30 September, 2012

sapa la saya ni kan ...

Assalamualaikum ...!!!

n3 ni n3 jumaat lepas ... sila anggap hari ni hari jumaat ....hahhhahhah ... dah terperap dlm draft ni je ... mari2 baca ....

pagi ni macam biasa sampai ofis around 8.15am .. x la awal mcm selalu .... dan x la lewat sangat ... bak kata omputeh nyer 'JUST NICE' ... hehehehehe ... dan macam hari2 biasa aku buat bila dah sampai ... on laptop dan masuk la ke email2 dan jugak tempat2 yg selalu aku masuk .... masuk yahoo nyer email, aku nampak ni ...

"Who am I to say I want you back?
When you were never mine to give away."
 
 
senyum je aku ... heheheh ... ni je yg aku nak kongsi ... mcm sedap je bunyik dia kan ... maksud pun sedap ... hahahahahah ... aku nampak ni masa aku kat email .... kan ada ruang entertainment semua tu .... tgk muka comel Justin Timberlake ... terus teringat kan kumpulan N'sync .... bye bye bye ... eh!
 
 
ok lah dulu ...
 
sampai jumpa lagi ....!!!!

koleksi September, sempat lagi kan

Assalamualaikum ...!!!

dah hari last baru aku perasan ... eh bulan ni xde beli novel lagi laaaaaaaaaa ... hmmmmmm .... asalnya x plan pon nak ke MV ... sbb aku kan kat Subang ... umah makngah kan ... yg boleh nak ke MV ni pun sbb kakak kata nak beli barang ... kalau dia balik awal la ... katanyer la kan ... tapi agak mengecewakan sbb dia x balik2 lagi ... skang ni (11.45pm) pon dia x sampai2 lagi ... aku agak dia masih kat hospital la tu ... hmmmmm ... keje la kakak oii selagi boleh keje kan ....

ok n3 ni bukan nak buat luahan hati ke perasaan ke ... tapi nak share koleksi aku yg terbaru ... weh dah nak habis dah september ... eh koleksi ogos dah share belum ... nnt aku check balik ye ... jom layan koleksi september aku dulu ... jom jom jom ...

macam biasa la kan mesti tiga novel setiap koleksi  ...
senyum senyum senyum ....
 

aku beli sbb tertarik dengan tajuk dia tu ...
mcm menarik je kan ...
 

yang ni memang dah lama aku tunggu2 ... karya nasz yg dinanti2 ...
aku dah penah baca yg dlm blog dia ... so wajib beli kalau dah di novelkan ...
 

yang ni pun sama macam yg atas ... tajuk dia mcm comel je ...
kami dah kawinlah! .... hahahhhah ...
 
 
dan seperti biasa akan direview kesemua buku2 ni ... tapi yg pasti aku kena habiskan koleksi ogos dulu la kan .... kenalkan pon belum tapi dah masuk koleksi september kan ... ish ish ish ... esok dah oktober dah lin ooiiii .... aiyooooooooooooo ... jgn terkejut kalau next week sesi suai kenal dengan koleksi oktober lak ... huahuahuahauhau ....



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

25 September, 2012

mari kita tgk sapa yg kena ...

Assalamualaikum ...!!!


last week masa tgh buat keje dapat la email dari sorg staff ni ... rajin la pulak dia nak share benda2 cenggini ... tapi aku layan kan je ... subject utk email dia berbunyi : Take a break ... mmg dan dan tu jugak la aku break kan diri aku yg tgh berkorje tu ... hehehheh ... meh tgk apa yg di share tu ... jom kita tgk sapa yg menang .... hahahahahah

Men vs Women

NICKNAMES
If Laura, Suzanne, Debra and Rose go out for lunch, they will call each other Laura, Suzanne, Debra and Rose.
If Mike, Charlie, Bob and John go out, they will affectionately refer to each other as Fat Boy, Godzilla, Peanut-Head and Scrappy.

me: tgk jugak la ... kadang2 ada je yg pompuan ni panggil nama2 macam yg lelaki ni ..


EATING OUT
When the bill arrives, Mike, Charlie, Bob and John will each throw in $20, even though it's only for $32.50. None of them will have anything smaller,and none will actually admit they want change back.
When the girls get their bill, out come the pocket calculators.

me: so not true .. sbb in my experience perempuan yg jenis x kisah ... lelaki berkira sangat ok ... bab kalkulator pulak akan dikeluarkan bila nak gi beli barang dapur je :p


MONEY
A man will pay $2 for a $1 item he wants.
A woman will pay $1 for a $2 item that she doesn't want.

me : xde lebih atau kurang nya lelaki atau perempuan utk situasi ni ... sama je, kalau dah suka mmg kita akan sanggup bayar walaupun harga x masuk akal ...


