16 June, 2010

Nasi Ambang@Ambeng ... ???

salam satu malaysia ...!!!!!

alhamdulillah semangat aku dah datang balik pada aku walaupon x sepenuhnya ... terima kasih banyak2 pada individu2 yang terlibat dalam menaikkan semula semangat aku yang hampir rebah ni ... cewah cewah ... ayat nak power ja kan ... heheheeh

ekceli aku nak hapdet pasal NASI AMBANG@AMBENG ... ada apa dengan NASI AMBANG@AMBENG ni ..?? korang penah makan ke nasi ni ..?? aku belum penah lagi sbb x penah jumpa lagi nasi ni kat KL ni ... selalu osmet aku cerita kat johor je banyak ... ye la nasi ni kan datangnye dari johor ... aku jadi teringin nak cuba nasi ni sbb osmet aku kata sangat sedap ... sedap ke teha, arda??? hhehehhehe

maka aku pon saja la bertanyakan pada kawan2 sape yg tau kat KL ni mana ada jual nasi ni ... osmet sipatnamblas aku, MARYA bgtau aku ada satu restoran ni yg ada jual nasi ambang@ambeng ni ... kat area taman tun dr ismail ... maka aku pon apa lagi, search la kat internet pasal restoran ni ... tadaaaaa ... ada pon .. nama restoran ni D'Cengkih ... siap ada bgtau lagi menu dia ... menu dia banyak makanan org johor la .. maklumla org johor nye kedai ... heheeheh osmet aku si TEHA ni dah x sabar bila aku bgtau ... dia akan jadi QC kitorang nanti ... heheheh dia kata biar dia yg rasa sbb dia tau mcm mana rasanya nasi tersebut ... hehehehe ... apa2 je la kan ...

insyallah kalau weekend ni aku gi ke restoran tu, aku akan update kat cni k...

ok lah ...

till then ...

see ya when i see ya ...

2 kata apa?:

Teha said...

Tuan2 n Puan2 sekalian.. hehehhe..
nasi ambeng ni nasi putih biase je, tp bnyak lauk..cntoh: aym mask kicap,ikan kering,terung mask smbal,sayur goreng, serunding n last skali mee-hoon?? bunyi cm pelik kan makn nasi bersama mee-hoon..nk taw ape rase, jom la g D'Cengkih (bg yg duduk kat KL), bg yg duk kat JB boleh g mane2 je.. bersepah jual nasi ambeng ni..ehheeh.. lg 1, law serunding die org 2 pandai buat mcm mak sy wat, memg TERBAIK wa ckp lu.. huhuhuhu (promote maskn mak la plak).. bagi org johor biasenye nasi ambeng ni wat time kenduri (bkn kenduri kawin ye tuan/puan tp kenduri doa slamt/kenduri arwah n sbagainya).. cara makn nasi ambeng biasenye dlm dulang.. 1 dulang 2 leh makn 4 org..

p/s mcm dh terover lak aku komen ni.. maaf ye kak linda.. ngeee

linda said...

heheeh panjang lebar dianye explanation ... tq teha ... heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me

2 people have left comments

Teha said:

Tuan2 n Puan2 sekalian.. hehehhe..
nasi ambeng ni nasi putih biase je, tp bnyak lauk..cntoh: aym mask kicap,ikan kering,terung mask smbal,sayur goreng, serunding n last skali mee-hoon?? bunyi cm pelik kan makn nasi bersama mee-hoon..nk taw ape rase, jom la g D'Cengkih (bg yg duduk kat KL), bg yg duk kat JB boleh g mane2 je.. bersepah jual nasi ambeng ni..ehheeh.. lg 1, law serunding die org 2 pandai buat mcm mak sy wat, memg TERBAIK wa ckp lu.. huhuhuhu (promote maskn mak la plak).. bagi org johor biasenye nasi ambeng ni wat time kenduri (bkn kenduri kawin ye tuan/puan tp kenduri doa slamt/kenduri arwah n sbagainya).. cara makn nasi ambeng biasenye dlm dulang.. 1 dulang 2 leh makn 4 org..

p/s mcm dh terover lak aku komen ni.. maaf ye kak linda.. ngeee

linda said:

heheeh panjang lebar dianye explanation ... tq teha ... heheheh