatkan agar tinggalkan amalan itu sebelum terlambat,' katanya.


insyaallah lepas ni aku x nak mandi malam atau lewat malam .. smoga dengan kisah ni akan sama2 kita buat sbgai pengajaran ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Khamis ooo khamis ....

salam satu malaysia ...!!!

Khamis ... ada apa dengan hari khamis ..??? heheheh macam saspen je kan ... xde la apa sangat pon dengan hari khamis ni ... selalunya ari khamis aku akan ada meeting dengan semua team dlm dept tu ... dan meeting ni dipanggil progress meeting ... setiap kali meeting tu, setiap orang akan tunjukkan progress keje masing2 ... setakat aku keje kat TM ni, aku dah attend 6 dari 8 meeting ni ... lagi 2 tu aku MC dan AL (balik kg raya aji aritu) ...

latest meeting adelah dengan IR semalam (25/11/2010) ... IR tu bos pada bos aku , En. MRS ... meeting dgn IR ni sbb nak tunjuk demo kat dia ... alhamdulillah dia berpuas hati walaupon x siap sepenuhnya lagi ... next demo akan dibuat bulan depan sebelum krismas ... hopefully sempat la aku siapkan module aku tu ... poning palo den nih nak nyiapkan ... lahaiii ...

haaa tu la dia cerita pasal hari khamis ... x nak la aku citer detail sangat pasal keje2 ni ... stress tahap gaban aku nanti ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

25 November, 2010

Programmer & technical support wanted......!!!!!!!

Salam satu malaysia.....!!!

ini adalah iklan ... sesiapa berminat sila buat apa yg patut ok ...

sedang mencari pekerjaan ...??
berminat utk bekerja di Petaling Jaya ...??
berpengalaman di bidang IT ...??
Fresh grad pon boleh apply asalkan ada IT bground ...


programmer & technical support ...
gaji boleh dirunding ...

berminat ..??

emailkan resume ke :
amizanmz@singer.com.my



ok lah dulu iklan kali ni ... kalau ada aku wat iklan lagi ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Usaha eskelator kejayaan ... aku pinjam ...

salam satu malaysia ...!!!

aku just nak wish pada semua calon2 yg menduduki peperiksaan yg agak besar yaitu SPM ...
terutama sekali utk kazens aku yg amik SPM tahun ni ... selamat menjawab exam ye adik2 ...

To Achik, Wada and Mat - GOOD LUCK ...

jawab dengan yakin ok .. x yakin pon buat2 la yakin ... bak kata maklong korang @ mama aku setiap kali anak2 nak amik exam " buat yang senang dulu ... insyaallah boleh " - tq mama sbb selalu bg dorongan dan sokongan ... hehehe tetiba emo plak kau lin ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Al- kisah dongeng nyer ...

salam satu malaysia ...!!!

tetiba aku nak buat n3 pasal cerita dongeng ... ni semua gara2 dengarkan HotFM AM crew semalam la ni ... si FBI dgn Kieran tgh bincangkan pasal topik ni ... cerita dongeng ... banyak ke cerita dongeng ...?? rasanya kalau tanya anak2 zaman sekarang ni mungkin ada yang x penah dengar langsung pasal cerita2 dongeng ni kan ... ok jom kita kupas ckit pasal citer yg aku tau dari sudut pemahaman aku la ...

bawang merah bawang putih - kisah dua beradik yang berkongsi ayah tetapi berlainan ibu, putih dan merah ... aku pon naik konfius sape yg baik sape yg jahat ... kalau ikut pemahaman aku putih baik tapi diorg ckp merah yg baik ... hmmm ... versii indon plak putih baik ...

sang kelembai
- mempunyai kuasa yg boleh sumpah orang jadi batu ... kalau tgk dlm siti kelembai kat tv9 tu bila dia marah seseorang, org tu akan dpt penyakit ganjil ... and kalau marah tahap over tu mmg jadi batu la ... aku suka tgk siti kelembai ... kelakar ...

batu belah batu bertangkup - kisah ibu yg kempunan nak makan telur tembakul ... merajuk dan lari masuk dlm batu belah batu bertangkup ... betul kan ...

si tanggang - anak yang x mengenang jasa dan budi ibu dan x ngaku ibu tu ibu dia ... si ibu berdoa sbb sedih sngat ... dan tanggang telah menjadi batu dari doa si ibu ... bukan jadi peti sejuk atau pon mesin basuh ye ...

