30 December, 2010

eh dah capai laaa ... wehoooooo ...

salam satu malaysia ...!!!

eh eh eh ... baru aku perasan ... target utk bulan ni dah cukup la ... target ape ..?? ekceli sebelum ni aku dah buat target ... target utk buat n3 satu hari 2 n3 ... so kalau kira balik sebulan yg bersamaan dengan 30 hari tu akan ada la 60 n3 kan ... so tadi lepas aku post n3 pasal wordsearch tu baru aku perasan ... heheheh tercapai target utk bulan ni ... bagus2 ... usaha eskelator kejayaan ...

ni la yg aku maksudkan ... dah 60 ... hahaha rajin la sangat kan aku hapdet belog ni tiap2 hari kan ... cuba korang tgk pada tahun2 sebelum ni ... sangat berbeza kan jumlah n3 yg aku buat ... eh dah lama ekk aku buat belog ni ... aku pon baru je perasan ... hahahah boleh cenggini ye ... dari tahun 2006 ye ... wah dah 4 tahun lebeh la kan ... tapi rasa mcm baru je buat cik adik ni ... heheheheh ... dan aku dah salin kulit dia banyak kali dah ... hmmm ... tetiba feeling nak salin kulit lagi ... sila tepok kepala sendiri ... adeiiii .. ok2 later2 aku salin kulit dia ... insyaallah lepas ni akan cuba merajinkan diri lagi untuk menghapdet belog ini lagi ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

ni aku lagi suka ... thank u yana ...

salam satu malaysia ...!!!

ok sudah2 la pasal bola ye ... ni aku nak kongsi hobi baru aku ni ... heheh aku suka sangat ... mmg sampai tahap addicted la ... mula2 main yg dekat fesbuk tu ... pastu 2 hari lepas cik yana tanya aku .... "Kaklinda, esok yana nak pi MPH, kaklinda nak dak buku wordsearch tu..??" ... "nak nak .." cepat je aku jawab ... dah tu, esoknya yana balik sambil tersenyum ... aku dah x ingat pasal buku tu pon ... then dia mai kat aku yg tgh dok hapdet belog masa tu ... "nah kaklinda ... dia ada banyak volume .. ni yana beli yg no 4 dulu ... nnt yana beli volume lain pulak .." ... suka nya aku .. "thank you yana .." sambil tersenyum mcm kerang wangi ... ha ko ade kerang wangi .. xde der .. hahahah ..

ni la buku tersebut .. aku suka aku suka ...

dapat2 terus buat ... excited sangat aku nih ...

harga ..?? tu kat belakang buku tu ... murah kan ..


dah dapat tu terus gunakan buku tu .. yg dalam buku ni lagi mencabar ok ... sbb word dia banyak giler ... yg kat fesbuk tu ok lagi la .. tapi aku tetap suka .. aku kan penah buat n3 pasal yg kat fesbuk tu ... ni baca kat cni ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Quite a good team .. memang ponn ... hehehe

salam satu malaysia ...!!!

ni aku nak kongsi ni je dengan korang ... bangga takk ..?? hahahaha ... aku dapat dari adik aku la, sape lagi cik ayoyo kita la... dia letak link kat fb dia ... aku pon bukak la ... maka keluar la yg kat bawah ni .... hehehehe



ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

29 December, 2010

Dan mereka pon menang akhirnya ...

Salam satu malaysia ...!!!

Yes ... !!! Tahniah pada pasukan Malaysia kerana berjaya bawak balik Piala AFF Suzuki Cup 2010 ... aku tgk kt tv dengan teha dan yana ... memang suspen jugak la ... nak2 bila indonesia masukkan 2 gol kan ... dup dap dup dap ok ... hahahah ... tgk 3 orang mcm tgk 10 orang ... sorry la encik jiran sebelah ye ... adat la kan kalau dah tgk perlawanan bola sepak memang kecoh la kan ...

ok2 berbalik pada perlawanan tadi ... aku mmg tabik spring toing toing toing la pada kita punya goalkeeper, Khairul Fahmi Che Mat (KFCM) ... dia memang terbaik la ... bak kata afdlin shauki ... terbaik dari ladang la ... kan kan kan ... korang setuju tak ... kaaannnnn ... sama la jugak dengan Safee Sali ... dia jugak adelah HERO MALAYSIA ... dan pemain2 lain jugak patut dapat tepukan gemuruh la dari penonton ... *tepuk tepuk tepuk* ... semua main dengan bersungguh ... aku bangga sangat dengan korang semua wahai pemain2 malaysia ... good job ... good job ...!!!

ok ni nak menyimpang la ckit kan ... tadi masa aku masuk fesbuk ... aku nampak la kat wall sorang kawan ni ... ade la nama encik goalie ni ... aku pon masuk la fesbuk dia ... skali ada blog la kat ctu ... ape lagi sepantas harimau la aku masuk blog tersebut ... dan dengan itu aku nak buat pengumumam ckit ... untuk sapa2 yg x tau la ye, kalau dah tau tu dok diam2 ... encik KFCM ni dah ada buah hati pengarang jantung ok ... ye ye sila menangis utk yg menyimpan harapan setinggi gunung kinabalu tu ekk (xde la tinggi sangat pon) ... dan cik adik yg berjaya mencuri dan merompak hati encik KFCM ini adelah comel ok ... kenyataan dan bukan ayat membodek ok (aku bukan jenis suka membodek ni) ... dan aku pon baca la kisah chenta mereka ... so sweet ok ... macam cokelat yg ade kat belog aku ni ... manis kan ... kalau korang nak baca jugak sila lah terjah ke blog cik adik buah hati KFCM ni ...

haaa tu la dia cerita di n3 kali ni ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!!