BATHROOMS
A man has six items in his bathroom: a toothbrush, shaving cream, razor, a bar of soap, and a towel from the Holiday Inn.
The average number of items in the typical woman's bathroom is 337. A man would not be able to identify most of these items.

me : true and not true ... kadang2 lelaki pon banyak jugak barang2 dia ... cuba terjah lelaki metroseksual ... yg menjaga penampilan ... banyak ok ... kalah pompuan ... :p


ARGUMENTS
A woman has the last word in any argument.
Anything a man says after that is the beginning of a new argument.

me : no comment! ... heheheheh


CATS
Women love cats.
Men say they love cats, but when women aren't looking, men kick cats.

me : i only love Peah, comey & Gebu ...


FUTURE
A woman worries about the future until she gets a husband.
A man never worries about the future until he gets a wife.

me : no comment! ...


SUCCESS
A successful man is one who makes more money than his wife can spend.
A successful woman is one who can find such a man.

me : ye ke ... hmmm ... tak semestinya jugak ... ramai je perempuan yg berjaya atas usaha sendiri ... tapi kalau dah suami mmg berjaya, mesti la dia akan habiskan duit pada wife dia kan .... heheheh ...


MARRIAGE
A woman marries a man expecting he will change, but he doesn't.
A man marries a woman expecting that she won't change and she does.

me : vice versa kot! ... :p


DRESSING UP
A woman will dress up to go shopping, water the plants, empty the garbage, answer the phone, read a book, and get the mail.
A man will dress up for weddings and funerals.

me : x semua nye betul ... lelaki ada jugak yg suka dress up kalau nak keluar ... most of my friends pun dress up kalau nak keluar ... so x betul la sangat kan ...


NATURAL
Men wake up as good-looking as they went to bed.
Women somehow deteriorate during the night.

me : ye ke..?? :p


OFFSPRING
Ah, children. A woman knows all about her children. She knows about dentist appointments and romances, best friends, favorite foods, secret fears and hopes and dreams.
A man is vaguely aware of some short people living in the house.

me : ada betul ada x betul jugak ... utk family yg parents sangat gilakan keje, dua2 pun x hiraukan sangat anak2 ... sape yg amik kisah, bibik jugak kan .. so utk kes ni, terpulang pada individu sendiri ...


THOUGHT FOR THE DAY
Any married man should forget his mistakes. There's no use in two people remembering the same thing.


ok lah dulu ....

sampai jumpa lagi ....!!!!

sedih x yah cakap la ...U'll be missed! ..

Assalamualaikum ....!!!!

2 minggu lepas, masa tgh chat dgn ayu, dia bagi aku link ke sini ... agak sedey ... sebab ni ... korang layan la dulu video ni ... *lap mata* ...

 
 

sedeh kan ... aku sedeh ... sbb aku suka sangat2 dengan mereka2 ini ... maksud aku dengan lagu2 diorang la ... lepas ni hanya boleh layan lagu2 yg ada ni je ... xde lagi lagu baru ... semalam masa layan video tu, aku pon x sedar masa bila aku nangis ... *lap mata* ... nak2 bila si Kian dgn Nicky asyik lap mata diorg ... Shane & Mark pon muka dah merah2 ... *lap mata*  ... dan paling syahdu time diorg buat group hug ... memang sedu sedan jugak la aku ....

dan seminggu dua ni jugak aku dok layan lagu2 depa ja ... sedih sangat2 ... dan dan dan ... aku nak dedikasikan lagu ni untuk mereka ... huhuhuh ... layan k ...

I CRY - by WESTLIFE

You said goodbye, I fell apart
I fell from all we had
To I never knew
I needed you so bad

You need to let things go
I know, you told me so
I've been through hell
To break the spell

Why did I ever let you slip away?
Can't stand another day without you
Without the feeling
I once knew

I cry silently
I cry inside of me
I cry hopelessly
'Cause I know I'll never breathe your love again

I cry, 'cause you're not here with me
'Cause I'm lonely as can be
I cry hopelessly
'Cause I know I'll never breathe your love again
 
If you could see me now
You would know just how
How hard I try
Not to wonder why?
 
I wish I could believe in something new
Oh please somebody tell me
It's not true, oh girl
I'll never be over you
 
Why did I ever let you slip away?
Can't stand another day without you
Without the feeling
I once knew

I cry silently
I cry inside of me
I cry hopelessly
'Cause I know I'll never breathe your love again
 
I cry, 'cause you're not here with me
'Cause I'm lonely as can be
I cry hopelessly
'Cause I know I'll never breathe your love again
 
If I could have you back tomorrow
If I could lose the pain and sorrow
I would do just anything
To make you see, still love me

'Cause I know I'll never breathe your love again
I cry silently
I cry inside of me
I cry hopelessly
'Cause I know I'll never breathe your love again
 
I cry, 'cause you're not here with me
I cry, 'cause I'm lonely as can be
I cry hopelessly
'Cause I know I'll never breathe your love
Know, I'll never breathe your love again


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Jika Aku Jatuh Cinta..