pak pandir - seorang yg lurus bendul ... ada isteri nama mak andeh ... aku x pasti sangat kisah dia mcm mana ... sbb byk versi ...

ni pulak kisah2 dongeng versi omputeh punya ... malas plak nak kupas so aku just list kan je ok ... heheheh .... snow white, cinderella, aladdin, alice in wonderland, rapunzel, beauty and the beast, hansel & gretel, the little mermaid, peter pan dan banyak la lagi kisah lain ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

24 November, 2010

Berkorban apa saja ... aiyoo ...

salam satu malaysia ...!!!!

tak nak citer banyak ... aku just nak share gambar masa raya haji baru2 ni ... layannn .... zaaasssss ....

wan dan cucu beliau ... dia minta sendiri nak bergambar dgn cucu2 ni ...
ko pecaya tak ..??? hahaha ni la dia kuasa si cucu ....


yg ni kalau bergambar nak buat muka macho je :p

muka zionis yg dah makin kurang kezionisan beliau ...

wan, paksu and anak2 ...

adik aku ni kalau bab posing boleh la bg kat dia ...

semangat sungguh anak buah aku ni ... nak jual kat mana abe long oooiii ...!!!

penah ke korang tgk aktiviti mcm ni pagi2 raya ... hahahhaa ...

di edit ayoyo ... abang & adik lelaki aku xda dlm pic ni ...

family aku plus family makngah ah ...

ok lah dulu ....


till then ...


see ya when i see ya ...!!!

Renung² kan ...

salam satu malaysia ...!!!

apa la nak jadi dengan anak2 muda sekarang ni ... rasanya kalau tanya diorang apa maksud perkataann MALU mesti diorang x boleh nak jawab kan ... ye la kalau diorang tau maksud MALU, diorang x kan buat apa yang diorang buat sekarang ni ... apa yg ko bebel2 ni lin ooiii ...

aku rasa sedeh sangat2 dengan perangai segelintir budak2 la ni ... dah xde rasa malu dah dalam diri diorang semua ... baik lelaki maupon perempuan ... aku berani nak buat n3 ni sbb aku tgk sendiri 2-3 video pasal budak2 ni ... kelmarin, masa duduk2 tgk tv dengan osmet kat hall, yuk bukak la satu video yg dipost kat wall fesbuk dia ... korang tau video apa ..?? video budak2 perempuan tgh mabuk2 ... dan dengan bangga nya angkat pulak tin minuman tunjuk kat kawan yg merakam tu ... tin air ape paham2 sendiri la ... dan yang sedehnya budak2 tu budak2 melayu ... dan ckp loghat tganu ... mengucap jugak aku tgk video tu ...

lagi satu video yg aku tgk ni ... remaja tampar pakcik yg tengah tido kat kaki lima... kalau x salah aku ade masuk paper pasal hal ni ... kesian aku tgk pakcik tu terpinga2 sbb terkejut ... apa la salah dia kat budak2 tu aku pon x tau ... walaupon dia pengemis, dia x layak dilayan macam tu ... apa hak kita nak layan dia mcm tu ... dia pon ade hati dan perasaan ... kesian aku tgk ... sedeh sangat2 dengan perangai budak² tu ... dah xde rasa hormat dah pada yang tua ... kalau dulu, budak2 takut dan hormat pada org yang lebeh tua ... tapi skang ni semua tu dah kurang dah ... ada yg masih hormat tapi yang hilang hormat tu melebihi pada yg masih hormat ...

dan video yg ke-3 ni aku x tgk ... bukan sbb aku nak tunjuk baik ke ape tapi sbb x sanggup nak tgk anak bangsa sendiri memalukan diri sendiri dikhalayak ramai ... korang boleh bayangkan tak, ditepi jalan boleh diorang buat adegan kurang sopan ... sampaikan kenderaan yg lalu lalang hon pon diorang xde perasaan MALU ... betapa rosak nya anak2 sekarang ni ...

renung2 kan lah ... sorry n3 kali ni aku agak emosi ... aku sedeh ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

23 November, 2010

Demam MZ ... sape tuuuu ....???

salam satu malaysia ...!!!

Insyaallah ... you'll find your way ...
Insyaallah ... Insyaallah ...