Ini tingkat 5 laa ... bukan 12 lagik ..

salam satu malaysia ...!!!

ni aku nak citer ... tadi aku turun la gi kedai ... pastu masa nak naik tu, ade la makcik cleaner ni tgh tunggu lift jugak ... amboiii sakan sunggoh dia bersembang ... pasal ape aku x tau sebab aku x paham ... dia tgh dok borak sakan dengan pakcik suara halus tu ... heheeh pakcik ni aku tau suara halus sbb dia penah datang betulkan paip kat rumah aku ...

ok2 berbalik pada makcik tadi ... pintu lift pon terbukak la luas nya ... masuk la kami bertiga kedalam lift berkenaan ... ayat bajet buat karangan kan ... pastu aku pon tekan la kat no 5 ... pakcik suara halus tu pulak tekan la no 7 ... pastu aku dengar makcik tu cakap "Nombornya 12 ya" ... aku pon tekan la 12 ... dah kat luar tadi sakan borak, masuk dalam lift mak aiii lagi la sakan ... pastu dah sampai tingkat 5 ... aku pon turun la mcm biasa ...

tapi yg pelik nya suara makcik dgn pakcik tu ade lagi kat belakang aku ... aku pusing la tengok ... eh diorang ni tadi tekan 7 dgn 12, ni apehal lak turun sama dengan aku ni ... ikut aku ke ... mula2 mcm takut2 jugak la ... ye la zaman sekarang ni mana la boleh pecaya sangat dengan orang ni kan ... pastu aku berani kan diri ... "Makcik bukan nak ke tingkat 12 ke ..??" pastu diorg pon benti sembang ... "Ini bukan 12 ke nak..??" aku pon tunjuk kat makcik tu no 5 yang terpampang kat dinding tu ... "Loh tak sampai lagi kita ni ..." sambil tekan balik lift tu nak naik atas ...

masa dok jalan2 tu aku pusing2 jugak la belakang ... kot2 la tu taktik diorang ke ape kan ... ok diorg mmg x ikut aku ... sah lah diorang salah tingkat ... tu la makcik ... borak sampai x ingat ape kan ... yang si pakcik suara halus tu pon ikut je padahal dia nak turun tingkat 7 ... heheheh macam2 kan ...

tu je la aku nak crita kali ni ...


ok lah dulu ...

till then ...


see ya when i see ya ...!!!

Dari email : 40 Kesilapan Ibu Bapa

salam satu malaysia ...!!!!!

kali ni email yg aku dapa adelah berkenaan dengan ibu bapa kita ... apa yang menyebabkan anak2 jadi macam yg sekarang ni ... terlebih sosial, kurang ajaran, takde perasaan malu, tak pandai nak menghormati orang lebih tua dan macam2 lah ... jom kita tgk ni ...

40 KESILAPAN IBU BAPA


1. Pemilihan jodoh tanpa memperhitungkan mengenai zuriat
2. Perhubungan suami isteri tanpa memperhitungkan mengenai zuriat
3. Kurang berlemah lembut terhadap anak-anak
4. Memaki hamun sebagai cara menegur kesilapan anak-anak
5. Tidak berusaha mempelbagaikan makanan yang disajikan kepada anak-anak
6. Jarang bersama anak-anak sewaktu mereka sedang makan
7. Melahirkan suasana yang kurang seronok ketika makan
8. Membeza-bezakan kasih sayang terhadap anak-anak
9. Kurang melahirkan kasih sayang
10. Sering mengeluh di hadapan anak-anak
11. Tidak meraikan anak-anak ketika mereka pergi dan pulang dari sekolah
12. Tidak mengenalkan anak-anak dengan konsep keadilan
13. Tidak memberatkan pendidikan agama di kalangan anak-anak
14. Tidak terlibat dengan urusan pelajaran anak-anak
15. Tidak memprogramkan masa rehat dan riadah anak-anak
16. Tidak menggalakkan dan menyediakan suasana suka membaca
17. Mengizinkan anak-anak menjamah makanan dan minuman yang tidak halal
18. Tidak menunjukkan contoh tauladan yang baik di hadapan anak-anak
19. Jarang meluangkan masa untuk bergurau senda dengan anak-anak
20. Terdapat jurang komunikasi di antara ibubapa dengan anak-anak
21. Tidak menggunakan bahasa yang betul
22. Suka bertengkar di hadapan anak-anak
23. Sentiasa menunjukkan muka masam di hadapan anak-anak
24. Tidak membimbing anak-anak supaya mematuhi syariat
25. Memberi kebebasan yang berlebihan kepada anak-anak
26. Terlalu mengongkong kebebasan anak-anak
27. Tidak menunaikan janji yang dibuat terhadap anak-anak
28. Tidak menunjukkan minat kepada aktiviti anak-anak
29. Tidak memupuk semangat membaca di kalangan anak-anak
30. Tidak berminat melayan pertanyaan atau kemusykilan anak-anak
31. Tidak memberi perhatian terhadap buah fikiran anak-anak
32. Lambat memberi penghargaan kepada anak-anak
33. Kerap meleteri sesuatu kesilapan yang dilakukan anak-anak
34. Hukuman yang tidak setimpal dengan kesalahan yang dilakukan
35. Sering mengancam dan menakutkan anak-anak
36. Menghukum tanpa menyatakan kesalahan yang dilakukan
37. Tidak konsisten dalam menjatuhkan hukuman ke atas anak-anak
38. Memberi nasihat yang sama kepada semua anak-anak
39. Tidak tegas mendidik anak-anak
40. Tidak menggalakkan anak-anak hidup bekerjasama

Dipetik dari buku '40 kesilapan mendidik anak' oleh Dr. Hassan Ali.

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!!

Semangat macam ni la ...

salam satu malaysia ...!!!

ari ni masuk je fesbuk mak aiii ... semangat betul kawan2 aku ni ... semua excited dan bersemangat pasal bola malam ni ... heheheh ... dan aku masuk la blog ayoyo ni ... laaa ade jugak ke taktik kotor yg nak digunakan ... ish ish ish ... x patut betul la ... ni menunjukkan yg diorg dah rasa tergugat kan ... x payah la sampai nak pakai seksi meksi semua tu ... biar la pemain semua main dengan penuh semangat kesukanan ... baru adil kan ... ish ish ish ... dah tu ade pulak aku baca kat fesbuk lagi, katanya pemain kita training kt hotel je ... biar betul ni ...

aku ni nak ulas lebeh2 x pandai la sangat ... kang ulas bende yg x betul lak ... ish ish ish ... ni la antara semangat yg aku amik dari fesbuk ni ...







ok lah dulu ...

till then ...


see ya when i see ya ...!!!

28 December, 2010

Kecoh dengan bola ...

salam satu malaysia ...!!!

ahad lepas aku tengok perlawanan bola antara malaysia dengan indonesia untuk piala AFF Suzuki Cup 2010 ... memang riuh la rumah aku ni ... yuk, yana, arda tgk skali ... si ayoyo plak sibuk nak bergayut dengan abang kesayangan dia, abg yus ... abang dia abang aku jugak ... hehehe .... teha pulak gayut dengan encik tunang ...

bila tengok ramai2 ni aku teringat mama kat umah ... kalau tgk dengan mama lagi best ... lagi semangat ... mmg akan riuh yg amat sangat la ... bukan tengok bola je, badminton ke, hoki ke mesti meriah lah ... WWE pon kadang2 tu mama layan jugak ... mak korang ade ke layan WWE ... hahahah best kan mama aku ni ...

kalau abah pulak dia rilek je pon ... mama sangat excited ok ... aku pon dah terikut mcm mama jugak ... hahahah .... sebab tu x sabar nak tggu tengok final yg kedua esok yakni hari rabu bersamaan dengan 29hb disember ... semangat sakan ni ... heheheh ..