Assalamualaikum ...!!!!

ehem ehem ... uhuk uhuk ... hehehehe ... x yah nak eksaited sangat dgn tajuk n3 tu ... ni ha mcm ni ...
pagi ni tetiba rasa nak tgk balik email2 lama ... dari tahun 2002 pun ada ... lama kan ... down to memory lane katanyer ... heheheheh ... dan aku jumpa email dari seorang kawan ... kawan chatting ... meh aku nak share dengan korang ...


Jika aku jatuh cinta..

Ya Allah, jika  aku jatuh cinta, cintakanlah aku kepada seseorang yang melabuhkan cintanya kepadaMu agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..

Ya Muhaimin, jika aku jatuh hati , izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang Cinta NAFSU

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu..

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu..

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu..

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasihMu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu..

Ya Allah, jika kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu

AMIN..YA RABBAL ALAMIN..



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ....!!!!!

23 September, 2012

Atap-Atap bersama si comel & ummi!

Assalamualaikum ...!!!!

sabtu lepas aku ke Avon ... ala amik barang2 utk ahad nnt ... aku x pi sorang2 ye kawan2 ... aku ditemani oleh pasangan ibu dan anak comel ... haaaaaaaaaaaa ... aku x penah story ehh ... aku la ni dah ada osmet baru .... terhangat dari ladang/ oven dan johor! .. #eh! ...

mari berkenalan dengan empunya diri ... Nurul Anessa Zara nama diberi ... comel ja org nya ... apaaa ...!!!!!! x pecaya!!!!! ... tengok la sendiri ....


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 

ha amacam ... chomel kan ... 
 
haaaaaaa kan aku dah cakap comey kan ... ok berbalik pada cerita teha & zara ikut aku ke Amcorp mall ... asal nya Teha nak tgk sesuatu ... tetapi terbeli sesuatu yg lain ... dengan aku2 skali ... huhuhu .... ok lah kan ... dah lama x beli kan ... ok lepas je kami keluaq dari Avon tu, maka sesi mencari makanan ... ye la x makan ape pun kan ... harus la lapar gitu ...

aku bawak diorg gi LG ... sbb kat situ macam banyak la jugak kedai makan kan ... ingat nak lepak kat kedai thai tu ... tapi kaki aku ni dah termelangkah ke kedai hujung pulak ... maka ke Atap Atap la kami ... makanan dia boleh tahan jugak la ...

aku pun dah malas nak citer maka aku tepekkan je la gambar ye ... korang layankan je la ... yg pasti gambar zara pun ada jugak ... ! ... haehheheheehe ...


 
menu! .. 
 
air .. aku nyer laici ... teha pulak minum air ape aku lupa tapi suam la ...
heheheh ... air halia ke? ...
 
 
sedap nih ... makan dia saja pon sedap ... hehehh ...
nama beliau adelah x ingat ! ... hahahaha ... ada sayur2 dan jugak isi ayam ...
 
 
ni pulak nasi ... la nasi putih la ... x kenal ke ...
ye aku makan nasi ... lapo ... heheheheh
 
 
dan ni la dia ayam masak halia ... sedap dan banyak ... sampaikan x habis aku makan ...
maka tapaukan aje selebihnya ... rugi kalau x tapau sbb sedap dan banyak lagi ... heheheh ...
 

ok dah setel bab makanan kan ... jom layan aksi si kecik ni pulak ... dia pon sibuk nak main jugak ... layan la ye .... zaraaaaa, senyum sikit! ... hahahahhaah

'eh ada buku warna warni ... mcm menarik ni. Ummi, kedepan sikit' - Zara
 
 
'ish makin jauh plak buku ni' - Zara .. hehehehe
 

'ish sikit lagi zara, u can do it' - Zara
 
 
'ha susah sangat, meh sini zara je yg jadi menu' - Zara ..
 
 
 
amacam ... sedap tak menu ari ni ... heheheheheh ....
 
 
 
ok lah dulu ....

sampai jumpa lagi ...!!!!

Takziah dan Tahniah ... !!!