Haaaaaa .. penah dengar lagu ni ...?? mesti la penah kan ... skang ni kan tengah Demam Maher Zain (MZ)... ni salah satu lagu MZ ... sekarang ni boleh dikatakan mana2 radio akan pasang lagu2 MZ ni ... rasanya x terlambat lagi kalau aku nak hapdet pasal MZ ni kan ...

kalau kita dengar lagu2 MZ ni, kita dah boleh tau yg lagu2 dia berunsurkan ketuhanandan bagi kita berfikir secara +ve kan ... mcm lagu insyaallah tu la ... rasanya kalau hayati lirik lagu tu kita dah boleh tau apa yg nak disampaikan ... alhamdulillah ... mmg lagu2 yang mcm ni la yang kita nak dgr selalu ...

ni cover album dia kalau x salah aku - credit to google ...

sebelum ni aku x penah kenal pon sape Maher Zain ni ... tapi skang ni hari2 aku dgr lagu2 dia ... yang selalu aku ulang dengar adelah lagu2 ni --> For The Rest of My Life, Insyaallah, BarakAllah, Awaken, Hold My Hand ... mcm mana aku boleh tau pasal MZ ni ..?? thanks to AG HotFM ... AG tujukan lagu ni utk isteri dia, Kak Mel kat fesbuk ... aku pon ape lagi ... try la dgr sbb tajuk dia mcm best je --> For The Rest of My Life ... nah kau sekali dengar dah jatuh cinta dengan lagu ni ... ulang type ye ... jatuh cinta dengan lagu ye anak2 ... heheheh ... bila dengar tu rasa syahdu je dgn suara sedap MZ lagi ... ada lagi ke lelaki yang sgt2 menghargai si isteri macam dlm lagu ni ... sblm ni pon aku ade buat n3 pasal lagu yg aku suka .. ni kat cni ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Charmed .. ???

salam satu malaysia ...!!!

dalam banyak2 muvi @ drama, yg mana satu yang korang paling suka ... kiranya fav korang la ... aku ada satu ... mmg layan la tgk ... hahaha ... aku suka....aku suka ... tgk la berapa kali pon aku x kisah ... sampai kakak and adik aku slalu tanya mcm ni "U tak bosan ka tgk citer tu je,kakak" <- kakak aku yg tanya ... ya ya dia mmg panggil aku kakak dan aku pon panggil dia kakak ... mmg itu panggilan kami ... kalau adik aku plak dia akan ckp mcm ni "kak ni tak bosan ka dok tgk crita tu ja ... banyak kali plak tu" haaa tu la aku ... ulang la banyak kali pon aku boleh layan ... zaaassssssss ... hahahaha ...

korang mesti tertanya2 kan citer apa la yg buat aku sampai mcm tu skali ... hehheh citer yang aku maksudkan adelah CHARMED ... ala citer pasal 3+1 adik beradik yang ada kuasa masing2 tu ... Prue, Piper, Phoebe + Paige ... mesti korang pun penah tgk kan citer ni ...

asalnya dgn Prue ..

kenapa aku suka citer ni ..?? hmmm ... aku suka tgk pemandangan SF yang cantik2 yang selalu di tunjuk pada awal citer tu ... nice view ... kawasan perumahan yg ditunjukkkan jgk sangat cantik pada pandangan aku yg bermata empat ni ... sampai aku siap berangan lagi nak rumah macam tu ... heheheh ... satu lagi yang aku suka pasal citer ni ialah jalan cerita dia ... mesti korang ckp aku ni percaya sangat benda2 tu semua ... actually aku ni senang je ... bila aku tgk apa2 muvi or drama ... niat aku cuma utk hiburan ... x lebih dari tu ... insyaallah aku masih berpegang pada ajaran, kepercayaan dan pegangan yang sama ... sbb kadang2 org akan pikir yg kita dah terpengaruh dek elemen2 negatif ... insyaallah aku masih aku lagi ...

diganti pulak dengan Paige

ok dah2 la ceramah lin ooiii ... ni nak tambah ckit lagi nape aku suka citer ni ... yg paling aku suka pasal keempat2 watak dlm citer ni adelah kasut2 diorang yg cantik ... hahahah kalau dah nama pompuan tu mesti x lepas la tgk kasut ke baju ke aksesori kan ... aku paling suka kasut diorang la ... mcm2 ada ok ... cantik2 pulak tu ... dan sudah semestinya tinggi2 ok ... hahahah ... ko berangan la lin oiii pakai tinggi2 ... heheheehe ...

berempat ....


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

aku suka tapi x suka jugak ...

salam satu malaysia ...!!!

n3 kali ni aku nak citer pasal aku suka dan jugak x suka ... macam mana tu Lin ..??? heheheh .. meh kita tgk apa antara benda yg aku suka dan pada masa yang sama jugak aku x suka ...