MALAYSIA BOLEH ....!!!!


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Dari email : Bukan bulan puasa pon sama jugak ...

salam satu malaysia ...!!!

ni kartun terakhir yg ade dlm simpanan aku yg aku ambik dari email dari paklong Wan ... ekceli aku nak tunggu bulan puasa lambat lagi, so aku just post kan je la untuk dikongsi ... rasanya bukan bulan puasa je yg jadi macam ni kan ... sekarang pon sama jugak kan .. so renung2kan dan selamat beramal ...




ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Koleksi ni aku yg punya ... ha ha ha ...

salam satu malaysia ...!!!

korang suka tak kumpul barang ke, gadget ke, ape2 la ... hehehe ... aku suka kumpul barang sbb barang yg aku kumpul ni aku suka ... ayat ape ko guna ni lin ... ni meh aku nak kongsi dengan korang ape barang yang aku buat koleksi ni ... aku banyak jugak simpan barang ... yg ni yg paling aku suka sbb hobi aku jugak ... novel ... penulis novel yg aku suka baca antaranya Aisya Sofea, Fauziah Ashari, Norhayati Berahim & Aina Emir ... yang lain pon aku layan jugak cuma kebanyaakan koleksi yg aku ada ni dari nama2 yg aku sebutkan tu ...

ekceli aku ade kesemua novel Aisya Sofea ni ... yg xde dlm gmbr ni adelah Yang Sebenarnya ... aku x ingat nape xde dlm gmbar ni ... btw gmbar ni aku amik dh lama ...
cuma skang ni je la baru sempat nak buat n3 ni ...


setakat ni baru dua novel norhayati berahim yg aku ada .. tapi aku dah baca banyak yg lain sebelum ni ... pinjam dari kawan2 ... insyaallah akan ada dlm koleksi aku nanti yg lain2 nya ...

aku suka gaya penulisan Aina Emir ... lain sedikit dari penulis2 yg lain ...

seorang lagi penulis yg aku suka, Fauziah Ashari ... satu lagi novel yg ada dlm koleksi adelah Pergilah Sepi dan merupakan buku pertama dari Fauziah Ashari yang aku beli ...

korang perasan tak 2 buku sebelah kanan ... yg ade gmbar pompuan tu ... yg tu buku hasil nukilan Ahadiat Akashah ... tajuk buku tu adelah Untuk 3 Hari dan Tiga Hari Kemudian ...

ni pulak buku utk remaja, tapi aku layankan jugak .. penulis dia adelah Farihah Iskandar ... sesuai la utk budak2 sekolah menengah ... aku suka jugak buku2 ni ...

ni adelah koleksi2 yg lain .... ekceli ada banyak lagi koleksi novel aku ni ... tapi lambat la nak upload gambar2 dia ... so ni je la yg aku upload utk dikongsi ... heheheh

aku rasa mcm penah buat je n3 mcm ni .. ade ke ..?? pernah ke ..?? ....

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

27 December, 2010

asyik-asyik citer hantu ... ayoooo ....

salam satu malaysia ...!!

alahai la ... apesal la skang ni asyik tayang citer hantu je kat tv ni ... nak sambut new year pon ko nak tayang citer hantu ... tayang la citer yg best2 ckit ... kungfu panda ke ... kl drift ke ... x kisah la ... asalkan cerita yg menghiburkan ... bukan nye yg suspen2 ...

ni aku tgk dari tadi lagi kat tv ni ... rancangan ape ntah, tunjuk pasal disebalik tabir Damping Malam ... hantu lagik ... pastu rancangan utk new year pon sama jugak ... citer hantu ... eh dah dah la citer hantu tu ... ko mmg penakut kan lin ... ye ye aku mmg penakut ... titik ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

giler kentanggg ...

salam satu malaysia ....!!!

semalam aku tgk tv dengan ayoyo ... tv1 dokumentari pasal ular ... haiyoooo ... cuba korang bayangkan ular makan buaya ... hebat kan ular sawa tu ... buaya pon boleh kalah dengan dia ... tapi ular tu akan mati jugak samada masa tgh makan atau pon lepas makan ... kalau x salah aku sbb kulit buaya atau pon sbb x bley nak bernafas ... lebih kurang la ... ye la mangsa beliau adalah buaya yg besar dan kulit keras tak hengat kan ...

pastu aku teringat la masa aku sekolah kt smk pendang dulu ... masa tu aku form 1@2 ... aku dok ostel ... kat ostel tu setiap student akan dapat meja study sorang satu ... korang tau ja la meja mcm mana kan ... ooo x tau ekk ... meja dia meja kayu, yg ada laci terbuka tu ... so kitorang akan simpan buku sekolah semua kat ctu la ... meja aku kat tgh2 ...

meja dia lebeh kurang mcm ni la ...gmbr credit to encik google...

susunan meja adelah dengan merapatkan meja2 tu lebih kurang 10-15 meja ... so akan jadi panjang la ... nak dijadikan cerita, dlm laci aku tu agak selerak la buku2 dengan kertas2 soalan ... aku selalu kemas lepas study la ... heheeh ye aku adelah malas .... ehhehe ... satu petang tu, dlm pukul 5 @ 6 petang mcm tu, aku pegi la kat meja study aku ... meja study ni letaknya kat tgh2 hall yg besar kat asrama ni ... open hall ... keliling xde dinding ... hahahaha ...

aku pegi dekat meja aku tu sbb nk amik kertas @ buku latihan dlm laci tu ... mmg selalu nya kalau nak ambik aku main masukkan je tangan aku kat dalam laci tu ... xde dah nk tengok2 ke apa kan ... tiba2 aku rasa mcm lembik2 dan sejuk je kt dlm tu ... eh ape bende lak ni ... pastu aku terus la tarik tangan aku ... aku jenguk la kt dlm laci tu ... mak aiiii dlm meja aku dia duduk ... korang rasa apa ... katak ..?? bukan ... ular la ... aku masa nampak ular tu, aku dah cuak giler2 ...

