30 April, 2010

Jerai Utara Corner ... sedaappp ...

kembali ke arena blogging ini ... ayat x bley blah ... ekceli aku x nak cerita panjang pon ... just nak share ckit je ..

semalam bersamaan dengan 29hb April 2010, aku ,firda dan hakimah keluar lunch kat luar ... buat pertama kalinya keluar bertiga ... firda cakap sup kat ctu sedap ... maka bergerak la kitorg ke tempat tersebut ... tempt tu dekat je dengan ofis nih .. shah alam la of course .. heheheh ...

sampai je kat tempat tu, mak aiii ramai dah org kat ctu .. meja kosong pon ada satu je ... apa lagi cepat2 la firda duduk ... kalau tidak alamat x dapat la makan ... mmg orang ramai sangat kat ctu ... terdetik kat dlm hati ni, sedap sangat ke ... ini yg tak sabar nak try ni ...

maka pesan la kami bertiga nasi putih dengan sup daging ... air plak semua order sirap ... tempat ni bukan la dalam bangunan or kedai ... owner dia bukak lori kecik kat tepi jalan ni ... kat bawah pokok ... pastu dia bukak khemah 2@3 .. aku pon x pasti .. then dia bukak meja dlm 10 buah ... ok dah citer pasal owner n tempat itu ...

sbb makanan dah sampai ... hmmm bau sup tu pon dah rasa sedap ... hahaha tu baru bau ... aku ni bukan nye makan pedas sangat ... tapi bila tgk firda n kimah letak sos n cili2 dlm sup tu, rasa mcm nak try ... so mula2 aku letak satu sudu je ... hmm ok jugak ... then aku tambah lagi ... heheh dah terasa pedas aku dah x tambah lagi ... tapi firda punya sup dah bertukar jadi kuah asam pedas ... heheh dia mmg kuat makan pedas ... xpe firda, belajar2 ekk ... nanti nak jadi org kedah kan ... hahaah ...

bila makan tu, perghh ... mmg sedap pon ... patut la firda beria ajak makan kat ctu ... sup dia mmg best ... x tau la mcm mana aku nak citer ke'best'an sup tersebut ... dasyat kan ... hehehehe .. masa tgh makan tu ada la lagi 3-4 orang yg baru sampai .. ada yg tapau, ada yang tggu turn pulak ... patut la ramai makan kat ctu ... makanan dia mmg sedap pon ...

selain daripada nasi putih dgn sup daging tu, ada jugak laksa, nasi ayam madu dan juga bihun sup .. kalau x salah aku ada lagi menu lain tapi aku x brape nak ingat ...

dah berjela2 aku menaipkan ... tapi korang mesti nak tau nama tempat tu .. nama dia kat tajuk n3 ni la ... aku ade dengar sorg abang ni jawap tepon 'aku kat jerai' , maksudnya tempat ni mmg dah femes kat ctu ... aku ulang lagi skali ... nama nya ialah JERAI UTARA CORNER ...

sorry sbb aku sempat nak amik gmbr tmpt tu ... insyaallah nxt time aku pegi aku amik sekeping dua utk kongsi sama dgn korang...

oklah ... tu je aku nak share dgn korang


till then ...

see ya when i see ya ...

3 kata apa?:

~Mas~Lin~Da~ said...

hhaha aku ni kata je x nak panjang2 ... tapi bila baca balik, boleh tahan panjang jugak n3 aku ni .... layankan je ye ...

Unker said...

Hmm, blogspot takde option nak letak google map ke? Kalau ada, letak je, biar senang org nak cari. :-)

Teha said...

Kak linda.. bile nak ajk kiteorg g sane lak??? =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me

3 people have left comments

~Mas~Lin~Da~ said:

hhaha aku ni kata je x nak panjang2 ... tapi bila baca balik, boleh tahan panjang jugak n3 aku ni .... layankan je ye ...

Unker

Unker said:

Hmm, blogspot takde option nak letak google map ke? Kalau ada, letak je, biar senang org nak cari. :-)

Teha said:

Kak linda.. bile nak ajk kiteorg g sane lak??? =D