Assalamualaikum ...!!!
 
 
hari ni macam2 perasaan yg aku rasa ... meh aku nak kongsi ... bangun pagi ni aku rasa syahdu ... hmmm nape ye ... tgk jam,owh dah pukul 6.10am ... hmmm dah lambat ni ... masa ni kakak pun tgh siap2 nak ke Putrajaya ... ye dia keje ari ni ... system dah nak Live ari ni katanyer ... maka dia x dpt join aktiviti ari ni ... lepas bangun aku ke depan nak kejutkan ayu ... sekali dia x sehat ... sakit kepala ... xpa la ... x yah bawak dia la ...
 
lepas tu masuk bilik balik baru teringat nak tgk phone ... sekali tgk phone .... huhuhuh mak aiii ... banyak nye msg ... aku check satu satu ... dan ada satu whatsapp yg aku dapat tu buat aku terdiam kejap ... no x kenal ... mcm ni la bunyik msg dia
 
Kak lin
Hafiz dah meninggal
Ni min mmu
 
aku terdiam lama ... sambil terpikir2 ... hafiz mana satu ... sbb ada 2-3 orang kawan uni yg nama hafiz ... lepas tu aku tanya min, hafiz mana ... pastu dia balas ... Bob. Hafiz Sirat! ... sedar x sedar air mata aku mengalir ... baru je sabtu minggu lepas (15hb September) aku jumpa dan duduk makan semeja dengan dia di majlis Fawaz & Ain ... lama jugak aku termenung ...
 
lepas tu tgk2 jam, ohhoooiii dah pukul 6.30am ... ok dah lambat ... lepas dah setel urusan semua, maka aku pon gerak gi amik cik adik dua org kat pantai dlm jugak ... dah sampai diorg pon dah ada nak lintas jalan ... maka zasss ke Putrajaya ... ok nnt2 aku up kan n3 sepanjang aktiviti kat Putrajaya ni ok ... tu n3 lain ...
 
dah setel semua dlm pukul 10 lebeh kami gerak balik ... kepala dah rasa x best ni ... dah rasa pening balik ... ye malam tadi aku tdo awal sbb sakit kepala jugak ... kalau tdo lambat alamatnya mmg x pegi la aku ke Putrajaya pagi ni kan ... berbalik pada cerita kita ni, lepas je kuar dari Putrajaya, balik la kami ke Pantai Dalam ... aku gi hantar cik adik berdua dulu ...
 
pastu zaaaassss balik blok 57 ... alhamdulillah selamat sampai ... singgah jap kat pasar pagi beli sarapan ... dan terus zasss ke rumah pulak ... sampai je si kecik dgn ummi dia ada kat hall tu sambil layan tv ... hilang sakit kepala bila tgk muka si kecik tu ... huhuhuhu ... pastu masuk bilik, ayu masih x bangun2 ... aku kejut tanya nak gi klinik tak , dia geleng ... so aku biar je la dia rest dlm bilik tu ... aku dah tukar baju semua ke depan ... nak makan ... lapar sangat2 sbb pegi Putrajaya tanpa sarapan ...
 
lepas je sarapan aku lepak dengan si kecik n ummi dia kat hall ni ... on laptop dan buat la apa yg patut ... mula2 masuk twitter ... pastu fb ... pastu blog ... kat fb aku tgk ada berita gembira ... alhamdulillah ... pakwan & farah dah selamat dapat baby baru ... farah Junior ... comel sangat ... alhamdulillah ... air mata cepat je nak ngalir ari ni ...
 
segala macam perasaan aku ari ni ... marah, sedih, suka, syukur, gembira ...
 
terima kasih Ya ALLAH untuk semua rasa yang Kau anugerahkan pada hambamu yang kerdil ini ...
 
 
Kepada kawan2 yang mengenali arwah Hafiz Sirat @ Bob,
mari lah sama2 kita sedekahkan al-fatihah pada beliau ...
semoga ditempatkan dikalangan mereka yang beriman,
amin.
 
 
Kepada PakWan & Farah,
tahniah dengan kedatangan puteri sulung ...
semoga dengan kelahiran baru ni akan menyerikan lagi rumahtangga kalian ...
semoga sentiasa rukun, aman dan damai ... amin ...
 

ok lah dulu ...
 
sampai jumpa lagi ...!!!!

19 September, 2012

Apa la dosa mereka2 ini ...

Assalamualaikum ....!!!


semalam dengan senang hati aku alihkan key-chain2 yg aku letak kat sebelah kanan aku ... alihkan ke sebelah kiri ... suka la aku sbb tgk key-chain2 semua bersahabat baik ... bejiran tetangga ... aman makmur dan sejahtera ... *lempang diri sendiri kalau x tahan dgn ayat tersebut* ...

aku pindahkan dari sini ke gambar bawah ni ....
 
 
meriah kan ...
*saya suka saya suka*


hari aku berjalan macam biasa ... ada masa bz ... ada masa buat2 bz #eh! ... bila sampai ja masa nak balik, macam biasa la ke tandas kita ... buang apa yg patut sbb trafic nak balik umah ni x bleh diduga ... ari ni elok ko merempit dgn senang hati ... esok2 mana nak tau kan ...

maka ke tandas la aku dengan mug yg hensem lagi ireng itu ... ok bila dah setel semua benda kat toilet tu, maka kembali la aku ke tempat asal meja aku ... dari jauh dah perasaan budak sorg ni dok sengih2 kat aku ... amboi dik, dah tasabar nak balik ekk ... sabar dik ooiii ... ko balik awal pon bukan boleh makan kan ... kata puase ... #eh! ...