mau x cuak, aku dah pegang ular tu tadi ... aku bernasib baik sebab ular tu mcm tersepit dlm laci aku tu, kalau tidak mungkin aku dah kena patuk dah kott ... serammmm ok ... oh lupa plak nk bgtau ... ular tu adelah ular tedung sela ... nak kata besar sangat tak la jugak ... tapi mampu membuatkan aku demam ... ye ye aku demam lepas tu ..

lepas kejadian ular dlm meja aku tu, semua org dah xbiar meja diorg semak mcm meja aku tu ... aku ponn sama la .... semua meja dah kemas ... hahahah .,.. bagus jugak kan ular tu masuk kat meja aku tu ... ade hikmah nye ... ahhahaha ...

eh ade lagi pasal ular ni ... kejadian ni terjadi masa aku sekolah rendah ... masa kat kg dulu, aku selalu la pegi tido kat rumah jiran aku, kak timah ... aku akan pegi sebelum maghrib ... tapi yg aku nak citer ni jadi masa siang ... aku nak mandi kat rumah kak timah ni ... kalau x salah aku masa ni pagi dlm pukul 10 mcm tu ... aku nak mandi sebelum balik umah ...

masa aku masuk bilik air tu, aku x rasa apa2 lagi ... dah siap pakai kain basah semua, aku pusing nak sidai baju dan tuala aku ... tapi x jadi nak sidai sbb kat dinding tu ade sekor ular tedung yg agak besar ... aku mcm nak nangis masa tu ... ular tu x gerak ... aku pon dah macam patung tgk ular tu ... dan aku boleh nampak bulat mcm O kat atas kepala ular tu ... kaler hitam pekat ... eeiii geli pon ade ... pastu aku beranikan diri panggil adik kak timah, bangchik ... suara mcm dengar tak dengar la ... takut beb ... sbb ular tu mcm gerak sikit2 bila dengar suara aku ...

pastu bangchik dtg bawak belerang ... nak bagi ular tu x pegi kat aku ... masa tu la aku lari keluar dari bilik air tu ... adegan kejar2 bangchik dgn ular .. dah la kat dapur tu banyak barang2 ... tapi bangchik berjaya jugak tangkap ular tu dan bunuh ular tu .... huhuhuh aku jadi takut nak pegi rumah tu lg ... takut nak mandi kat bilik air tu lagi ....

haaa tu la dia pengalaman aku dengan ular ... titik ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!!

25 December, 2010

seronok wooo main ni ....

salam satu malaysia ...!!!

korang suka main game tak .... aku suka jugak ... time study kt melaka dulu, aku boleh dikatakan sangat addicted dengan game ni ... antara game yg aku suka main adelah Zuma, Jewel, Spongebob ... dan sekarang game yg aku asyik nak main ni adelah wordSearch ... game ni dari fesbuk ... cik yuk jugak la mula main kat umah ni ... tgk mcm best je kan ... aku pon ape lagi ... mula2 main dah mcm syok je kan .. bila dah menang lagi la rasa nak main lagi .. nk2 pulak ade time kan ... so mcm nak beat masa yg dah main tu la ... hahahahaha ...



ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Dari email : Malaikat maut x penah tangguh ...

salam satu malaysia ...!!!

heheheh aku senyum je masa mula2 tgk kartun ni ... kalau la semua org jenis yg 'makan saman' mcm si anak ni kan bagus ... sama2 la kita hayati kartun ni ...




ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

eh mimpi tu maksud ape ekk ... ??

salam satu malaysia ...!!!

semalam kat fb aku baca la status kawan aku yg sorang ni ... dia kata mimpi katak ... huhuhu aku x penah lagi la orang mimpi pasal katak ... ni kira mcm pestaim la aku dengar ... hahahaha ... ok dah2 serius balik ... lepas aku baca status dan komen tu aku mcm terasa nk buat n3 pasal mimpi ... hmmm ... rasa mcm dah lama je aku x mimpi2 ni ... maklumla siang hari penat menggunakan otak ni buat keje kat opis ... mlm kita kasi dia rilek lak kan ... eh ade la aku mimpi baru2 ni ... aku pulak yg lupa ... aku siap buat n3 lagi pasal mimpi aku tu ... korang baca je kat cni ...

kalau sebelum ni ade la aku mimpi ... mcm2 mimpi yg aku dapat .. antaranya mimpi kawen ... hahaha itu yg ko nak bagitau dulu lin ... ish ish ish ko ni ... mimpi kena kejar dengan hantu ... mimpi masuk hutan x boleh keluar ... mimpi banjir ...mimpi macam2 la lagi ... cuma semenjak dua menjak ni je aku jarang mimpi sbb letak je kepala kat bantal terus aku tdo dan bangun esok pagi nya ... x sempat nak mimpi sbb penat sangat ...

maka aku pon menggunakan encik google utk cari pasal mimpi dan ini yg aku jumpa ....

  • Mimpi ular : bertemu jodoh
  • Mimpi air : akan mendapat rezeki
  • Mimpi meninggal : Insyaallah panjang umo
  • Mimpi melihat seekor katak : Akan memperoleh wang banyak.
  • Mimpi duduk menghadapi meja makan : Alamat baik akan beruntung dalam usaha.
  • Mimpi menangis : Alamat baik yang membahagiakan.
  • Mimpi mendengar tangisan bayi : Akan datang berita yang mengejutkan.
  • Mimpi melihat menara yang runtuh : Usaha anda akan gagal.
  • Mimpi menaiki tangga di lantai bangunan : Akan ada peningkatan kewangan.
  • Mimpi menggali tanah : Akan beruntung atau berjaya dalam usaha.

dan banyak lagi la ... korang boleh tgk kat cni ... tapi jgn pulak kita pecaya sampai boleh menjejaskan pegangan kita ok ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Andai dapat Ku undur masa ... nak ke mana tu..???

salam satu malaysia ...!!!

ko nak pegi mana Lin
... tajuk n3 mcm best je nak undur-undur ni ... bukan apa, tadi aku dengar lagu dari kumpulan AXL's ni ... best kan kalau kita dapat undur balik masa ... tapi tu semua adelah mustahil ... dalam mimpi boleh ... sbb tu tajuk lagu tu mula dengan andai ... tapi kan kalau la boleh undur masa, korang rasa korang nak undur ke masa bila ..?? aku ..??

aku nak undur masa ke sekolah rendah semula ... masa darjah 6 ... tahun UPSR kan ... sebab ape ekk ..?? sebabnya aku nak pulun belajaq sungguh2 supaya aku dapat belajaq sama2 dengan best friend aku masa tu, aril ...

