10 May, 2010

@irport ... mmU ... bl@ck0ut ... GELAPPP ....

semalam bersamaan dengan 9hb may 2010 adalah sambutan hari ibu ... SELAMAT HARI IBU ... tapi n3 kali ni bukan nak citer pasal hari ibu ...

kalau tgk tajuk n3 kali ni mesti korang tau apa yg aku nak citer kan ... hahaahah ada apa dengan airport, mmu dan blackout ... ni bukan black mentor ok (aku suka lagu baru dia, sofea jane) ... ekceli aku nak citer pasal kejadian semalam ...

semalam macam biasa la rutin ari ahad ... bangun pagi masak apa yg patut utk sarapan ... then tgahri masak nasi berlaukkan telur goreng dan jugak lauk yg menjadi kegemaran kebanyakkan org bujang ... apa lagi kalau bukan sardin ... hehehehe ... ok la tu kan dari xde ape langsung nak dimakan ...

then ptg sikit aku layan citer NIYANG RAPIK(movie) dengan dak2 rumah aku ... tgh2 dok layan ... masuk plak msg ... haishhh aku dah tau sapa yg msg ... huhuhuhu ... jgn marah ekkk kakak .. kakak msg suruh ambik dia kat stesen LRT ... dia pegi PD, family day utk PJC ... utk yang paham je ... yg x paham tanya la kendian ekk ... heheheh ...

pastu aku pon pegi la amik dia kat LRT University ... then balik la rumah ... kakak aku ni mmg tersangat la bz orang nye ... sampai umah je dia tdo kejap ... mesti korang tertanya2 nape aku kata dia tersangatla bz nye ... mau tak nye ... dah brapa minggu ni dia asyik ulang alik KL- KT ... huhuhu ... ok berbalik pada citer tadi, lepas dia tdo kejap tu, dia pon bangun la siap2 ... aku nak kena hantar dia ke Subang Airport lak ... sbb nak gi KT la ...
kat cni la aku hantar dia ... gmbr dari google search :)

balik je dari subang tu, aku balik amik adik aku, si ayu ... nak hantar dia ke Cyber lak ... masa tu dah pon dekat2 pukul 7pm ... huhuhuhu ...

ni la MMU nye ... nak cari gmbr ostel x jumpa ...
gambar dari gooogle search lg ...


masa otw pegi antar adik aku tu, osmet aku TEHA kol ... tapi x sempat jawab ... pastu masuk plak mesej ... TEHA suh belikan lilin sbb blackout ... ohhh NOOOOOOOOOOOOO ... aku x suka gelap ... apasal la nak blackout time2 aku kat luar ... dlm hati aku terpikir ... kalau dah satu building blackout, mesti lift pon x jalan kan ... lampu kat tangga pon mesti x nyala kan ...

gambar dari google search jugak ...

xpe la, lilin aku suh ayu belikan kat bawah ostel dia tu ... maka balik la aku dgn perasaan agak cuak nyer ... mau tak cuak, lepas je tol Putrajaya tu. lampu jalan satu pon x nyala ... aku apa lagi, merempit la sekejap ... aku merempit sbb tgk kat belakang kete aku xde kete lain ... takottttt .... aku merempit sampai la jumpa dgn kete2 lain ... separuh dari hiway MEX tu baru ada lampu ... huhuhu ... cuak kan ..

pastu masa dah nak sampai rumah tu, aku perasan la yg kawasan rumah tu mmg dah gelap .... lampu kat jalan pon padam jugak ... kedai2 n gerai2 tepi komuter semua pon gelap ... cuma ada cahaya lilin je yg menyala ....

then sampai kat tmpt parking ... huhuhuh... mcm mana aku nak naik nih ... bila dah sampai kat depan lift, tingg ... lift terbuka ... aik.. ok plak lift ni ... x stop pon ... ok lah aku pon naik ... baca doa banyak2 sbb takot lampu koridor x nyala ... sampai je kat tingkat 5, alhamdulillah lampu koridor masih menyala .. aku pon apa lagi jalan la dengan lajunya ... haishh maklum la rumah kat ujung dunia sana nu ... heheeheh ..

selamat jugak aku sampai kat rumah ... dak2 rumah aku n rumah depan bukak pintu depan sbb gelap ... kitorang bergelap sampai la pukul 9 malam ... diorg bgtau tadi blackout start dari pukul 7.30 lagi ....

gambar lagi skali dari google search ...

kali ni gambar mmg x sempat nak ambik sendiri .... hmmm tu la kisahnye yang aku nak kongsikan kali ni ...heheheh

ok till then ...

see ya when i see ya ....

2 kata apa?:

Unker not Lengchai said...

Alahai ... sume kebas google image je? Takde camera ke? Hehehehe.

~Mas~Lin~Da~ said...

hahahah ye la mana sempat amik gambar ... drive maa .. nxt time i bwk u, tlg amik gmbr .. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your Photo

About Me

2 people have left comments

Unker not Lengchai

Unker not Lengchai said:

Alahai ... sume kebas google image je? Takde camera ke? Hehehehe.

~Mas~Lin~Da~ said:

hahahah ye la mana sempat amik gambar ... drive maa .. nxt time i bwk u, tlg amik gmbr .. :p