yg tu jiran sebelah kiri aku ... tetiba je jiran depan aku tegur ... 'akak, ada nampak apa2 perubahan tak..??' sambil kuarkan henbeg dia ... 'handbag baru ehh ..?' ... 'tak la' ... pastu jiran sebelah aku ckp ' akak cuba tgk binatang peliharaan akak' (lebih kurang mcm tu la ayat dia) ...

dia sebut je mcm tu, aku terus zaaaassss! ... mak oiii ... apa la dosa mereka ... wuwuwuwuwu ... kejam budak dua org ni ... kejaaaammm ... korang nak tau apa yg diorg buat kat binatang peliharaan aku tu ... korang tgk la sendiri ...

dah macam renang berirama aku tgk ... kesian kan kan kan kan ...
 
haaaaaaaaaaaa ... kejam kan ...
kesian katak aku ni ... seksa aku tgk dia mcm tu ... huhhuhuh
 
dan dan dan ni la dia budak2 nyer yg buat kat binatang2 peliharaan aku tu ...

dgn muka x bersalah kan kan kan ....
 

xpe korang ... ada hari ada batas, esok lusa jgn terbabas .. #eh! ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

18 September, 2012

Apa kat dalam tuuuu ....???

Assalamualaikum ...!!!!

tak sabar nye la aku ni nak nunggukan ari ahad ni ... sebab ape ...??? laaaaaa kan ahad ni 23 September ... kan ada jalan kaki terbesar bersama avon tu ... x baca la n3 aku sebelum ni ... nah hambik baca kat SINI ... haaa dah baca kan ... dah tau kan ... so mari aku nak share dengan korang2 ape yg aku dapat bila aku daftar utk join ... dan share nyer sudah semesti la dlm bentuk gambarkan ... x koser aku nak karang ayat seperenggan dua ... korang layan je la gambar2 ni .... *saya suka saya suka* ...

the bag ... ada banyak harta karun dlm ni ... jom tgk apa yg ada ...
*saya suka saya suka*
 
 
taraaaaaaaaaaa ... banyak kan ... kan kan kan ....
*saya suka saya suka*
 
 
 
ni la dia tshirt utk hari kejadian nnt ... cantik kan ... auuwwww ... tasabar nak pakai .. huhuhuh ..
*saya suka saya suka*
 
 
 
ni pulak kotex nyer pantiliners dan jugak buku avon ... ada coupon jugak dlm tu ...
*saya suka saya suka*
 
 
 
ni pulak kipas ajaib x ajaib sangat la ... dengan hand sanitizing wipes ...
*saya suka saya suka*
 
 
 
dan akhir sekali ... mesti la ada pad dari kotex! ... dan jugak yg pakai kat kepala ni ... ape ntah nama dia ... huhuhuuh ...
*saya suka saya suka*
 
insyaallah aku akan hapdet lagi bila dah sampai hari kejadian ... harus la sharing is caring the gambar2 kan ... tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ....!!!!
 


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Selamat Pengantin Baru, Anis & Syukri! ..

Assalamualaikum ...!!!!

jom nyanyi lagi lagu ... jom jom jom ....

Kompang Dipalu
 
Kompang dipalu pengantin baru
Duduk bersanding tersipu malu
Kompang dipalu pengantin malu
Moga bahagia ke anak cucu
 
Kami doakan moga bahagia
Selamat sejahtera hingga akhir zaman
 
Mempelai tersenyum manis
Air mawar direnjis-renjis
Bunga manggar indah berseri
 
Oh….. senyum tawa dan gembira
Sanak saudara semua oh indahnya
 
Merahnya inai di jari
Tanda kasih dah termateri
Ikatan raja sehari
 
Oh…. Hari yang dinanti-nanti
Sudahlah menjelma kini kekal dan abadi
 
Selamat pengantin baru
Moga kekal ke anak cucu
Selamat pengantin baru

lagu ini pulak aku tujukan khas untuk teman yg aku dah letak namanya kat tajuk n3 tu ...

untuk Anis Hafina & Mohd Syukri,
SELAMAT PENGANTIN BARU ....
selamat melayari bahtera rumah tangga ...
semoga sentiasa dalam rukun dan damai ...
kalau gaduh2 manja tu biasa la kan ...
huhuhuhuh *ayat minta pelempang* ...


gambar xdapek nak letak sbb aku x gi pun kenduri ... x mampu nak menghadirkan diri ... minta maaf banyak3 ye pengantin ...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat, Anis & Syukri ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

16 September, 2012

Selamat dan selamat lagi ! ...

Assalamualaikum ....!!!

