22 January, 2008

Jom Update

boleh ke cenggitu bunyik tajuk entry kali ni ... heheheh hantam saja la lin :p ... ekceli hari ni aku just nak update last week nye aktvt ... jumaat lepas aku gi interview kat ampang ... agent yang call aku tu, Ms Cindy ...

aku kuar dari rumah hari tu dlm 11.30 pg .. interview tu dlm pukul 2 ptg ... so sbb aku tak tau tempat tu kat mana, so aku pon kena la pegi awal .. nak cari tempat tu lagi kan .. kalau dekat ngan LRT x pe la.. ni xde pon .. aku kena naik bas atau teksi utk sampai kat ctu ...

masa kat kl, aku dah kelam kabut cari bas yg nak ke ampang ... ya ALLAH satu pon xde ... agaknya bas mogok kot :p ... maka aku pon amik la inisiatif lain .. amik STAR LRT je senang ... dah sampai kat ampang nye stesen ... aku pon kuar la ... cari bas @ teksi nak ke tempat tu ... huhuhuhu jalan lagi .. kaki dah sakit nih ... :p tu la dah lama x jalan² macam ni ... hehehhehe ..

akhirnya sampai la jugak aku ketempat yang aku nak pegi tu ... hehehehehe ampang ni bley tahan jugak la ... ade shopping complex semua ...

so dah sampai tu aku pon cari la bangunan yg diberi dlm map tu ... heheheh seb baik la senang nak cari bangunan tu ... tepi jalan je dah boleh nampak ...

awal lagi masa tu .. dlm pukul 1.15 tgahari .. so aku pon lepak la kejap kat restoran yg ada dekat ngan bangunan tu ... perut nih mcm tau² je aku x makan apa² lagi dari pagi tadi ... so aku pon order la nasi grg biasa ngan teh o ais ... lama jugak la tggu ... dah satu setengah pon x sampai² lagi nasi grg aku tu ... perut ni semua lagu dia dah main ... siap lagu mawi lagi :p hehehehehe ...

akhirnya nasi grg pon sampai ... masa tu dah dekat pukul 1.45 dah ... nak makan pon x selera lagi dah ... hmmm dah la lambat ... x sedap plak tu ... x sampai separuh pon aku makan ... membazir je .. tapi nak buat mcm mana kalau perut dah x bley nak terima ...

dah sudah bayar semua aku pon gerak la ke tempat yg dijanjikan ... hmmm sunyi je ... aku pikir jugak la ... aku ni kena tipu ke ... lain mcm je tempat ni ... haishh ... biar betul ... tapi aku naik jugak la ke tempat tu ... aku ketuk kat pintu yg ada alamat agent tu ... xde org jawab ... pastu aku pon call la dia ... dia kat luar rupanya ... then bila dia sampai, kitorg pon masuk la opis dia ... kecik je tapi penuh ngan macam² benda dlm tu :D ... dia sorg je keje ctu ... dia la bos dia la kuli ... dia interview la aku ... pastu dia pon call la org yg nak pakai programmer tu ... dia ckp mandarin tapi aku paham la ckit² :D ... pastu dia suruh aku gi ke PJ lak utk interview ngan company tu ... perghhh dari ampang aku ke PJ ... penat x yah ckp la kan ... dah la tempat aku pegi tu pulak xde kemudahan public transport ... lepas naik PUTRA je aku kena amik teksi ...

dah sampai kat bangunan SINGER, aku pon pegi la jumpa ngan org yg nak interview aku tu ... cuak jugak la ... tapi alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancarnye ... :D ... so skang ni aku kena tggu la jawapan dari diorang ... sambil² tu aku tetap jugak cari keje ... x kan la aku nak mengharapkan yg satu tu je kan ...

hmmm tu la sedikit sebanyak psl aku last week ...

ciow ..

ps: to cindy, thank you for your tips .. really appreciate that ..

1 kata apa?:

cikscarlet said...

alamak meleleh air liuq tengok mee kari tu.tetibe je lapar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me

1 people have left comments

cikscarlet said:

alamak meleleh air liuq tengok mee kari tu.tetibe je lapar

Commentors on this Post-