tak pon aku nak undur masa ke sekolah menengah ... nak balik ke smk pendang ... ye aku sangat rindukan sekolah dan jugak kawan2 ... aku rindukan zaman duduk di asrama ... aku masuk asrama pon sekejap je ... 2 tahun je ... naik form 3 aku kuar asrama, dok dgn family ... banyak kenangan manis dan pahit yg aku ada masa kat asrama tu ... antaranya masa prep org suruh prep kat asrama, aku dgn kawan2 aku (Lyn, liza, fikie) pegi prep kat skolah ... kat skolah tu budak lelaki je yg prep kat ctu ... hahahah ... pastu senior dapat tau terus kitorang kena halau balik asrama ... rindunya aku nak jumpa balik dgn Lyn, Liza & fikie ... fikie aku jumpa jugak sbb skang ni kitorang keje satu bangunan ... cuma dia di level 17, aku 10 ... liza dengan lyn dah lama gila aku x jumpa ... 2 minggu lepas lyn msg aku ... happy ok sbb dapat berhubung dengan dia balik lepas 13 tahun ... lama kan ....

aku jugak nak balik pada tahun aku habis PMR ... aku nak pegi tasik melati lagi skali ... tapi aku x nak jumpa dengan dia ... sakit itu masih ada lagi ... mungkin sbb dia jugak aku macam sekarang ni ... tapi aku x penah menyesal sbb kenal dengan dia ... korang mesti ingat itu adelah cinta monyet aku kan ... ye la budak skolah la katakan ... awalnya aku pon pikir mcm tu jugak ... lama2 aku rasa ini bukan lagi cinta monyet ... tapi dia bukan untuk aku ... dan aku redha semua yg terjadi ... eh korang jangan salah sangka ... dia bukan tinggalkan aku utk org lain, tapi dia kembali pada pencipta-Nya ... al-fatihah .. semoga dia akan ditempatkan dikalangan org yg beriman ...

aku jugak nak balik ke zaman di Uni dulu ... dengan osmet yang best2 semua (osmet sekarang pon sama best jugak) ... alhamdulillah setakat ni aku dapat osmet yg satu kepala dengan aku ... aku nak study betul2 ... belajar betul2 pasal programming terutamanya Java ... sbb aku x pandai java ... aku pun nak panjat gunung lagi macam yg aku slalu buat dengan OUTRECS ... ya sekarang badan sangaaaaaaaaaaaaaaatttttttt la lemau ... dah jadi penternak lemak yg tegar ... dan aku nak semua yg best2 je masa kat uni tu ... yg x best x mau ... nehi nehi ...

hahahah tu la aku .. kalau dapat undur masa aku nak ke masa2 tu ... aku nak ubah diri aku jadi lebih baik ... rajin study .. xde la asyik movie, lepak, bowling bla bla bla ... hahahahah ....


ok lah dulu ...

till then ...


see ya when i see ya ...!!!

24 December, 2010

nak jadi doktor x boleh ... layankan je ...

salam satu malaysia ...!!!

aku jadi doktor ... ??? hahahh belum sempat aku bedah orang aku dah pengsan dek tgk darah yang banyak tu ... ye aku adelah mabok darah ... tapi aku suka tengok cerita yg berkaitan dengan doktor2 ni ... dulu masa zaman aku sekolah menengah, suka la tgk drama ER ... abah penah jugak tanya knape aku suka tgk citer ni ... dan jawapan aku adelah aku suka tgk cara diorg bekerja as a doctor ... nampak sangat2 professional ... ok aku tau tu cuma drama di tv ... tapi terkesan jugak la kat dlm diri aku ni ...

lagi satu citer tentang perubatan yg aku suka tgk adelah Greys Anatomy ... sama jugak sebab aku tgk GA ni ... diorg nampak macam sangat real dengan keje sbg doktor tu ... hahaha dah nama pon pelakon kan ...

then aku ikut plak citer Private Practice ... ok jugak citer ni ... watak addison, ex-wife derek dlm GA di bawak ke PP ni ... dan dia adelah pelakon utama utk drama ni ...

dan yang terbaru ni aku layan citer Miami Medical ... x penah tgk pon sebelum ni ... cerita ni hari sabtu malam pukul 12 @ 12.30 tgh mlm ... kira nya lepas korang tgk cerekarama la korang boleh tgk citer ni ...
lagi satu cerita yg berkenaan dengan penyiasatan pon aku layan jugak ... antaranya NCIS, CSI(semua), Criminal Minds dan juga LA Heat (cerita zaman dulu2) ... aku suka tgk citer2 mcm ni sbb buat kita nak tgk apa yg akan jadi ... pastu mesti nak teka sapa yg jahat ... sapa yg buat itu ini ... best kan ... hahahah ... aku je yg kata best ... layankan je ....








... gambar semua credit to encik google ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya..!!!



Jumaat yang Indah ... alhamdulillah ...

salam satu malaysia ...!!!

wah tajuk macam sangat syahdu je kan ... tapi aku mmg suka sangat kalau hari jumaat datang ... bukan sbb esok cuti ... tapi lebih kepada suasana hari jumaat tu sendiri ... setakat ni hari jumaat sangat mendamaikan ... menenangkan dan juga membuai perasaan ... ceh ape yg ko merepek ni linda ooiii ...so sbb aku suka jumaat yg mendamaikan, maka aku pon google la nak cari sesuatu utk dikongsi bersama ... selamat berhari jumaat ....

“Sebaik-baik & semulia-mulia hari terbit matahari padanya ialah hari Jumaat”
(Hadis diriwayatkan oleh Abu Daud)

“Pada Jumaat, malaikat duduk di pintu masjid. Mereka membawa lembaran catatan amal dan menuliskan pahala bagi orang yang masuk masjid. Jika imam keluar maka lembaran catatan itu ditutup.”


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Dari email : Hormatilah org lain ...

salam satu malaysia ...!!!

ari ni nak kongsi dengan korang pasal hormat-menghormati ... x yah la aku explain sapa hormat sape ... nih korang tgk nih ... pikir la sendiri yek ... renung-renung kan dan selamat beramal ...



ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

23 December, 2010

kegilaan ... gila-gila ... org gila ... ???

salam satu malaysia ...!!!

hahaha bagi aku gelak dulu ok ... hahahaha ... ok2 dah2 la gelak tu lin ... buruk benor aku tgk ... aku gelak sbb n3 kali ni aku nak buat pasal kegilaan kami satu rumah sekarang ni ... tetiba ja terpanggil nak buat n3 pasal gila dan kami ni ... tapi sebelum buat n3 ni mesti la aku bgtau kat semua org dlm umah aku ni yg aku nak buat n3 citer pasal gila ni ... heheeh diorg ok je .... tq my osmet yg sangat sporting ... ok kita tgk satu2 k ...