  1. Aku suka hangout dengan osmet + kakak & adik aku, tapi x brapa suka kalau x cukup korum ... ye la ... masa bergembira mestilah nak ramai2 kan ... lagi ramai lagi bagus ... contoh last aktiviti kitorang bersama 7 orang ialah bulan 2@3 tahun ni ... pegi PD ... mmg best sangat2 time tu ... last aktiviti yang x cukup korum plak bulan lepas kot ... kakak and yuk xde sekali ... korang mesti paham kan ... rasa mcm x cukup perasa / bahan je kalau masak tu ....


  2. Aku suka baca blog kawan2 aku dan jugak rajin buat blogwalking skang ni ... ye la nak menambahkan kawan2 di alam maya ni ... aku suka baca blog yang bercerita pasal life diorang ... terutamanya kalau yang bercerita pasal anak2 and family ... contoh blog kawan2 yang aku selalu @ wajib masuk setiap hari adalah farihah(schoolmate), kaklong iliana(schoolmate), kak D, hatim, arda(osmet aku), ayoyo(adik aku),amira kauthar@along(kazen aku) ... yang lain nyer aku selalu wat blogwalking la ... mcm mana nak cari..?? aku masuk blog kawan2 then tgk la kat chat box diorang ... selalu ade je jejak blogger kat situ ... tapi yang aku x suka kalau masuk kat blog yang sah2 memperjuangkan bende yang x betol ... x payah la aku sebut ... nanti kena saman ... hahahha ... korang pon mesti paham kan ... x paham jgk buat2 la paham k ..


  3. Aku suka dengan keje aku skang ni ... hahahaha ... insyaallah setakat ni semua masih terkawal lagi ... thanks to kawan2 yang banyak tolong aku pasal keje ni ... hizam, epi, afdzal dll ... tapi aku sangat la x suka kalau keje x siap ... sape yg suka keje dia x siap lin ooii ... sangat stress ok bila keje x siap ... nak nak pulak skang ni setiap khamis ade progress meeting ... bertambah stress kalau keje yang nak kena present tak siap ... berasap kepala kau nak menyiapkan keje ni ...


  4. Aku suka plan utk buat something ... contohnya plan utk buat reunion dengan kawan2 sekolah, kolej @ budak2 sipatnamblas ... mesti la sangat teruja utk jumpa balik dengan diorang kan ... tapi aku x suka bila aku dah plan baekk punya last2 x menjadi sangat ... contoh bulan puasa thn ni ... plan sebelum puasa lagi nak berbuka sama2 dengan sipatnamblas ... last2 aku dgn ika je yg ada ... ok fine aku x nak plan lagi dah pasni ... bukan merajuk tapi kecik pankreas ...


  5. Lately ni aku suka je nak tengok teater ... heheheh ... ni semua penangan tengok cuci the musical la ni ... tapi mmg awesome la cuci the musical ... lepas cuci aku tgk teater Tun Mahathir ... tepuk tangan ckit utk teater ni ... bangga ok aku dapat tau perjalanan seorang yang bergelar Tun Dr Mahathir Mohamad ni ... tapi yang aku x brape suka tu harga tiket tu ... mahal la jugak ... tapi sebab minat nak tgk terpaksa la terbang duit aku ... nasib baik berbaloi-baloi ...

ha tu la dia antara benda yg aku suka dan x suka jugak ... nak ikutkan banyak lagi ... tapi sudah2 la k ... kang bosan plak korang ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

22 November, 2010

kenanganku - SKST with LOVE ...

salam satu malaysia ...!!!

jom tgk aku dulu2 ... thanks to my dear friend, Shahril Azira Hj. Ramli ... dia yang upload gambar2 ni semua kat fesbuk ... kenangan yang aku sendiri x ingat diabadikan dlm gmbq2 ni ... insyaallah, lepas ni akan sentiasa ingat ...

comel2 la pulak aku tgk budak2 ni ... aku ade ke ... ade kot ... heheheh

kat padang sekolah .... aku pon x ingat penah amik gmbaq ni ....


dgn aril, jue dan jugak sharini ... geng pengawas ...with ida, sharini, seni & jue

ida dgn aril with the boyss ... heheheh

yan, seni, aril, izatun, intan with cikgu ramli ... best cikgu ever ... kan kawan2 .....

masuk pertandingan muzik ... selalu menang ok ... hheheheh ...

ni cikgu sabariah ... garang ok ....

seni and ida ....

heheehhe ... mcm2 pe'el kan ... yg dok belari ... yg dah ready ...


ok lah dulu ...

till then ...


see ya when i see ya ...!!!