16 September dah! ... owhhh ... Selamat Hari Malaysia ...!!!!!! dan hari ni jugak adelah hari lahir anak buah aku yg ke-3 ... Muhammad Rayyan Amsyar b. Mohd. Yusree ... dah 3 tahun dah kan... sekejap je aku rasa ... dok teringat lagi masa dia kat dlm bilik larangan (NICU) ... kami cuma boleh tgk dia disebalik cermin sahaja .... dan lepas 3 tahun, alhamdulillah dah bertambah sihat dan nakal .... heheheheh ...


Muhammad Rayyan Amsyar
selamat ulangtahun kelahiran yg ke-3 ...
semoga menjadi anak yg soleh dan sentiasa berbakti pada abah & mama ...

#eh jangan ditanya nape gambar jadi begitu ...
aku x rotate ape2 pon ... style la jugak kan ... layan kan je ler ..


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Selamat Pengantin Baru, Fawwaz & Ain! ...

Assalamualaikum ...!!!

jom nyanyi ramai2 ... satu ... dua ... tiga ...

Selamat pengantin baru. 
Selamat berbahgia. 
Selamat ke anak cucu. 
Selamat sejahtera.
Semoga berpanjangan. 
Semoga berkekalan. 
Semoga satu tujuan. 
Semoga aman.
Hidup mestilah rukun. 
Sabar paling perlu.
Cinta setiap hari
.. 
Senyum mesti selalu. 
Oh oh oh oh..
lagu ni saya dedikasikan khas untuk pasangan pengantin
Fawwaz Muizz dan Nurul Ain ...
semoga kalian berbahagia didunia & akhirat, Insyallah ...

Alhamdulillah selamat dah sepasang lagi kawan aku melangkah ke gerbang perkahwinan ... #ayat nak skema je kan# .... aku tumpang happy untuk kawan2 ... semalam berlangsung nya majlis persandingan untuk pasangan Fawwaz & Ain ... kedua2nya adalah kawan se-uni, se-cource, se-kelas dan se-se yg sama waktu dengan nya ... jom la tgk sekeping dua gambar yg sempat aku amik dgn cik putih ni ....


the pengantin! ... tahniah AIN & FAWWAZ ...!!!!
 
pakcik ni suara dia sedap sangat ... memang sesuai la jadi MC ...
 

pasangan sehati sejiwa ... heheheh ... kalau ada hero kecik tu lagi best ....
 


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

14 September, 2012

terima kasih .... saya suka kami suka ...

Assalamualaikum ...!!!


alhamdulillah ... terima kasih tak terhingga untuk semua yg membantu ... sahabat handai dan juga saudara mara yg turut menyokong kami ... terima kasih ... terima kasih ... *peluk ketat2* ...

amboi! ... ucapan mengalahkan amik Anugearh Paling Popular Berita Harian kan .... *kasi lempang 13x* ... menang ape tu lin ooiii ... heheheh ... pertandingan antara department kat opis ni ... bulan puasa lepas la, marketing department ada buat inter-department contest ... kena hantar gambar atau pun video sambut Ramadhan dengan SINGER ...

dgn masa dan tenaga kerja (cewah!) yg terhad, maka terhasil la video ni dari kami MIS Department ... dan x sangka la pulak boleh menang ... hehheheeheh ....


video dari Youtube SINGER Malaysia! ...

contest ni pemenangnya dipilih berdasarkan Like di page FB SINGER MALAYSIA ... terima kasih pada yg sudi menge'LIKE' video kami ni ... jasa anda2 semua akan dikenang ... hehehehh ...
tghari tadi majlis sampaikan hadiah utk pemenang ... heheheh ... *saya suka saya suka* ... dah x yah la nak bebel banyak2 kan ... mari layan gambar2 yg sempat aku amik ... layaaannn ...

ni semua MIS member ...
 
 
dah makin ramai yg masuk ...

1st prize ... yeay! MIS!!!!
 
 
2nd & 3rd prize ... tahniah ...

Kami menang duit! ... hehehehehe ...
 
harap maafkan lah kekaburan gambar2 ni ... maklum la henpon biase aje ....
 kalau nak tgk lagi gambar2 lain, sila la ke blog cik adik sorang ni ... semua gambar pon dia letak .... :p ...
 
 
tahniah semua ... gambar ni dicolek dari fb riena... thanks Riena! ...



ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!

demam lagi aku nih ...