  • arda - cik arda kita sekarang ni sangat la giler nak edit gambar ... maklum la dah pandai edit mengedit nih ... kan arda kan ... lagi satu, aku perasan lately ni dia suka layan citer2 lama versi omputeh nyer ... antaranya It Is dan alice in wonderland ...
  • yuk - cik siti yuk ni pulak sekarang ni tengah giler tgk citer korea ... dia boleh la digelar sebagai cik korea sbb suka layan citer2 korea ni ... antara yg dia penah giler2 layan dulu Goong (Princess Hour), Boys Over Flower, He's Beautiful dan yg terbaru ni Playful-Kiss ... tapi kalau yuk tgk citer kat laptop dia, aku dgn yg lain2 tumpang jugak tengok ... layannn ... hahahahaa
  • teha - cik adik kita yg sorang ni pulak giler dia jatuh dalam kategori giler yang rajin ... sbb dia sekarang ni giler buat bunga telur utk kenduri dia nanti ... sekarang ni dia tengah gigih nak siapkan bunga telur yg diberi nama bunga telur stoking ... ye la nak jimatkan kos la katakan ... kalau beli kat luar ada la dalam RM7.90 satu pokok ... kalau buat sendiri, boleh jimat separuh dari harga yg dah siap ... untung kan kalau buat sendiri ni .. ok aku kawen nnt aku tempah kat cik teha ye ... hhahahaah ...
  • yana - yang cik adik sorang ni pulakk giler balik kampung ... almaklong wal paklong la ... x lama lagi dia nak mengikut jejak langkah cik teha kita ... mesti la asyik nak balik kampung kaannn ... ye la nak nyiapkan apa yg patut la katakan ... heheheh tahniah in advanced ekk yana ...
  • kak ija - kakak aku ni pulak giler dia agak bagus jugak la sbb masyukkk .... hahahah ... ye la kalau dah giler keje ... asyik outstation je mesti la masyuk kan ... boleh claim itu ini kan ... aku pon suka ...
  • ayoyo - adik aku yg sorang ni pulak sekarang ni sejak2 ada kamera DSLR tu, keje dia nk ambik gambar je ... kalau org nak ambik gambar dia x nak pulak ... dan lagi satu dia ni giler sangat dengan ayam ... paling dia giler adelah ayam KFC ... giler ayam ni maksudnya suka makan ayam la ... last week dia bgtau aku dia nak puasa ayam sebulan ... ok fine aku senyum je ... pastu aku baca kat blog dia ... ni korang baca la kat cni ... so aku tau dia memang pantang ... pantang nampak ayam .. hahahhah ...
  • aku - sekarang ni aku giler nak donlot citer korea ... gara2 siti yuk la ni kan ... heheheh ... aku jugak tgh giler cari tutorial CF dan jugak JS ... ye ye aku tau aku ketinggalan pasal JS ni ... eh macam ulang balik je ayat n3 sebelum nih ... heheheheh ... dan lagi satu aku suka dgr lagu2 lama ... cempaka dirembulan ... cinta pantai merdeka ... bukan ku tak sudi ... mengulit kenangan .... salam sejahtera .... bila cinta didusta ... dan banyak lagi la ... dan aku baru perasan yg lagu2 tu adelah lagu2 yg sangat la jiwang ... berkarat2 la jugak ... omg .... jiwang ke aku ni ... hahahaha ... tapi layan ok lagu2 tu semua ...

ha tu la dia giler yg aku nak citer kali ni ... masa tgh buat n3 ni aku asyik gelak2 je ... ye la ... x penah pon terpikir aku nak buat n3 pasal giler ni ... hehehehe ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

virus dari Siti Yuk ...

salam satu malaysia ...!!!

hahah tajuk dah macam orang x betul kan ... virus ok ... tapi aku dapat virus bukan penyakit yg memudaratkan pon ... virus nak tgk citer korea je ... so aku pon cari kat internet sbb nk donlot drama korea nih ... playfull kiss ... ni la virus dari cik yuk yg aku maksudkan ... sampai kan arda pon berjangkit skali ... aku cari kat google dan dapat la page ni http://kpop7.com/news/playful-kiss-complete-episodes-1-16-korean-drama

tahap kesabaran sangat la perlu ... hahah sebab ape korang nak tau ... masa mula aku jumpa page ni, aku dengan happy nye mendonlot semua episod 1-16 ... tapi skali nak tgk kat umah x boleh ok ... x bolehh bukak langsung ... hmmm pelik kan ... patut la masa mendonlot tu sekejap je ... rupanya mmg masa aku donlot tu x donlot sepenuhnya ...

esoknya yaitu ari ni aku donlot pagi2 buta ... tak tak aku x buta, aku rabun je ... heheheh ... ok bila start download yg first tu aku try tgk guna KM player ... yehaaaaaaa berjaya ... walaupon gambar dia mcm kotak2 sikit tapi berjaya ok ... aku suka ... ni x sabar nak tgk masa lunch ni ... heheheheh ... tapi yang sedeynye aku cuma dapat donlot ckit je ... bila nak donlot lagi masa lunch ni dia jadi mcm semalam ... x donlot sepenuhnya ... adoi laaaa ... mcm mana ni yuukkkkkkkkk ... huhuhuhu ... ok2 dah la tu ... nnt kita smbung lagi ... aku nk cari kat tempat lain pulak ...

ps: kalau ade sesapa tau kat mana nak download citer ni sila la bgtau yekk .. tq ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Sebelum & Sesudah ... betul kan ...

salam satu malaysia ...!!!

aku suka lagu senario ni ... ada jugak la kena mengena dengan aku ... tapi xla semua ... korang..?? ade kena tak .. mesti ade kan ... sape ckp xde tu mcm x berapa nak betol la ... hahaha pandai2 aku je kan ... tapi tu la ... jom kita hayati bait2 lirik lagu ni ...