Cutiiiiiiiiiiiii sekolaaaaaaaaahhhhhhhhhh....

salam satu malaysia ...!!!

haa kalau tajuk n3 kali ni budak2 sekolah la yg suka kan .. kan .. kan ... sape yg x suka cuti dik oooiii ... akak pon sukaaaaa sangat ... panjang ok suka aku tu ... maksudnya suka cuti panjang ... hahahah x pasal2 bos bagi cuti terus ...hambik ko ... hahahaha ... ok2 balik kita pada cuti sekolah ni ... dalam suka tu mesti ada yg x suka kan ... ni utk adik2 yang nak ambik exam besar la kan ... selalu nya time cuti ni la akan adanya kelas tambahan utk yg nak amik exam ... macam UPSR, PMR, SPM dan jugak STPM kan ... tapi aku x nak la citer pasal kelas tambahan ...

aku nak citer pasal aktiviti yang dibuat sepanjang cuti sekolah ... masa aku sekolah dulu la kan ... kalau dulu cuti sekolah je abah akan bawak ke sebelah pantai timur ... mana lagi kalau x kelantan dan terengganu ... kata abah, sedara mara kita ramai kat sana ... yes aku mengaku tu ... walaupon aku x la kenal sangat dengan semua sedara dari sana .... tapi tu masa aku sekolah rendah la ...

bila dah naik sekolah menengah ni dah kurang la aktiviti tu semua ... abah aku masa tu bawak teksi ... so paham2 la kan kerjaya yg mcm tu keje x tentu kan ... masa cuti la lagi dia nak cari duit lebih kan ... so aku pon xde la kisah sangat pon ... dok umah pon best jgk layan tv ... hahahahaha nak sedapkan ati sendiri ...

dah lepas SPM aku cuti lama la jgk ... ye la kan sementara nak tunggu result SPM kuar tu ... aku start tolong abah meniaga kat pasar lepas SPM la ... mula2 tu mcm malu2 meow ok ... sangaaattt malu ... tapi bila dah lama2 ... xde maknanya ko nak malu2 ... nak meniaga ni mana boleh malu ... mcm upin ipin tlg jual ayam goreng si mail tu ... bisik2 ok .... hahahahha ...

haaa ... tu la dia aktiviti aku masa cuti sekolah dulu2 ... best tak korang rasaa ... mula2 aku pon rasa mcm x best ... tapi bila ingat2 balik, aku rasa best pulak ... hahahah ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!



16 November, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha ....!!!!

Salam satu malaysia ...!!!

Esok dah nak raya ... korang x balik kampong ke ...?? aku balik petang ni, insyaallah lepas keje ... so aku nak ambik kesempatan ni nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA pada semua ... kalau yang balik kampung tu, bawak kete elok2 ... pada driver2 bas tu (eh ade ke yg baca blog aku ni) bawak bas dengan berhati2 ye ... utamakan keselamatan ok ... semoga kita semua akan selamat pergi dan selamat balik, insyaallah ...


ok lah ...

tilll then ...

see ya when i see ya ...!!!

Aku suka ... aku suka ...

salam satu malaysia ....!!!!

ari ni aku nak kongsi lagu kegemaran aku dulu, kini dan selamanya ... insyaallah ... lagu ni banyak bagi aku nangis kalau dengaq dengan mendalam ... menghayati bait-bait lirik dia saja dah boleh buat aku sebak ... ni la lagu yg ada dalam senarai lagu feberet aku ... no 1 ok ...

Soledad by Westlife
--------------------------------------

If only you could see the tears in
The world you left behind
If only you could heal my heart
Just one more time

Even when I close my eyes
There's an image of your face
And once again I come to realize
You're a loss I can't replace

(Chourus)

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad

Walking down the streets of Nothingville
Where our love was young and free
I cant believe just what an empty place
It has come to be

I would give my life away
If it could only be the same
Cuz I can't still the voice inside of me
That is calling out your name

(Chourus)

Time will never change the things
You told me
And after all were meant to be
Love will bring us back to you and me
If only you could see

dan sekarang ni pulak, lagu dari maher zain ni mmg ari2 aku dengar ... sangat sweet ok lagu ni ... cetusan hati seorang lelaki yang bergelar suami untuk isteri tersayang .. i wish ... hmmm .. ok2 jom layan lirik dia ....