Assalamualaikum ....!!!

dah masuk minggu kedua dah ni ... betul2 demam aku ni ... bukan la demam yg sampai sakit MC jumpa doktor bagai tu .... nehi nehi ... ni demamkan Muara Hati ... ala lagu yg Hafiz nyanyi dgn Tok Ti tu ... alaaaa OST Adam dan Hawa yg tgh meletop2 kebabooom skang ni ... ala Adam dan Hawa kat Astro Mustika tu ... #eh tetiba aku nak promo plak kan ... hehehehehe ... tapi cite dia mmg setakat ni meletops2 lagi la ... masih ikut jalan citer dlm novel lagi la ... *saya suka saya suka* ...

 
ni dah masuk minggu kedua aku dengar lagu ni je ... tahankan je la telinga tu ye jiran sebelah ... hehehehheh ... ok kalau n3 sebelum ni aku share video dia, meh aku nak share lirik lagu ni pulak ... meh kita hayati sama2 lirik lagu ni ...



Muara Hati - Hafiz ft. Siti Nurhaliza

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia


Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati


Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu


Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali


[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku


Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..



gambar credit pada google ...


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

13 September, 2012

Mana oh mana ...

Assalamualaikum ...!!!

ok bukan aku nak nyanyi lagu Aizat ye ... just tertanya2 mana la peginya review2 novel ni Lin .../?? dah buat ke belum ...??? dan yang paling penting skali ... dah baca ke belum ...?? kaaaannn ... huhuhuhu ... dan jawapan nye adalah ... BELUM! ... ye aku belum buat lagi review ... ye la dah kalau bacanya pun belum mcm mana nak review kan ... huhuhuh ... kebizian dan kesebokkan yang menyebabkan aku x sempat nak revieww menreview dan baca membaca novel2 tu ...



dah masuk september kan ... dah ada koleksi ke ... dah nak masuk tgh bulan ni ... dan jawapan nya jugak adelah BELUM! ada lagi koleksi September! ... @.@ ... kalau sempat aku jengah la MPH kat MV tu ... mengkala x sempat jugak aku beli je la secara atas talian kan ... ala x paham ke ..?? Online! ... hahahahhah ... ok dah dah la tu ... mari menyiapkan sarapan diri sendiri utk ke tempat kerja ... ada misi yg perlu dijalankan ari ni ... huhuhuh ... dup dap dup dap neh .... seremmm nihh ....


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ... !!!!

Lagi lirik yg meruntun jiwa ... eh!

Assalamualaikum ...!!!

pagiiiiiiiiiii ... wah gitu kan ... mmg pagi lagi pun ... jam kat laptop ni baru pukul 6.15am .. kan pagi lagi tu kan ... heheheh ... ok sebelum nak siap2 ke opis, meh aku nak share lagi satu lirik lagu yg agak meruntun jiwa dan raga baju ... hahahahah ... serius cakap la, aku mmg suka lagu ni ... good job Suki ... jom layan lirik dia ... ada jugak la terkena tempiasnya kat aku ... #eh! ...

Terlalu Mencintaimu - Suki

Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu
Ku hanya bisa menitiskan air mata
Jatuh rasanya langit ini


Apa salahku
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu


Benarkah salahku
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat sayang


Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu
Ku hanya bisa menitiskan air mata
Jatuh rasanya langit ini


Apa salahku
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu


Benarkah salahku
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat sayang



ok lah dulu ....

sampai jumpa lagi ...!!!!

11 September, 2012

Seminggu dengar tak jemu2

Assalamualaikum ....!!!!

start dari sabtu 2 minggu lepas aku dengar lagu ni ... mula2 dengar terus jatuh chenta ... ha kau ... jatuh chenta dengan tangga bagai aku dibuatnya ... maka kalau dah suka haruslah mendonlot cari kan ... dan aku jumpa la video ni kat YouTube ... *saya suka saya suka* ... dan aku nak share la dengan sape2 je yg menyinggah kat sini .. dah nama pun sharing is caring kan ... meh la kita layan sama2 k ...




sedap kan ... dan sebab dia sedap sangat maka aku dgar hari 2kat opis 8 jam berturut2 sampai la hari ni .... dan sekarang ni pon masih dok dgr2 lagi ... sampai kan jiran sebelah aku dah tegur2 dah xde lagu lain ke ... hahahahaha ... kalau hati sudah suka, semua indah saja ... #eh ... heheheheheh ...

video aku share dari YouTube ...

ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ...!!!!

Lagu yg sedap liriknye

Assalamualaikum ....!!!!

Sebelum ni aku penah share video lagu sedap nih ... skang ni aku nak share lirik pulak ... macam kena dengan aku je .. #eh! .. huhuhuh ... hayati dan selami lirik lagu ni ... ok ... kalau rasa feeling lebih tu siap2kan sekali tisu kat sebelah k ... jom hayati lirik dia ...

ANDAI KU BERCINTA LAGI - Mojo

Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga
Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini
 
Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?
Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda
 
Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh
Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih
 
Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati


ok lah dulu ...

sampai jumpa lagi ....!!!

10 September, 2012

Open house sana sini ...

Assalamualaikum ...!!!!
 