SEBELUM & SESUDAH - Senario

Sebelum remaja di belai ibubapa
Di beri apa yang minta
Sesudah remaja dia kenal dunia
Tak nak ikut cakap ibubapa

Sebelum dapat kerja
Janji tekun bekerja
Sudah diterima cuti dan mc saja
Belum dapat gaji
Nak jimat tak nak rugi
Sudah dapat gaji
Duit habis dijoli
Habis dijoli
Di sana sini


Sebelum kahwin dia
Janji nak hidup sama
Sudah berumahtangga
Hilang entah kemana
Katanya ke pejabat
Rupanya dia ligat
Cari2 calon hendak cukupkan empat (2x)
Dua dah dapat
Tiga dah dapat
Empat tak sempat

Sebelum bekeluarga
Jalan-jalan berpimpin tangan
Pegang bahu tak mahu lepas
Sesudah anak tiga
Dah mula rasa
Nak pimpin tangan isteri pun dah naik malas
Suami sebatu di depan isteri di belakang

Sebelum dapat susah
Dia tak ingat sejadah
Begitulah lazim sifat manusia

Hanya ingat Tuhan bila
Di dalam kesusahan
Elakkan diri dari bersifat demikian
Tuhan tidak suruh kita ikut perangai syaitan
Tuhan tidak suruh kita ikut perangai syaitan


kat mana yg kena dengan aku ... yang aku highlight merah tu la ... tapi aku x joli beli atau spend bende yg x sepatutnya ... membayar hutang keliling pinggang ... tu je ... yg lain so far xde kot ... heheheh ...

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Orang dah sampai ke bulan bintang bagai ... kau masih kat KL ...

salam satu malaysia ...!!!

aku dah mula tau sikit pasal javascript ... ye ye aku tau aku ketinggalan ... sbb tu la tajuk n3 aku mcm tu ... thanks to epy sbb suh aku cari and belajar sendiri melalui internet ... dan aku mula faham sikit2 walaupun pada org lain simple, senang, kacang dan sebagai nya ...sekarang ni aku dlm proses belajar lagi pasal JS ni ... online tutorial ... lepas ni insyaallah keje aku akan lebih mudah, insyaallah ... dan dalam pada masa yg sama jugak aku masih jugak belajar pasal coldfusion ni ...

ye aku juga dah makin paham pasal cf ni ... cuma kadang2 tu x paham logik ... bende penting tu ... skali ko dah paham logik senang la keje ko ...hahaha korang pening ke baca apa yg aku repekkan ni ... terasa nak merepek pasal keje plak kali ni ... sbb tu aku buat n3 ni ... ohhh btw ari ni (23/12/2010) kitorg kena wat 2nd demo utk big boss @ IR ... harap2 semua berjalan dengan lancar ... ok lah masa utk masuk meeting room ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ..!!!

22 December, 2010

Petua : Jom kongsi bersama ...

salam satu malaysia ...!!!

lagi petua yang aku dapat dari google ... terima kasih encik google ... jasa anda akan sentiasa dikenang ...


Mengilat Barang Kemas ( Emas )
Sediakan semangkuk air yang telah dicampurkan dengan ubat gigi dan rendamkan barang kemas tersebut selama 1/2 jam. Lepas tu keluarkan barang kemas tersebut dan berus dengan berus gigi yang terpakai.Bilas dengan air bersih.Dan hasilnya seperti memiliki barang kemas yang baru.


Ubat Batuk dan Lelah
Ambil satu biji lada masak dan satu lada putik iaitu jenis lada yang masak merah dan putiknya putih, satu sudu minyak tanah, satu sudu minyak masak. Kedua biji lada tadi dihancurkan bersama-sama dengan minyak dan setelah hancur lumat,sila tapis dan dapatkan minyak yang bercampur dengan lada tadi.Sapukan pada tengkok dan dada,anda akan rasa selesa selepas 10 minit mencuba dan cuba sapu 2/3 kali sehari.


Ikan Gulai Lebih Lembut Dan Sedap
Jika anda ingin sedapkan lagi masakan anda utama nya yang menggunakan ikan campurkan sedikit halba kedalam masakan anda,Insyallah ikan itu akan lebih lembut dan sedap.


Menghilangkan Penyakit Kuning

Ramai ibu-ibu yang mengalami,semasa mengandung kurang minum air dan menyebabkan apabila bayi mereka lahir bayi mereka akan kena sakit kuning. Untuk menyembuhkannya beri bayi and minum air susu kambing,pasti penyakit kuningnya akan hilang.


Menyerikan Wajah
Ambil embun pagi dihujung rumput/daun (dikawasan yang tiada pencemaran) dan sapukan ditapak tangan.Kemudian sapukan di bahagian muka sambil berselawat dan biarkan hingga kering.Kemudian basuh muka anda.Amalkan selalu insyaallah.


Merawat Bisul
Ambil 2 biji bawang putih dan tampalkan keatas bisul tersebut.Biarkan lebih kurang 5 minit kemudian bersihkan. Ulang sehingga nanah bisul itu terkeluar insyaalah mujarab.

Buang Ketuat ( Butil )
Ambil sebiji buah betik muda.Hiris supaya getahnya keluar.Letakkan getah pada ketuat yang telah dikikis sedikit kulit luar yang keras.Biar beberapa jam sehingga getah kering.Kikis kulit ketuat yang telah diselaputi getah kering.Ulangi proses di atas sehingga kulit ketuat menjadi nipis.


Menghaluskan Rambut
Ambil beberapa helai daun rambutan dan ramas-ramaskan dalam sebaldi air,dan lendiran air rambutan bercampur air dalam baldi tadi boleh digunakan sebagai bilasan rambut dan hasilnya rambut anda kelihatan lembut dan terasa halus.


ok lah dulu ...

till then ...


see ya when i see ya ...!!!

Dari email : Bukan Muhrim tapiii ....

salam satu malaysia ...!!!

tengok yang ni plak ... renung2 kan .. dan selamat berfikir ...



ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Dalam proses ... tungguuuuuuuu ..

salam satu malaysia ...!!!

hehehe nak tajuk yg ala2 gitu ... apekah proses yg dimaksudkan itu ..?? eceh ayat bajet nak amik SPM paper BM je ... erkk sorry dah lepas zaman ko exam2 ni Lin ... ok2 kembali ke alam realiti ... ekceli proses yg aku maksudkan adalah aku tgh buat sesuatu ... hahahah apekah sesuatu itu ... sekarang ni x boleh nak cerita lagi ... eh bukannnnn ... bukan aku nak kawen ke bertunang ke ... bukan bukan ... yang tu semua lambat lagi kottt ... benda yang aku maksudkan ni boleh dikata kan salah satu dari minat aku dari dulu lagi la ... dari zaman sekolah lagi ...

insyaallah kalau semuanya berjalan dengan lancar dan menjadi ... aku akan story kat sini ataupun aku buat pondok baru ... hahahah ye ye aku tau aku dah merepek ... apa-apa pun tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuu ... ok ...

ok lah dulu ...

till then ...


see ya when i see ya ...!!!