For The Rest Of My Life by Maher Zain
---------------------------------------------------------------

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together in Jannah

Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you

I know that deep in my heart

And now that you're here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I'm singing loud that I'll love you eternally

For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you.loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you

I know that deep in my heart


ok la dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!!

15 November, 2010

Mas ... Linda ... Alin ...Akak ... Kaklin ... aku ...

salam satu malaysia ...!!!

korang ada nama panggilan yg best2 tak ... hahaha ... aku nak kongsi nama panggilan aku dulu dan jugak sekarang ni .... ok ... jom start dengan sekolah dulu ...

- masa aku kecik2 dulu, paknjang Din selalu panggil aku oshin ... hahaha sbb mata sepet kot ... kalau kat rumah pulak family aku panggil aku Inda ... L aku hilang ... huhuhuhu ...

- masa sekolah rendah, kawan2 aku panggil aku Mas ... tapi kalau diorg(kawan2) kol aku kat rumah, diorang akan sebut nama penuh sbb kakak2 and adik aku pon ade mas jugak ... kalau kata nak cakap dgn mas, nnt kitorang akan tanya balik, Mas mana..?? kat rumah ni ada 4 org nama mas (maslina, masniza, maslinda, masfarhana idayu) pilih2 yg mana satu... hahahahah ...

- masa sekolah menengah plak, kawan2 panggil aku Linda sbb masa kat ostel kakak aku yg sulong pon dok ostel jgk ... so diorg x nak konfius aku dgn dia sbb org panggil dia kak mas, diorang panggil aku Linda ... pastu ade sorang senior aku kat sekolah and ostel ni panggil aku dengan nama ni --> ADIK JE ... aku pon mcm pelikla kan ... bila aku tanya, dia ckp kat idung aku ni jerawat besar sangat, so adik je adalah singkatan pada adik jerawat ... senang dia nak ingat ... ok fine ... yg ni bukan jerawat ok ... isi terlebih sudah namanya ... nama senior aku tu abg malek , kalau x silap la ...

- masa study kat cosmopoint plak ... kawan2 panggil aku Linda ... sorang je yang panggil aku Mas ... tapi aku x ingat la nama dia apa ... try to recall his name ... huhuhuh

- masa study kat MMU, melaka pulak ... kebanyakkan kawan2 aku panggil aku KakLin ... kakak ok ... ye la aku sedar diri ... aku antara yang senior dari segi umo ... tu la sape suh sambung lambat2 ... panggilan kaklin ni telah dicipta oleh osmet kesayangan aku, Marya ... dia la yg start panggil aku kaklin ... rasa mcm sedap jgk .... hahahaha ...pastu kalau ada sesi kenal diri aku secara automatiknya aku akan kenalkan diri sebagai KakLin ...

-masa keje kat singer plak ... ofismate aku panggil aku Lin ... pastu setelah dimodified sikit oleh mamizan ... maka jadi la alin ... sampai skang ni la dia panggil aku alin ..

-kat ofis skang ni plak ... diorang panggil aku Linda ... yang muda2 ni panggil akak sbb aku bahasakan diri aku akak ...

ok la dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!!

13 November, 2010

dulu lain ... sekarang lain ...

salam satu malaysia ...!!!

dah bunyik mcam lagu tan sri SM Salim pulak kan ... ape yang lain nya dulu dengan sekarang ...

  1. kalau dulu aku dok kedah dengan family (dari kecik sampai la habis SPM), sekarang ni aku dok menyewa dengan kakak aku kat KL ni ...
  2. dulu aku adalah seorang pelajar (tadika..skst..smkp..cosmopoint..MMU) ... alhamdulillah sekarang aku dah keje ...
  3. dulu aku selalu travel ke mana2 pon dengan public transport terutama nya bas dan komuter ... tapi sekarang dah ada rezeki lebih sikit aku dah ada viva comel aku tu ... alhamdulillah syukur pada rezeki yang Allah SWT bagi pada aku dan kakak ...
  4. dulu family kami cuma 10 orang ja, tapi sekarang dah bertambah ramai ... tambah sorang abang ipar, sorang kakak ipar dan 3 orang anak buah yang comel dan nakal ...
dan aku nak share dgn korang dulu aku dengan sekarang aku melalui gambar pulak ...

ye ye aku tau aku adalah comel ... hahahahaha .... yang mana satu..?? pandai2 la korg cari ye ... tapi ni masa sekolah rendah la ..

ni la aku sekarang ... gambar kanan gmbr 2-3 tahun lepas ... kiri yg agak latest la ...

ok lah ....

till then ...

see ya when i see ya ..!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me