30 November, 2010

lagi-lagi demam ... haiiisshhhh ...

salam satu malaysia ...!!!

semalam aku demam ... demam lagi lin ... haishh tahun ni mmg tahun aku sakit ... sepanjang tahun aku x berapa sehat sangat ... ok2 balik pada citer semalam ... aku bangun awal sbb nak pegi antar adik aku, ayoyo balik hostel ... pukul 5.30 tu dah rasa mcm goyang ckit .. kepala pon dah berdenyut jugak ... tapi aku gagahkan jugak siap2 semua ... pastu on the way tu pon bawak kete pon rasa mcm dah diawang-awangan ....

ok dah drop ayu kat hostel tu, aku pon balik ... nak gi keje plak ... mcm x sempat je nk kejar bas pukul 7 tu ... tapi xpe aku cuba jgk smpai balik kat pantai dlm sebelum pukul 7 .. masa on the way balik tu sakit kepala tetiba datang balik ... hadoiiii ... mmg x boleh nak tahan dah masa tu ... mcm mana nak keje kalau mcm ni sakit kepala ni .... so aku x pegi keje ... balik tu aku tdo sampai kul 10 ... then bangun je aku siap2 gi klinik ...

aku ke mediveron .... malas nak tgk muka doktor yg selalu aku tgk tu ... masa sampai kat mediveron tu, mak aii ramai nya org kat dlm tu ... huhuh ... sakit kepala aku makin menjadi2 lak ... lepas lebih kurang sejam jgk la baru sampai turn aku jmpa doktor ... ya doktor kesayangan adik aku ...heheheh ... masa masuk tu baru aku perasan ada 2 lagi org kat dlm bilik doktor tu ... tgh take note or catit something ... aku agak diorg ni mungkin doktor pelatih ... huhuh kalau dah menimba ilmu dengan doktor angkat ayu ni, mmg diorg akan jadi doktor terbaik dari ladang lah ... konfem ... sbb doktor angkat ayu ni sangat friendly ... kdg2 tu benda yg xde kene-mengena pon dia akan tanya ...

ok dah habis beramah mesra dengan doktor semua ... ambik ubat dan balik ... yes lepas makan ubat je, aku terus pengsan sampai la petang ... bangun lin bangun ... dh petang ... ok aku dah bangun ... bangun je aku masak nasi dgn sadin ... sbb nak makan ubat kan .. benda lain xde lagi nak masak ... x kn aku nak makan megi kan ... ok dah makan semua nasi tu, makan la ubat pulak ... ye dan lepas makan ubat aku pengsan lagi skali sampai la pagi ni ...

alhamdulillah bangun pagi ni dah rasa lebih sihat dari semalam ... cuma kadang2 je rasa mcm diawang-awangan ... tapi ok lagi ... so aku pegi keje la ari ni ... lagipun doktor bagi mc sehari je ... cuma batuk and selsema je x hilang lagi ... sakit kepala dah x berapa dah ...sikit2 je ade ...hmmm oklah kot citer pasal aku demam ni ....


till then ...

see ya when i see ya ...!!!

1 kata apa?:

afaidy said...

kenapa mesti dokter kesayangan ayu???...wuarghhhh!!!!! =((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me

1 people have left comments

afaidy said:

kenapa mesti dokter kesayangan ayu???...wuarghhhh!!!!! =((

Commentors on this Post-