 
Selamat Hari Raya .... !!!! hahahhahhah walaupon lg seminggu je lg nk hbs Syawal tapi aku tetap nak ucap selamat jugak .... ala raya kan sebulan kan ... hehehehe ... dan apa lagi yg sinonim dengan raya ni kalau bukan rumah terbuka ataupun diomputehkan jadi open house ... ni aku nak cerita pasal open house la ni ... ahad 2minggu lepas (26.08.2012) aku ke 3 buah rumah utk rumah terbuka ... wah kau sekali tiga kannn ... rejeki itu kan ... hehehehe seawal jam 3 petang (awal la sangat kan) kami keluar bertiga ... aku, kakak & ayu la kan ... destinasi pertama adalah ke Changkat View yg letaknya di kawasan solaris dutamas ... dekat2 la jugak dengan publika ... maka ke sana kami ... rumah terbuka yg dibuat oleh adik manis aku ... sape lagi adik manis aku kalau bukan cik Dayah Bakar kan ... masa on the way ke Changkat View tu, kakak dapat kol dari adik dia :p ... sape lagi adik dia kat sini selain kami berdua ni kalau bukan Im kan ... ala adik lain mak lain ayah ... dia ajak ke rumah opismate diorg ...
 
ok dah sampai ke destinasi, maka acara makan2 pon berjalan ... dah nama pon open house kan, apa lagi acara yg ada kalau bukan makan2 kan ... diorg buat kt dewan bawah rumah tu ... agak selesa jugak la sbb x de nak sempit2 masuk umah kan ... menu2 boleh tahan jugak ... antara nya ada mee grg, rendang ayam, nasi impit dan jugak ada la kueh mueh dan buah2an ... sambil makan sambil borak dengn tuan rumah ... sape lagi adik manis la ... kami duduk semeja dengan kawan adik manis ni ... sambil borak2 kan sambil makan ...
 
lepas dah siap makan kenyang bagai maka nak mengundurkan diri sbb ada lagi yg nak diterjah kan ... maka jumpa la dgn mak adik manis dan yg lain2 ... tapi macam biasa la kan .. harus la amik gambar dulu kan 2-3 keping ... konon la ... sekali tgk lebih dari 3 gambar ... heheheheh ...
 
 
 
 
 
lepas dah selesai semua maka ke destinasi seterusnya ... ke rumah opismate kakak pulak ... kali ni kat Putrajaya presint 14 ... mula2 rasa mcm pelik je alamat yg dibagi tu ... ye la suh cari block D ke E ntah kat presint 14 tu ... mana la aku tau yg dia mmg ada satu kawasan tu je yg ada blok mcm tu ... mmg senang la nak cari ... masuk agak dalam jugak la sebelum jumpa dengan kawsan rumah2 tinggi2 ni ... heheheheh ... kalau x salaah aku ni kuarters ...
 
ok dah sampai maka nak naik atas la ... rumah dia kat tingkat 8 ... yg kelakar nya masa nak masuk lift tu, ada suara mcm nak marah bgtau nak ke atas ... rupa nya lift tu yg ckp ... hahahhahah ... mula2 mcm secary ... tapi bila lama2 mmg aku bantai gelak la ... mmg kelakar kot ... aku x penah lagi la dengar lift bunyi mcm tu ... ni kira pestime la ...
 
dah sampai kat tingkat 8 maka mencari la kami rumah dia pulak ... dah sampai tgk2 kawan2 kakak yg lain dah ada ... Ha, Ida, Sara & Im dah ada kat sana ... ada jugak sedara kawan kakak tu ... meriah rumah tu dengan gelagat anak bongsu nizam ... memang comel je ... pantang nampak org nak amik gambar laju je dia menempek ... hhahahhaah ... kalau x salah aku nama dia rayyan ... dah macam nama amsyar dah ... lepas tu dlm 20 minit lepas tu sorang lagi kawan diorg sampai ... siti dan family ... anak2 siti pun comel2 ... abg dengan adik .... kalau tgk si adik tu mcm anak cina ... yg abg tu pulak macam mamai2 lagi ...
 
lepas dah selesai kat putrajaya, maka ke Bangi pulak kami ... kali ni ke rumah Sara pulak, ex-opismate kakak ... sampai kat rumah dia aku dah senyum ... cantik kawasan rumah dia ... dan untungnya sebab dia duduk kat hujung skali ... so ada la tempat utk santai petang2 ke kan ... ada gazebo dan kawasan utk BBQ ... best kan ... lepas masuk, solat, makan dan sembang2 maka beransur la kami ... balik la kan apa  lagi ... jam pun dah pukul berapa ntah  time tu ... tapi mmg enjoy la hari tu ... *senyum*
 
 
mode: malas nak kaler2kan tulisan dan xde gambar utk openhouse lain tu ... sila layan je la k ... huhuhuhuhu ...
 
 
ok lah dulu ...
 
sampai jumpa lagi ...!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me