21 December, 2010

Dari email : Baca kuat-kuat ... ahhahahah

salam satu malaysia ...!!!

hari ni ade lagi kartun yg memberi pengajaran ... heheheh ... smoga kita sama2 dapat pengajaran yek ...




ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

alamat kedai tersebut adelah ....

salam satu malaysia ...!!!

sebelum ni aku ade buat n3 pasal kedai doblas hengget kan ... hehehe nama tu diberi oleh ex-opismate aku masa keje kat Singer dulu ... aku tau pasal kedai ni pon masa aku keje kat Singer la ... diorang panggil nama kedai tu doblas hengget sbb banyak baju2 dia yg berharga RM12 ... sabtu lepas aku pegi lagi ke kedai tersebut ... aku siap minta izin nak amik gambar logo kedai tersebut ... dan aku minta alamat penuh kedai tu ... aku pon bagitau yg aku nak letak dalam blog aku ... diorg ok je ... x kisah aku amik gambar logo tu ...ekceli, nama kedai tu bukan la doblas hengget mcm yg disebut2 ... nama kedai tu adelah LHY Boutique Collection Enterprise ... gmbr logo tu nnt aku upload ye sbb dlm dlm hp kakak ... heheheh ... ni la dia alamat penuh kedai tu ...

LHY Boutique Collection Enterprise,
Lot 2, No. 1, Jln. PJS 3/61,
Taman Sri Manja,
46000 Petaling Jaya, Selangor.
(dlm bangunan Bintang)

ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

Petua : Macam2 Ada

salam satu malaysia ...!!!

jom, kita tgk petua lagi ari ni ...

Kecutkan Jerawat!!
Caranya, ambil seketul kunyit sebesar ibu jari dan tumbuk hingga lumat. Campurkan dengan bedak sejuk dan kacau rata. Kemudian, sapukan pada sekitar wajah anda. Biarkan selama 20-30 minit dan cuci hingga bersih. Amalkan selalu..Insya -Allah, jerawat pada wajah anda akan mengecut dan tampak jelita !!

Melegakan Selsema Bayi dan Kanak2
Dapatkan ibu kunyit sebesar ibu jari, potong diatasnya, korek dengan paku yang sederhana besar dan sumbatkan sedikit kapur makan didalamnya, digaulkan, biar bercampur antara kunyit dan kapur tadi, dan bolehlah disapukan diatas hidung bayi, sebaiknya ketika bayi tidur .. lakukan selalu, insyaallah hidung bayi tidak akan tersumbat dan boleh tidur lena.

Kurangkan Kolestrol Dalam Darah
Sebelum sarapan pagi, ketika perut benar-benar kosong, perah limau nipis/kesturi yang dicampur dengan sesudu madu, dan diminum dengan selawat 3 kali. Dengan mengamalkan setiap hari, kadar kolestrol dapat dikurangkan. Bagi mereka yang mempunyai masalah berat badan, jika diamalkan sambil mengurangkan makanan berminyak, pasti dapat mengatasinya.

Kempiskan Perut
Nak kempiskan perut senang aje, ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu dekat perut ,amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik.

Menghilangkan Jerawat
Ambil pucuk daun jambu batu kira-kira 4 atau 5 helai gosokkan pucuk jambu dengan sedikit garam pada tapak tangan.kemudian sapu pada muka yang berjerawat.Ulangi beberapa kali.

Pembersihan Dalaman Badan
Ambil beberapa biji limau nipis. Potong kemudian perah untuk diambil jusnya.Sediakan bekas menyimpan kiub ais, tapiskan jus limau tadi sebelum dimasukkan kedalam bekas kiub ais itu. Setelah selesai bekukan jus itu, amalkan dengan menyediakan segelas air suam yang dicampurkan seketul kiub ais jus tersebut setiap pagi sebelum sarapan.Untuk menguruskan badan,amalkan sebelum masuk tidur.


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

20 December, 2010

Selamat Ulang tahun ke-2 ...

salam satu malaysia ...!!!

Ari ni bersamaan dengan 20.12.2010, maka genap sudah dua tahun usia perkahwinan abang aku, Yusree dan isteri, Watie ... aku x ingat pon sbb kepala tengah serabut dengan keje yg x siap2 ni ... tgh2 buat keje ni aku dapat msg dari ayoyo yg berbunyi "di saat ini genaplah sudah ulangtahun ke-2 bersatunya pernikahan yusree n watie .. " aku diam kejap ... pastu baru aku dapat recall balik tahun & tarikh diorg diijab-kabulkan ...

aku nak ucapkan
selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke-2,
Abang & K'Watie ...
semoga perkahwinan ini akan sentiasa berada dalam rahmat dan lindungan Yg Maha Esa, insyaallah ..
amin ..


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!

hujung minggu yg x berapa best ...

salam satu malaysia ...!!!

n3 aku ari ni dimulakan dengan emosi yg cukup x best ... pastu aku coolkan diri aku dengan letak n3 pasal petua ... harap sesapa yg ade masalah rambut, n3 tersebut dapat membantu ... then aku buat pulak n3 kartun yang aku dapat dari email ... sangat mendalam dan memberi pengajaran kan ...

ekceli aku nak mulakan n3 ari ni nak bercerita pasal weekend lepas ... tapi tu la kan ... emosi aku dah terlebih marah sangat pagi tadi ... bila pikir2 balik ape yg aku dah marah2 driver myVi tu, mengucap panjang jugak la ... bila kita dalam keadaan marah, semua benda boleh jadi ... semoga lepas ni aku akan cuba utk kontrol tahap kemarahan aku ... insyaallah ...

weekend lepas xde apa2 yg menarik pon ... cuma aku ke kedai doblas hengget dengan kakak sbb dia nk cari baju ... ayu dah selamat kami pos ke rumah makngah kat subang jumaat malam tu ... lepas ke kedai 12 hengget tu, aku hantar kakak ke subang airport macam biasa dan terus merempit ke subang utarid ... ye malam tersebut aku tdo umah makngah ...

esok nya balik ke Pantai Dalam dengan ayu ... mlm sebelum tu masa kat rumah makngah tu ... aku dapat kol dari makngah Ah (adik abah) ... dia nak tumpang mandi kat rumah aku sebelum balik ke kedah ... aku ok je ... tu sebab balik awal ckit dari subang ... tapi makngah Ah x jadi ke rumah aku sbb diorg dah lambat ... so maybe next time kan MN ... :)

tu je la aktiviti hujung mggu aku ... bosan kan ...


ok lah dulu ...

till then ...

see ya when i see ya ...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me